Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE DİPLOMAM İPTAL OLUR MU? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
2
Favori
13.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    mezun olmadan önce ne önerirsiniz dil ve not ortalaması harici ? belli sınavlar veya sertifikaları vermem işe yarar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: badangel01

mezun olmadan önce ne önerirsiniz dil ve not ortalaması harici ? belli sınavlar veya sertifikaları vermem işe yarar mı ?

ulkeye gore sartları degısıyor ona bakıp ona gore hazırlık yapmalısın
  • Öncelikle bir meslektaşınız olarak kendinizi ifade ediş biçiminizi çok yetersiz buldum. Konuyu anlamak için tüm yorumları okumam gerekti nerdeyse. Bunu nacizane bir eleştiri olarak görün. Şimdi konuya gelirsek siz dersin 1ini almadan 2.sini alarak büyük bir hata yapmışsınız zaten. Ama burda sizi kurtarma ihtimali olan şey aynı dersin 1.sini de sonradan almış olmanız. Eğer 1i hiç almamış sadece 2yi almış olsaydınız hiç şansınız yoktu açıkçası. Sizin hatanız, danışmanınızın ihmalkarlığı, otomasyonun izin vermesine kadar hatalar zinciri olmuş resmen olay. şuanda teknik olarak dersin 1ve 2.sini almışsınız. Bunların bir şekilde yerleri değiştirilir mi okulla konuşmalısınız. Ama şunu net söyleyebilirim; tekrar öğrenci olmanız gibi bir şey söz konusu bile değil. Kurtuluşunuz sistemden halletmeleri. Devlet üniversitesi olması sizin için dezavantaj. Özelde böyle durumlar daha rahat oluyor. Devlette bürokrasi engeline takılacaksınız, 5000 yere gidecek ciddi bir psikolojik savaş vereceksiniz. Umarım buna değer ve sorununuz çözülür. Okul eğer sorununu çözmezse(çözme ihtimalleri %60) dava açabilirsiniz dava ile sorununuz çözülür muhtemelen ama davanın sonuçlanması epey uzun sürebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamingLight -- 11 Nisan 2016; 2:26:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yoo ben matematik okudum analiz 3 dersini analiz 4 ten sonra aldim. Dersler sirayla ama aslinda farkli dersler. Adi serisi ayni olsa bile unv de dersler dönemliktir. Eger kredili sistemse öğrenci istedigi dersi alir sirayla alma zorunlulugu yoktur.

• Kazanılmış hak şahsın elinden tekrar alınamaz.
    Okuluna gidip hatayı gösterdiğinde, düzeltmek zorundalar.
    Düzelttiklerinde dahi, bu hatayı yapan kişi yüzünden, bu hata yüzünden uğradığın zararlar için okula karşı dava açabilirsin.
    Okulda bu hatayı yapan elemanına zararı rücu ettirir.
    Problem edecek bir durum yok, için rahat olsun.
    Hukuki sorunun olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: limonişeyy

quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

uni ne bölüm ne?
    öğrenci işlerini ara hatta git direkt yüz yüze görüş.

devlet üniversitesi. psikoloji bölümüm :( ayrıntı vermiyorum ki tanıdık manıdık görmesin şimdilik beni.

Öğrenci işlerindeki memur zihniyeti sorununla ilgilenmez.
    Bölümünde üzerine kayıtlı olduğun danışman hocanla yüz yüze konuş veya mail at öğrenci işleri yanlış ders seçiminde bile işi yokuşa sürüyor.
  • Sizin üniversite amma rahatmış, ben yanlışlıkla fazla kredi aldım diye(3 yerine 4 kredilik seçmeli ders seçmiÅŸim) 1 kredi fazlam olmasına raÄŸmen yani eksik de deÄŸil, diplomayı alamamıştım. Mecbur 4 kredilik dersi sildirip bir kez daha saçma sapan 3 kredilik bir ders aldım da diplomayı verdiler. Sen almışsan diplomayı belki itiraz edilebilir, büyük ihtimal bir dersi sildirip dediÄŸin derslerin 1.sini alırsın. Bu kadar rahatlarsa gerçi biraz ikna(!) ile ders isimlerini deÄŸiÅŸtirtmek de mümkün olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kimsenin bir fikri yokmu. ne olacak bu halim benim. immmmmdat

Bir dilekçeyle durumu güzelce anlatıp üniversitenin rektörlüğüne danış; yurtdışından gelen ret cevabını da ekle ve bunun giderilmesini iste dilekçende.

Eğer ret cevabı gelirse ya da cevap gelmezse üniversiteden gelen / gelmeyen cevabı da ekleyip YÖK'e meramını anlatan bir dilekçe yazıyorsun. Büyük ihtimalle sorunun çözülür...

• arkadaşlar yardımlarınız için sagolun.

ülkemden dısarı bıle cıkamıyorum kendı ıstegımle. bende turkıyede bı ozel unıde devam edıcem :( of.
  • limonişeyy L kullanıcısına yanıt
    Herkes çözüm için bi yol yazmış neredeyse aynı bunu denedin mi? Çünkü büyük ihtimalle çözülecrk bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Herkes çözüm için bi yol yazmış neredeyse aynı bunu denedin mi? Çünkü büyük ihtimalle çözülecrk bu

ıbu durumdan cok yıprandım uzuldum hasta oldum olu gıbıyım. benı bu hale getıren sıstemı yapanları Allaha havale edıyorum.

ısım ddegısıklıgınde bıle dıplomada ısım degısıklıgıne ızın verılmıyormus.
  • ee bugün pazartesiydi ünivteyi aradınmı konuştunmu ne dediler merak ettim. @limonişeyy
  • quote:

Orijinalden alıntı: xswordfishx

ee bugün pazartesiydi ünivteyi aradınmı konuştunmu ne dediler merak ettim. @limonişeyy

dıploma bı defaya mahsus verılırmıs degıstırme degısım yapamayız dedıler.

hukukta bu karar dusunce oldugu surece magdurum :( resmen hayatımı caldılar.

cidden bu ulkede ınsana deger verılmesı yokmus ne kadar cok okur emek verırsen okadar senı degersızlestırırlermıs :(
  • Diploman zaten niye değişecek ki? Adamlar tabi ki değiştirmez. Diplomada zaten not yazmaz notlar transkriptinde yazar. Transkriptine ek dipnot ile durum izah edilir. Benim transkriptimde ilk alışımda kalmış olduğum zorunlu bir dersimi 2. kez aldığımda o zaman dersler birleşip adı değişmişti bunu dip not olarak belirtmişlerdi. Benzer bir şekilde düzeltme yazısı isteyeceksin. Yeni diploma istersen tabiki vermezler.

Bu arada psikoloji okumuşsun ancak çok evham yapıyorsun. Yok 4 yıl boşuna mı okudum demeler hayatımı çaldılar demeler filan... Biraz sakin olursan halledemeyeceğin bir sorun değil bu. Git öğrenci işlerine durumunu adam akıllı anlat ve düzeltme yazısı iste tekrar ediyorum yeni bir diploma değil. Memur sorun çıkarırsa öğrenci işleri daire başkanıyla görüşmek istiyorum de ve onunla çözmeye çalış. Olmadı mı git rektörlüğe onlarla konuş.

Ayrıca okul ismi versen ne olacak sanki belki bir tecrübesi olan biri yardımcı olur. Tanıdık görür demişsin eee görsün ne olacak? Bazen kızları anlamıyorum ya oralarını buralarını açıp dudaklarını büzüp büzüp selfie çekerler koymadıkları sosyal medya hesapları kalmaz ciddi bir sorunları olduğu zaman utanacakları tutar.

Biraz sert yazdım sanırım ama madem psikoloji okudunuz azıcık mücadeleci olmayı da bilin. İlk sorunda teslim olup sisteme isyan ediyorsunuz. Allah korusun ilerde psikolojik bir desteğe ihtiyaç duysak bize böyle mi destek olacaksınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xswordfishx

ee bugün pazartesiydi ünivteyi aradınmı konuştunmu ne dediler merak ettim. @limonişeyy

dıploma bı defaya mahsus verılırmıs degıstırme degısım yapamayız dedıler.

hukukta bu karar dusunce oldugu surece magdurum :( resmen hayatımı caldılar.

cidden bu ulkede ınsana deger verılmesı yokmus ne kadar cok okur emek verırsen okadar senı degersızlestırırlermıs :(

hımm yani notların hiç değişmeyecek veya aynı dersleri alamayacaksın. peki bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun?
  • tekrar 4 yıllık okuyacagım. :( yenı bı bolum okuyacagım.
  • CSB

• son yazdıklarından sonra bende csb olduğunu düşünüyorum. bu nedir yahu. tekrar okumak falan. sorununuz çözülmezse iş mahkemeye gider, her türlü çözülür. çözülmeyecek bir şey değil ki. hadi çözülmedi diyelim yurtdışı yapmazsın türkiyede çalışırsın yani. yeni bölüm okumak nasıl bir lüks
  • luksle ne alakası var. ben kafaya koydum yurtdısında devam edıcem oyuzden öyle bu.
    hem calısıp hem okuyucagım olamazmı ne var. hayat benım hayatım.

csb de nedir :s
  • gerek ozelden gerek bu konudan yardımcı olmaya calısan guzel ınsanlar sızze cok tesekkur edıyorum umarım sıze de Allah yardım etsın.

ve dıger bı konu ıse bu yardım etmekten uzak konuya sacmasapan yazanlara ıthafendır: kararlarıma saygı duymuyorsanız ve konusurken haddınızı bılmıyorsunaz konusmasını bılmıyorsanız benı kıracak sekılde konuscaksanız hıc konusmayın benım derdım bana yeter bı de sızın sacmasapan sozlerınıze maruz kalmak ıstemıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.