Şimdi Ara

YAZILIM VEYA BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ SEÇİP HİÇBİR ŞEY BİLMEYENLER İÇERİ GELİN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
4.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kendini geliştirmesi için herkesin olanağı var, sadece deneyimsiz ilk işine giren mezun biraz daha zorlanır cvsinde okul dışında gösterecek bir şey olmadığı için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ComputerEngineer8 kullanıcısına yanıt
    Yorum nick uyumu :) bencede önemli kardeşim ben bosunamı 100 k dan mezuna bıraktım ben gitmeyi bilmiyor muyum Konya Selçuklu Üniversitesi bilgisayar mühendisliğine ama mezuna bıraktım inşallah bu sene ytü olmadı hacettepedeyim okul önemli düşük yerdede yaparsın ama istisna gibi düşük yerden sağlam adam çıkması

• quote:

Orijinalden alıntı: Eruvetos

Hocam benzetmeniz duz mantıkla kulağa iyi geliyor ama tr de kac bm fakültesi var haberiniz varmı. Her yıl kac mezun çıkıyor kaçı iş bulabiliyor 60 kişilik sınıfta mezun olduktan sonra 3-4k maas alan 10 kisiden azdir. Bu 10 kisiden az olan kisimda bir şey bilerek gelen ve kendini geliştiren kısım eger. Geriye kalan kisim orada burada 2-2.5 k para ile emeklerinin bile karşılığını alamıyorlar
    ne alaka , geri kalan kısım üniversiteye armut toplamaya mı gidiyor, bir şey bilmeden gelip ünide geliştirmeyip yatacak mı sanıyorsunuz ünide ? .diyelim ki adam odtü bilgisayar kazanmış ama programlama dillerinde sadece başlangıç düzeyinde bilgi sahibi . şimdi bu adam 2k ile mi başlayacak sanıyorsunuz veya kendisinden daha bilgili giren birisiyle arasındaki farkı kapatamayacağına mı inanıyorsunuz , orayı kazanan adam o farkı da rahatlıkla kapar. bölümler zaten hiç bilmeyene göre hazırlanıyor,o bölüme girme amacın öğrenmek değil mi ? eğer bilmeni isteseler girerken ek bir sınav daha koyarlardı . sadece bilgisayar kullanmayı bilip programlama dillerini , pc donanımını vs. bilmeyen adam da eğer azimliyse ve bunları öğrenme isteğiyle bu bölüme girmişse her şeyi halleder . 4-5 yıl az bir süre mi allah aşkına .

forumda bir konu vardı . adam bilkent bilgisayar kazanıyor , kod yazmanın ne olduğu hakkında fikri yok . bu adam en son googlede falan çalışıyordu , 4-5 yıl sonra o açtığı başlığı da güncelledi . şu an amerikada hayatını yaşıyordur muhtemelen . hatta şimdi konuyu buldum buyrun , yapılan yorumlara da bakın . millet nasıl küçümsemiş . o küçümseyenler ne düşünüyorlardır acaba şimdihttps://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisleri-kod-yazmak-ne-demek-mezun-oldum--33238505

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi how you doin -- 7 Eylül 2018; 10:54:21 >

• benim size tavsiyem artık okul önemli değil muhabbetine inanmaktan vazgeçin, bogazici ve odtu nun sosyal imkanlarını, kampüs hayatını, öğrencilerinin vizyonunu ve bunların size katacaklarini bikac saat oturup araştırın da bi güzel oturup tekrar düşünün bu meseleyi. üniversiteler meslek okulu değil, bu yüzden bu okulların mezunlarının şu an çok iyi yerlerde olması da tesadüf değil.

not. bu muhabbete bi zamanlar inanan biri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Hangi Üniversiteden mezun olduğun önemli değil.''

Sene 2018 halen buna kendini inandıranlar var ne diyelim.

Üniversite NETWORK'u (İnanılmaz önemli) imkanları, hocaları ile fark yaratan kurumlardır.

Bütün dünyada Üniversitenin kalitesi önemlidir mezun olduğun yer önemlidir.

Elbet bu demek değil ''Çok iyi Üniversite okumadan çok iyi yerlere gelinemez.'' gelinebilir ki günümüzde internet devrimi ile kişinin kendini geliştirmesi(veyahut kendini geliştirdiğini zannederek internetin yanlış kullanımı ile zamanını tüketebilir.) gayet mümkün. Hatta hiç Üniversiteye gitmeden de çok çok iyi seviyelere ulaşabilir bunun örnekleri elbette var lakin İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ.

Oranlamak gerekirse Odtü Mezunları çok iyi şartlara sahip kurumsal A firmasına %95 ile kabul ediliyorsa Elazığ mezunları için bu oran %5'dir. O %5'de en az Odtü mezunu kadar emek vermiştir kendini geliştirmek için.

Bu arada BİLKENT BİLGİSAYAR'a hayatında kodlama yapmamış bilgisayardan anlamayan bir arkadaş girmişti bu forumda hatta konu açmıştı zamanında ''Bilgisayar kazandım kodlama nedir?'' tarzı o kadar uzaktı konulara.

Arkadaş en son Google'da staj yapıyordu. Selam olsun ona.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 7 Eylül 2018; 12:9:30 >

• ComputerEngineer8 kullanıcısına yanıt
    1 ay hamal olarak çalışıp bir tane bilgisayar almak çok zor olmasa gerek? Bilgisayar mühendisliğinden bahsediyoruz. Bir bilgisayar ve İnternet verdin mi öğrenip yapamayacağı şey yoktur.

• C+ yeni mi cikti piyasa cok hizli yavvv.

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Şimdi ise New York’ta IBM’de çalışıyor hocam

• Arkadaşlar babam yazılımcı olduğu için ona sordum verdiği cevap aynen şu;

Bilgisayar mühendisi ilk önce kendini hangi alanda geliştireceğini seçmeli;
    1-Donanım
    2-Yazılım
    3-Network
    vs birşeyler dedi ama tam anlamadım

Öncelikle bu konuların hepsine, hangi alanı seçerse seçsin hakim olmak mecburiyetinde
    uzmanlık yazılım içinse kesinlikle PROGRAMCILIK VE VERİTABANI mantığını öğrenmesi gerekir.Ve en az 1 programlama dilini çok iyi öğrenmesi gerekiyormuş
    Mantığı öğrendikten sonra hangi program dili olduğu çok önemli değil dedi.

Örnek : Onların zamanın da Assembler Pascal Cobalt Basic Database Foltran gibi diller varmış ama şimdi hiç birisi yok ama mantığı aynı dedi.
    (Şu an pek yazılım işi yapmıyor ama istek üzerine müşterilerinin kullandığı sisteme göre farklı yazılım dilleri ile program yazıyor.)

Zamanla öğrendiği dillerin hepsi unutulacak ve yeni diller çıkacak. Sürekli kendisini güncellemesi gerekiyor dedi. Yabancı dil olarak İngilizce Çin ve Japoncayı
    tavsiye ediyor araştırma takip etmek için en azından ingilizceyi çok iyi bilmesi gerekiyormuş ve teknik ingilizce tamamen ayrı bir olay zaten dedi.

Tıp mı zor Bilg. Müh. mi diye sordum ? (Ben tıp seçtim bu arada hiç karışmadı)

Tıp ı tam bilmiyorum ama mühendislik sadece diplama içinse kolay fakat iyi birşeyler yapmak kendini geliştirmek istiyorsa
    inan ki WC de (pardon) iş yaparken bile aklından hep program yazacak ona göre hesap et dedi..

Kolay gelsin arkadaşlar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.