Şimdi Ara

YAZILIM VEYA BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ SEÇİP HİÇBİR ŞEY BİLMEYENLER İÇERİ GELİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
3
Favori
4.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖNCELLİKLE YAZILIMCI ARKADAŞLARA TAVSİYEM HAFİFTEN DİLLERE BAKSANIZ İYİ OLUR

C+ VEYA HAFİF PHYTON PERL ÖĞRENMEYE ÇALIŞIN İLERDE ZORLUK ÇEKMEZSİNİZ (BU ARADA BÖLÜMÜNÜZE GİDEN ÇOĞU KİŞİ BİLEREK GİDİYOR BİLMEDEN GİDİP ZOR DİYİP BIRAKAN ÇOK KİŞİ TANIYORUM)

BUNLARA ZOR DİYORSANIZ HTML CSS JAVA ECLİPSE KODLAMAYA ÇALIŞIN

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ KARDEŞLERİMİZE GELELİM YUKARDAKİ AYNI ŞEYLER SİZİN İÇİNDE GEÇERLİ VE BİLGİSAYARDAKİ GEREKLİ DONANIM VE İŞLETİMİ BİLMEK ZORUNDASINIZ SİZE TAVSİYEM LİNUX VEYA KALİ LİNUX İSTEMCİSİ KURUP KENDİNİZİ AZICIK GELİŞTİRMENİZ ÜNİVERSİTEDEKİ HOCALAR ACIMASIZ HABERİNİZ OLSUN

ARKADAŞLAR ŞUNU ANLAYIN ARTIK HANGİ ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLDUĞUNUZU ÖNEMLİ OLMUYOR ÖNEMLİ OLAN KENDİNİZİ GELİŞTİRMENİZ MESELA

A KİŞİSİ KOÇ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNİ KAZANDI C+ PERL PHYTON GİBİ DİLLERİ BİLİYOR

B KİŞİSİ ELAZIĞ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNİ KAZANDI C+ PERL PHYTON Java PHP ASML VB BİLİYORSA

B KİŞİSİ A KİŞİSİNDEN DAHA İYİ BİR KONUMA GELİR ADAMLAR SENİN DİPLOMANA BAKMIYOR HANGİ DİLİ NASIL BİR DÜZEYDE BİLDİĞİNE VE KAÇ ADET YABANCI DİL OLDUĞUNA BAKIYOR YALNIZCA İNGİLİZCE YETMEZ YANİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JungleHIV -- 6 Eylül 2018; 23:57:1 >

• Bilgisayar mühendisliği seçmiş olan arkadaşlara tavsiyem şudur, konu sahibinin önerdiği gibi önünüze gelen dilleri öğrenmeye çalışmayın. İnsanın bir amacı, yapmayı hedeflediği bir şey vardır dil ona göre seçilip, orada derinlik kazanılır. Bir dil öğrenildikten sonra zaten diğerine geçiş kolaydır. Bu programın amacına göre hareket edin, kendinizi programcılığa veya geliştiriciliğe hazırlamayın. Mühendis olmaya hazırlayın.

https://www.youtube.com/watch?v=EiKK04Ht8QI
  • NOT UDEMY gibi sitelerdeki videolara bakarak kendinizi geliştirin
  • Bunları seçip aynı zamanda bilgisayarla pek alakanız yoksa önce bilgisayarı pratik etkili kullanmaya alışın klavye kısayollarını falan öğrenerek başlayın mesela
  • İş bilgisayar mühendisliği olunca şu saçma telaşa anlam veremiyorum ben bir türlü. Üniversiteye zaten bunun eğitimi için gidiyorsun. İnşaat yazdın diye evde kumdan kale yapan gördün mü ?

Bu arada 50 kişinin 10 u bile bilmiyor önceden diyebilirim. Çok çok azınlık daha önce ilgili oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pir2xh P kullanıcısına yanıt
    üniversiteye eğitim için gidiliyor gidilmesine de ctrl x bilmeyen adama da bunu anlatmazlar diye düşünüyorum
  • pir2xh P kullanıcısına yanıt
    Hocam benzetmeniz duz mantıkla kulağa iyi geliyor ama tr de kac bm fakültesi var haberiniz varmı. Her yıl kac mezun çıkıyor kaçı iş bulabiliyor 60 kişilik sınıfta mezun olduktan sonra 3-4k maas alan 10 kisiden azdir. Bu 10 kisiden az olan kisimda bir şey bilerek gelen ve kendini geliştiren kısım eger. Geriye kalan kisim orada burada 2-2.5 k para ile emeklerinin bile karşılığını alamıyorlar

• Beyler bilgisayar dili değilde daha çok ingilizce kasın orta seviye akademik bilgi ve iyi bir ingilizceyle basar gidersiniz tr den. Seneye dolar olur 10 TL. Mükemmel şartlar aramayan ülkeler var Polonya mesela ordan Avrupa vatandaşı olup götümü götüm iyi yerlere ilerlersiniz. Kendinizi düşünüyosa cocuklarınızı düşünün bu sistemde mi okusunlar hayatı sizinki gibi mi olsun. Kaçın hocam kaçın demedi demeyin(( ingilizce kasın))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eruvetos E kullanıcısına yanıt
    Hadi orda bilgisayar mühendisi olup 3 den aşağı başlayan görmedim abartmayın iş çok beyler gün geçtikçede iş imkanı artıyor geliştirin kendinizi 3 civarı başlar bikaç seneye 4-5 e çıkarsınız tabi ortlaama ünilerden Karabük Üniversitesindeysen arkadasın dediği gibi 60 da 10...

• pomar P kullanıcısına yanıt
    Hocam yaklaşık 250 tane bm fakültesi var bildiğim kadarıyla ama emin değilim bu fakültelerden 70-80k üstü sıralama ile mezun olan kişiye kim o kadar maasla is verir. İyi siralamadaki insanlar is bulmada koyalık yaşayabilirler üniversitesi bile referans adama ama diğer yerlerde adam akıllı dil bilmezsen ve referansin yoksa cok zor. Belki bm de gene farklıdır ama ayni siralama ile alan ee müh ve makine mühleri icin kesin konuşabilirim kendilerini gelistirmezlerse gidecekleri yer organize sanayide 2-3 k arasi maasli bir is iscinin bir ust versiyonu olarak çalışacaklar

• ARKADAŞLAR ŞUNU ANLAYIN ARTIK HANGİ ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLDUĞUNUZU ÖNEMLİ OLMUYOR ÖNEMLİ OLAN KENDİNİZİ GELİŞTİRMENİZ MESELA

A KİŞİSİ KOÇ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNİ KAZANDI C+ PERL PHYTON GİBİ DİLLERİ BİLİYOR

B KİŞİSİ ELAZIĞ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNİ KAZANDI C+ PERL PHYTON Java PHP ASML VB BİLİYORSA

B KİŞİSİ A KİŞİSİNDEN DAHA İYİ BİR KONUMA GELİR ADAMLAR SENİN DİPLOMANA BAKMIYOR HANGİ DİLİ NASIL BİR DÜZEYDE BİLDİĞİNE VE KAÇ ADET YABANCI DİL OLDUĞUNA BAKIYOR YALNIZCA İNGİLİZCE YETMEZ YANİ
  • Bilgisayar mühendisliği seçmiş olan arkadaşlara tavsiyem şudur, konu sahibinin önerdiği gibi önünüze gelen dilleri öğrenmeye çalışmayın. İnsanın bir amacı, yapmayı hedeflediği bir şey vardır dil ona göre seçilip, orada derinlik kazanılır. Bir dil öğrenildikten sonra zaten diğerine geçiş kolaydır. Bu programın amacına göre hareket edin, kendinizi programcılığa veya geliştiriciliğe hazırlamayın. Mühendis olmaya hazırlayın.

https://www.youtube.com/watch?v=EiKK04Ht8QI
  • saçmalık. ben c+ bilen adamı işe alacaksam Elazığ örneğini işe almazdım. 2 dil bilip bu dilleri ustalaştırmak mı önemlidir yoksa 6 dili orta seviye yarım yamalak bilmek mi? kendini geliştirmekle çok dil öğrenmeye çalışmak aynı şey değildir.
  • konu sahibi çok dil bilmeyi iyi mühendis olmak sanıyor herhalde
  • Eruvetos E kullanıcısına yanıt
    Şirketlerin fiyat skalası var zaten 70-80 k bin lira al köle 50-70k gel bakalım evlat 2bin lira 30-50k hey çalışan al bakalım 3 bin lira 0-30k tosunum gel bakıyım 5bin lira al şunu al lan al utanma genç adamsın... Bak dostum herşey sıra değil o sıra arz tabele göre değişiyor selcuk makıneden mezun tanıdığım var amerikada şuan adam 120 bin yaptı eee geri çağıralım mı onu tr ye kardeşim sen hak etmiyosun gel bakayım al 2 bin liran. Bu işler kulluk gibidir rızıkda varsa olur 5 vakit namaz kılan adam cennete gidicek diye garanti yok ama namazı niyazı olmayan biri yaptığı bir şeyden dolayı cennete alınabilir bu her alanda böyle

• (BU ARADA BÖLÜMÜNÜZE GİDEN ÇOĞU KİŞİ BİLEREK GİDİYOR BİLMEDEN GİDİP ZOR DİYİP BIRAKAN ÇOK KİŞİ TANIYORUM) SoruHeckleyici @ 6 Eylül 2018 22:47:40

o zaman üniversite okumanın anlamı ne kardeş çoğu kişi bilmeden gidiyor
  • C+ diye bir programlama dili yoktur. Java eclipse diye de bir programlama dili yoktur. Javadır o. Eclipse IDE'dir. Kali linux öğrenmeye çalışmak? Tamamen saçmalıktır. Adam akıllı Debian tabanlı dağıtım kurarsınız incelersiniz. Millete bilgi vereceksen doğru yönlendir.

• Caliskan olan ve ogrenmeyi isteyen herkes bir sekilde ogrenir.

• Konu sahininin bence olayla alakasi yok jfjf zamaninda youtubedan 3 5 kodlama videosu izlemis kendini bilir kisi saniyo akli sira millete us veriyo gjtjgk

• Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum, ne ben ne de çoğu arkadaş programlama adına hiçbir şey bilmiyorduk girdiğimizde. En az 4 sene orada olacaksınız zaten, önemli olan eğitiminiz bittikten sonra iş hayatına atılırken neler bildiğiniz, başında değil.

Ayrıca arkadaşlara genel tavsiyem, internette caps lock açık yazan kimseye inanmayın.

• Kendinizi kandırmayın özele giderseniz belki dediğiniz gibi olabilir.Ama nereden mezun oldugunuz çok önemli,zaten kötü bir üniversitede kişinin kendini geliştirmesi için olanaklar yoktur o yüzden kötüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComputerEngineer8 -- 7 Eylül 2018; 10:16:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.