Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ YAZMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA HİÇ TECRÜBEM YOK DİYENLER GELSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
36
Favori
2.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://cs50.harvard.edu/x/2020/
    İnanılmaz bir kurs, bilgisayarla işim olmasa bile dizi izliyeceğime bunu izlerim. İsteyenler için videoların yanında çalışma materyalleri mevcut, kursu tamamladığınızda sertifika bile alabilirsiniz.
    Ayrıca ilk kursu izledikten sonra web development, uderstanding technology gibi varyete kursları var. CS50 for lawyers bile var. Kursun instructoru David J. Malan yüzyılda bir gelir türden bir hoca. Anlamak için tek gereken şey ingilizceydi artık o da lazım değil. En azından ana CS50 kursu için:
    https://www.kodluyoruz.org/cs50/

The Coding train p5.js tutorialı:

Kodlamanın tüm angaryası çıkarılmış geriye kalan tek şey yaratıcılığınızı konuşturmak. p5.js ile kendinize sıfırdan programlar yazabilirsiniz. Türkçe altyazısı var diye biliyorum en azından başlangıç için. Tavsiyem önce cs50yi izleyin sonrasında buna geçin. Çünkü bu platform size o kadar rahatlık sağlıyor ki teknik konuları öğrenirken sıkıcı bulabilirsiniz.
    Kursun instructoru Daniel Shiffman inanılmaz biri. Her türlü yardımcı oluyor öğrenmeniz için.

Yani demek istediğim eğer bilgisayar okumayı gerçekten düşünüyorsanız mutlaka cs50yi izleyin. Bilgisayar okuyorsanız dahi izleyin. Eğer düşünmüyorsanız o zaman coding traini izleyin alanınız olmasa bile tecrübe edinmiş olursunuz.

Not: Sağda solda "şu kadar sene bilmem ne tecrübem var ben bilgisayar yazmıyorum sana ne oluyo" diye gezen tipleri sallamayın. Bir şey bildikleri yok. Bu işin temeli algoritma geliştirmedir, gerisi platforma ne kadar aşina olduğundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baband -- 6 Temmuz 2020; 23:13:18 >

• CS50 senin udemyden alacağın dandik eğitimlerle karşılaştırılamaz bile. Yeni başlayan biri için dizayn edilmiş, bilgisayar biliminin ana konseptlerini kapsayan bir kurs bu. Yeni başlayan birine git bir web development kursu al bakalım sevecek misin diyemezsin. HTML CSS öğrenicem derken programlama diline başlayamadan sıkılır kapatır. Hakeza mobil gelişirme de öyle.
  • Udemy varken gereksiz bos konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rez yarin okuyacagim

• ciddiyetsizmezun C kullanıcısına yanıt
  • Hocam siz hangi bilgisayar bölümündesiniz ?
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    Hangi universitede okuyorsunuz olmali soru turkcen kac net

• Faydalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    CS50 senin udemyden alacağın dandik eğitimlerle karşılaştırılamaz bile. Yeni başlayan biri için dizayn edilmiş, bilgisayar biliminin ana konseptlerini kapsayan bir kurs bu. Yeni başlayan birine git bir web development kursu al bakalım sevecek misin diyemezsin. HTML CSS öğrenicem derken programlama diline başlayamadan sıkılır kapatır. Hakeza mobil gelişirme de öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baband -- 6 Temmuz 2020; 23:8:46 >
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    bilkent cs
    Peki. 35-5 sizin ??

• baband kullanıcısına yanıt
    Bir dahakine csb koyarim daha rahat anlarsin ironi yaptigimi gayet acikti halbuki south park family guy yazayim recete olarak.

• Arkadaşlar kursun birkaç videosunu izlesin çünkü seçenler ömür boyu bu işi yapacak, ha beğenmiyorum ama parası çok derseniz iş falan bulamazsınız sonra DH deki programlama forumuna ödevlerinizi yaptırırsınız ona göre seçin.

• Ah be cs50 lua,löve2d gerçekten harikaydı
    Coding train zaten javascript gurusununda gurusu

bunların yanında stanford üniversitesinin swift dersleri de vardı.
    Gtü de Yusuf Sinan Akgül hocanın youtube kanalında C++,Java ve görüntü işleme dersleri var(türkçe ve ingilizce olarak)
    Bunun dışında youtube da Edureka,The cherno(oyun motoru programlama) ve ve veeeee

yapay zeka ve python için SENTDEX üstad var.
  • Benim için velinimet oldunuz hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Allah senden razı olsun. Konuyu öne çıkardım. Bugün inşallah günümü bunlarla değerlendireceğim. Tek eksiğim İngilizce öğrenemedim gitti.

• Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu

• Okurum bi ara eyv

• Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    cs50 türkçeye çevrildi zaten hocam ingilizce zamanla öğrenirsiniz

• Restrop kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın hocam ama Türkçesini bulamadım bir türlü.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.