Şimdi Ara

Hiç Yazılım Bilmeyen Biri Bilgisayar Mühendisi olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
13.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bilgisayarda neler yaptın mesela? Oyun oynamak bu mesleği seçmek için bir neden değildir bilgisayar konularında merakının olması lazım, seni diğer bilgisayar kullanan insanlardan farklı kılan bir özelliğinin olması lazım web sitesi işleriyle uğraşmış olabilirsin, telefonlara rom-root atmış olabilirsin, youtube'ta teknoloji alanında çektiğin videoların olabilir, bilgisayar parçalarından anlıyor olabilirsin, "windows xp'ye bile format atarım aga" diyebilirsin var mı bunlardan biri veya birkaçı? Seni diğer insanlardan farklı kılan birşeyler
  • Lisede yazılım dersi olmadığına göre olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertugdur

Lisede yazılım dersi olmadığına göre olabilir.

kimi insan meraklı oluyor mesela bugun youtubeden bikaç ders izledim yorumlarda 11 12 yaşında cocuklar soru falan soruyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: win streak

Lol oynamak dışında bilgisayar kullanmıyorum ama bilgisayar mh olacağımı düşünüyorum

aynen bende hayvan gibi oyun oynarım ama yazılım bilmiyorum
  • eyçenem kullanıcısına yanıt
    Onlar çok çok toplama bilgisayardan anlar hocam boşver 😀

• Okuma yazma bilmeden ilkokula başlanır mı

• Forumda chirty abimizin konusu var

Kodlama nedir diye soru sormuş yıllar önce

Küçümsemişler, şuan googleda

Buradan gerekli sonucu çıkarırsınız artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ControlAutomation

Ulan bu nasıl soru kardeşim. Tıp okumak isteyen adam herşeyi bilip mi gidiyor yada inşaat mühendisi olmak adam inşaatı bilerek mi gidiyor yazılımı öğrenmeye gidiyon zaten

yazılım bunlardan farklı gibi biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Forumda chirty abimizin konusu var

mesajını aldım kardeşim
  • Bence ilgi/alaka olmalı. Zaten ilgi/alakan varsa giriş seviyesinde de olsa biraz bakmışsındır konularına.
  • Bilgisayarda neler yaptın mesela? Oyun oynamak bu mesleği seçmek için bir neden değildir bilgisayar konularında merakının olması lazım, seni diğer bilgisayar kullanan insanlardan farklı kılan bir özelliğinin olması lazım web sitesi işleriyle uğraşmış olabilirsin, telefonlara rom-root atmış olabilirsin, youtube'ta teknoloji alanında çektiğin videoların olabilir, bilgisayar parçalarından anlıyor olabilirsin, "windows xp'ye bile format atarım aga" diyebilirsin var mı bunlardan biri veya birkaçı? Seni diğer insanlardan farklı kılan birşeyler

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Forumda chirty abimizin konusu var

+1

• Eminimki yazılımın ne demek olduğunu bilmeyip bilgisayar mühendisliğine başlayan bile vardır. Yazılım algoritma gibi terimlerin ne olduğunu biliyosan biraz araşyırdıysan kod yazarken sıkılmayacağını düşünüyosan bölüme başladığında zorluk yaşamazsın. Her şeyi en temelden öğretirler zaten

• Telefona root attım
    Zamanında hack işlerine meraklıydım keylogger kullandım. Ve hazır beleş siteler olur ya onlardan birini hackledim :D Utandım ya :D
    Bir ara sözlük kuracaktık. Bi yerden ücretsiz script buldum. Deneme yanılma yöntemiyle mysql bağlanma kodlarını falan ayarlamıştım.
    Benden olur mu bilgisayar mühendisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostsword -- 10 Temmuz 2017; 19:49:42 >
  • İyi bir mühendis olması için bence ilgisi olmalı.

• Bence öğrenebileceğini

Merak edip araştırabileceğini

Düşünüyorsan

Dediğin bahane değil

Ama merak önemli....

• Olur da yazılım işi oyun oynamaya benzemez bunu söylemeden geçemem yatkınlığın yoksa işkence gibi gelebilir zira en çok bırakılan bölümlerden biri bilgisayar.

Forumdaki google'da staj yapan reyiz efsane bir örnek. Okula girmeden önce "kod yazmak ne?" diye başlık açmış. Adam üniversiteye 0 girip dolu çıkmış çalışması ve ilgisi onu zirveye taşımış.

• İlk sene bitti halen sınıfın yüzde 80 i hiç yazılım bilmiyor hocam , takılma bunlara.Bilmiyor ama not ortalamaları felan hep 3 civarı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

İlk sene bitti halen sınıfın yüzde 80 i hiç yazılım bilmiyor hocam , takılma bunlara.Bilmiyor ama not ortalamaları felan hep 3 civarı.

Hangi okul ?

İlk sene sadece yazilima giris dersi olmuyor mu zaten ? Demekki sizin sinif ilgili değilmiş hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

İlk sene bitti halen sınıfın yüzde 80 i hiç yazılım bilmiyor hocam , takılma bunlara.Bilmiyor ama not ortalamaları felan hep 3 civarı.

Sa profiline baktım da konum Ankara yazıyor hangi okulda okuyorsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.