Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE DİPLOMAM İPTAL OLUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
2
Favori
13.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb. ben mezun oldum. fakat not cizelgeme baktığımda tuhaf bi durumla karşılaştım.

Nöropsikolojik Değerlendirme Esasları ve Uygulamaları II dersini almışım ama Nöropsikolojik Değerlendirme Esasları ve Uygulamaları I dersini almamışım. Bunu düzelttirmem mümkün mü.

İletişim Metin Okuma ve Çözümleme II dersinide ikinci sınıfta almışım sonrasında yani ücüncü sınıfta da İletişim metin çözümleme yöntemleri dersini almışım.

İletişim Metin Okuma ve Çözümleme II ile İletişim metin çözümleme yöntemleri isimleri birebir tutan ders olmamakla beraber benim önce İletişim Metin Okuma ve Çözümleme I sonra da İletişim Metin Okuma ve Çözümleme II şeklinde almam gerekmiyor muydu?

Bu durumu düzelttirmem mümkün müdür? nasıl düzelttircem. okul düzeltmezse hukuki hakkım var mıdır bunun için.

Sırf bu durumdan dolayı yurtdışında yüksek lisans yapamamaktayım. Dersleri sırasıyla almamışsın diyor yurtdışı üniversitesi başvurularıma:(

Dersleri sırayla almamış olmamam ve devam ders isimlerinin benzememesi birbirine sorun yaratıyor lütfen Allah rızası için yardımcı olun:(

GÜN STAJINI TAMAMLAMIŞTIR NE DEMEKTIR NOT CIZELGEMDE DE BOYLE YAZIYORDA. STAJ HIC YAPMADIM HALBUKI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limonişeyy -- 10 Nisan 2016; 20:16:18 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Diploman İptal Olur Mu?

Üniversite diploması iptali, ciddi bir konudur ve belirli koşullar altında gerçekleşebilir. Diplomanın iptal edilip edilmeyeceği, durumun özel şartlarına ve üniversitenin politikalarına bağlıdır.

Diploma İptal Edilebilir Mi?

Evet, üniversite diploması iptal edilebilir. Ancak bu, nadir görülen bir durumdur ve genellikle ciddi akademik ihlaller veya sahtekarlık gibi durumlarda gerçekleşir.

Diploma Hangi Durumlarda İptal Edilir?

Diplomalara genellikle aşağıdakiler gibi durumlarda iptal edilir:

• Akademik dürüstlük ihlalleri (intihal, intihal, sahtekarlık)
    • Sahte veya çalıntı belgelerin sunulması
    • Üniversite tüzüğünün veya yönetmeliklerinin önemli ihlalleri
    • Suç eylemleri veya ciddi etik ihlalleri

Lisans Diploması Nasıl İptal Edilir?

Lisans diplomasının iptali, genellikle üniversitenin disiplin kurulu tarafından yapılan bir soruşturma sürecini içerir. Soruşturma sırasında, öğrencinin iddiaları savunma ve delil sunma hakkı vardır. Kurul, ihlalin derecesini ve diploma iptali gibi olası cezaları değerlendirir.

Diplomanın iptal edilip edilmeyeceği, üniversitenin politikalarına ve ihlalin ciddiyetine bağlıdır. Bazı üniversiteler, diploma iptali yerine akademik uyarı veya geçici uzaklaştırma gibi daha az ciddi cezalar verebilir.

Diplomanın İptali Kazanılmış Hak

Bir üniversiteden diploma almak önemli bir başarıdır ve ciddi bir suç yoksa bu hak korunmalıdır. Diploma iptali, öğrencinin kariyeri ve itibarı üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olabileceğinden, üniversiteler bu kararı hafife almaz.

Bu nedenle, diplomasının iptalinden endişe duyan öğrencilerin, durumu üniversite ile açıkça görüşmeleri ve tüm seçenekleri tartışmaları önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uplama nedir bilmiyorum ama onun yerine beğendim. Nolur bana yardımcı olun. Hayatım sözkonusu :(
  • yazdıklarından bişey anlayamadım ders isimleri çok benzer kafam karıştı

şimdi sen bi dersin 1'ini almadan 2'sini almışsın ve yurt dışındaki okul da sana diyor ki bu dersin ilkini öğrenmeden ikiyi nasıl alıyorsun doğru mu ?

bunu nasıl düzelticeksin ki almadığın bir dersi sana nasıl almışsın gibi göstersinler
  • kimsenin bir fikri yokmu. ne olacak bu halim benim. immmmmdat
  • Diplomayı alırsan sıkıntı yok hiç kafana takma. Diplomayı almazsan o dersi verir öyle alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

yazdıklarından bişey anlayamadım ders isimleri çok benzer kafam karıştı

şimdi sen bi dersin 1'ini almadan 2'sini almışsın ve yurt dışındaki okul da sana diyor ki bu dersin ilkini öğrenmeden ikiyi nasıl alıyorsun doğru mu ?

bunu nasıl düzelticeksin ki almadığın bir dersi sana nasıl almışsın gibi göstersinler

kusura bakmayın anlatımımdan dolayı.

evet aynen öyle bi dersin 1ini almadan bana 2sini vermişler. dediğiniz gibi dersin birincisini geçmeden ikincisini alman yanlış diyor yurtdışındaki okullar. diploman sorunlu diyorlar.

bir başka ders olayında da dersin 1 ile dersin 2 sinin adları birbirine birebir uymuyor.

üniversite tekrar beni öğrenci yapar mı bu durumu düzeltmek için? bunları iptal etseler ve yerlerine ders alsam olmaz mı. mümkün müdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thablion

Diplomayı alırsan sıkıntı yok hiç kafana takma. Diplomayı almazsan o dersi verir öyle alırsın.

diplomayı aldım mezunum. fakat yurtdışındaki okullar dersleri sırasıyla almamışsın diyorlar. ve basvurumu kabul etmıyorlar.

örnek vereyim gelişim psikoloji I dersini önce alıp sonrasında da gelişim psikolojisi II dersini almamlıymısım. ama bunun tam tersi olmuş.

bunu düzelttirmem mümkün müdür mezun oldum tekrar düzeltmem mümkünmü. hukuki hakkım var mı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite mi Askerlik mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • limonişeyy L kullanıcısına yanıt
    En mantıklısı okuluna sormak biz ne desek yalan olur.

• Ben olsam mezun olduğum üniversitenin öğrenci işlerini arar bilgi alırdım.
    Yine tatmin edici cevap alamadıysaniz üniversiteye gider yönetimle konuşurdum

• quote:

Orijinalden alıntı: samanikkadin

Ben olsam mezun olduğum üniversitenin öğrenci işlerini arar bilgi alırdım.

üniversiteyle konuşcam ama cok korkuyorum bana yardım etmez diye. cünkü bir hata sozkonusu bu hatayı unı kabul etmezse benım hukukı hakkım var mıdır. bunu duzeltme hakkı vermeliler bana. yoksa bınbır emekle aldıgım dıplomamı kullanamayacagım gelecegım yok olacak :( bırdaha 4 yıl mı okuyayım of.
  • uni ne bölüm ne?
    öğrenci işlerini ara hatta git direkt yüz yüze görüş.
  • lütfen yorum fikir paylaşımınızı yapın benimle. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: limonişeyy

quote:

üniversiteyle konuşcam ama cok korkuyorum bana yardım etmez diye. cünkü bir hata sozkonusu bu hatayı unı kabul etmezse benım hukukı hakkım var mıdır. bunu duzeltme hakkı vermeliler bana. yoksa bınbır emekle aldıgım dıplomamı kullanamayacagım gelecegım yok olacak :( bırdaha 4 yıl mı okuyayım of.

Merhaba bagyan öncelikle sakin olun kafaniz kötü şeyler canlandirmayin en kötü öğrenci işlerini ararsiniz yapılabilecek birseyse yaparlar yoksa yapacak bisi yok diplomaniz iptal olmaz sizlik bir durum yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

uni ne bölüm ne?
    öğrenci işlerini ara hatta git direkt yüz yüze görüş.

devlet üniversitesi. psikoloji bölümüm :( ayrıntı vermiyorum ki tanıdık manıdık görmesin şimdilik beni.
  • limonişeyy L kullanıcısına yanıt
    Yok hocam korkmayın. Fazlaca kuruntu yapmışsınız. Bu hatayi siz yapmadınız ki dikkatsiz davranılmıs ve karışıklık olmuş. Hiç çekinmeyin arayın. İllaki bir sonuç çıkacaktır. Hemen mahkeme filan diye düşünmeyin hocam.

• o bahsettiğin 1 ve 2. derslerin seçmeli olma durumu var mı acaba?

yoksa zorunlu alım dersi olsa, o dersi almadan mezun olman zaten imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MechanicsSolid -- 9 Nisan 2016; 13:33:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

quote:

quote:

Merhaba bagyan öncelikle sakin olun kafaniz kötü şeyler canlandirmayin en kötü öğrenci işlerini ararsiniz yapılabilecek birseyse yaparlar yoksa yapacak bisi yok diplomaniz iptal olmaz sizlik bir durum yok

aslında yapacakları çok basit hatalarını kabul edip tekrar beni öğrenim sürecine alıp bu derslerin kredisi kadar ders verip mezun etmeleri.

yalnız beni korkutan şu ki yöke bu durumu bildirecekler cunku mezun gozukuyor orda. yök bu hatayı araştıracak okulda bu hatayı arastırcak. ders danışmanımda bu durumu istemeyecektir. çünkü hakkında soruşturma acılcaktır. cunku danısman onayında dersler alınıyor. bu adama soracaklar bu ogrencıye bu ders alımını nasıl yapıp mezun ettın diye.

benım tek korkum derslere onay veren danısman hocamın kendısını dusunup bu durumu ort bas etmesınden korkmam oyle olursa hukukı hakkım olur mu. objektıf konumu degerlendırecek bı kurum duzgunce mezunıyetı verecek bı yol lazım bana.

öğrencı ıslerınde bıtmıyor ki iş arkadaşlar onlar sadece fikrini söyler. üniversite yönetiminde iş bitiyor ve o yönetimin içinde de danışmanım var.

• quote:

Yok hocam korkmayın. Fazlaca kuruntu yapmışsınız. Bu hatayi siz yapmadınız ki dikkatsiz davranılmıs ve karışıklık olmuş. Hiç çekinmeyin arayın. İllaki bir sonuç çıkacaktır. Hemen mahkeme filan diye düşünmeyin hocam.

ben normalde vicdanlı bir insanım. ne ben ne de danışman hocam zarar görsün istemiyorum. insanlık hali hata yapabilir her insan. ben bu hatayı düzelttirmezsem benim geleceğim diye bir şey kalmayacak ben ayaklarım üzerinde durabilmek için var gucumle kısıtlı ımkanlarımla bu duruma geldim. ve sımdıde bu durumla engellenmekteyım. dusunun unı mezunusunuz ama dıplomanızı kullanamıyorsunuz. bu ınanılmaz kotu bı sey. uyuyamıyorum bu yuzden. bende de hata var zamanında farkettım bu tuhaflıgı fakat bır bıldıklerı vardır dıye ses cıkartmadım nerden bıleyım boyle olacagını. oyuzden bır bıldıklerı vardır dıye guvenmeyın kımseye.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoilMechanics

o bahsettiğin 1 ve 2. derslerin seçmeli olma durumu var mı acaba?

yoksa zorunlu alım dersi olsa, o dersi almadan mezun olman zaten imkansız.

secmeli dersler hepsi fakat sırasıyla almamısım dersleri. sorunda sırayla almamıs olmam. bır tuhaf hatalı mezun edılmısım. neden bu haldeyız neden bı ısımız duzgun degıl bu ulkede :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

quote:

quote:

yapacak bı sey yoksa ne demektır kusura bakmayında ben bunu kabul edemem kederımden olurum. bana yazık gunah degıl mı.

ben fazladan 1 yıl daha okuyup bu hatayı duzeltmek ıcın hazırım onlar bunu saglamayacaksa bana napayım daha ben. hukuken her savcılıkta dava mı acayım napayım :(

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.