< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lise Diploması E-Devlette Görünmüyor: Sorgulama ve İşleme Rehberi
Lise diplomasının E-Devlet sisteminde görünmemesi, özellikle 2008 yılından önce mezun olanlar için yaygın bir sorundur. Bu sorunun çözümü için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
-
Sorgulama Yapın: E-Devlet'te "Lise Diploması Sorgulama" sayfasına gidin ve TC kimlik numaranızı ve diğer gerekli bilgileri girerek diplomasının kayıtlı olup olmadığını kontrol edin.
-
2008 Öncesi Diplomalar: 2008 yılından önce alınan diplomalar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından henüz sisteme işlenmemiş olabilir. Bu durumda, diplomanızı E-Devlet'e işletmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir:
- MEB İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Başvurun: Diplomanızın onaylı bir kopyasıyla birlikte MEB'in il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurun.
- Başvuru Formu Doldurun: Müdürlükten "Lise Mezuniyet Belgesi Kayıt İşlemleri Bilgi Formu"nu talep edin ve doldurun.
- Belgeleri Teslim Edin: Doldurduğunuz formu ve diplomanızın onaylı kopyasını müdürlüğe teslim edin.
-
İşleme Süreci: MEB, başvurunuzu inceleyecek ve diplomanızı sistemine işleyecektir. İşlem süresi değişkenlik gösterir, ancak genellikle birkaç hafta ila birkaç ay arasında tamamlanır.
-
Sonuç Takibi: Başvurunuzun sonucunu E-Devlet'te "Lise Diploması Sorgulama" sayfasından takip edebilirsiniz. Diplomanız sisteme işlendikten sonra, E-Devlet üzerinden görüntüleyebileceksiniz.
E-Devlet'te lise diplomanızın görünmemesi durumunda, yukarıda belirtilen adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz.