Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE DİPLOMAM İPTAL OLUR MU? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
2
Favori
13.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    denklik tanıyorlar aynısı başıma geldi yanlış dersi almışım okulum komisyon kurdu 2 hafta içinde denklik tanındı olay çözüldü
  • Senin gene iyi ya mezun olabilmişsin. Benzer bi hatadan dolayı 1.5 yıl uzattım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: himmet_dal

denklik tanıyorlar aynısı başıma geldi yanlış dersi almışım okulum komisyon kurdu 2 hafta içinde denklik tanındı olay çözüldü

kendı okulumdan alacagım denktır yazılı seyler işe yaramaz. not cızelgemı ıncelıyorlar ona gore alım kayıt yapıyorlar.

sızın olayınız nasıl anlatırmısınız rıca etsem yorucam kusura bakmayın lutfen tabı ozel degılse.

denklık derken dersımı tekrar aldınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

Senin gene iyi ya mezun olabilmişsin. Benzer bi hatadan dolayı 1.5 yıl uzattım.

bence farkedıldıgıne sukretmelısın benımde okulum uzayacak farkeden bı sey yok tekrar almam lazım. tekrar almadan sorunun cozumu yok gozukuyor suan.

olayınızı anlatırmısınız rıca etsem ozel degılse yorucagım kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

quote:

Orijinalden alıntı: limonişeyy

quote:

quote:

quote:

Birincisi ders seçmeli olduğu için sorumluluk okulda değil sende. O yüzden hata senin.

Ikincisi diploman iptal olmaz. Ama aldığın dersleri de değiştiremezsin.

Geçmiş olsun. Belki mahkeme ile falan ancak.

ya bu ulkede ınsan hayatıyla oynamak ne basıt bı seymıs :(

Arkadaşım seçmeli ders seçerken "Bilmem ne II" diye bir ibare varsa bunun I'i olacağını düşünemedin mi?

Nasıl üniversite okuyorsunuz anlamadım.

dusundum farkettım. benım ıhmalkarlıgımda maalesefkı durum.

heppsinide aldım ama sırasıyla almayınca durumum bu oldu :(

O halde kimseyi suçlayamazsın diye düşünmekteyim ama okulla bir görüş. Belki yardımcı olurlar. Ufak bir oynama yapabilirler.

okul oynama yapamaz cunku mezunum. yasal olmaz. yoke bıldırecek bu hatalı dıploma aldı ogrencılıgıne gerı dondurduk mezun degıl dıye. ancak bu sekılde degısımler sozkonusu.

• Hile hurdayla mezun olanların bile "kazanılmış hak" sebebiyle diplomaları iptal olmaz. Sen sırf ders sırası değişsin diye tekrar öğrenci yapsınlar diyorsun. Hiç mezuniyetin iptal olup da okula devam birisi olduğunu sanmıyorum yani.

Yurt dışı yüksek lisans yapamıyorsun diye diploma niye çöp oluyor onu da anlamadım. Madem herşeyin buna bağlıydı, önceden araştıracaktın. Kimse senin yurt dışı yüksek lisans yapacağını tahmin edip de hangi dönemde hangi dersi almışsın bunu takip edecek değil. Ortada ihmal, sistem/danışman hatası falan yok ki, tamamen senin sorumluluğun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Hile hurdayla mezun olanların bile "kazanılmış hak" sebebiyle diplomaları iptal olmaz. Sen sırf ders sırası değişsin diye tekrar öğrenci yapsınlar diyorsun. Hiç mezuniyetin iptal olup da okula devam birisi olduğunu sanmıyorum yani.

Yurt dışı yüksek lisans yapamıyorsun diye diploma niye çöp oluyor onu da anlamadım. Madem herşeyin buna bağlıydı, önceden araştıracaktın. Kimse senin yurt dışı yüksek lisans yapacağını tahmin edip de hangi dönemde hangi dersi almışsın bunu takip edecek değil. Ortada ihmal, sistem/danışman hatası falan yok ki, tamamen senin sorumluluğun.

edenler var da sorusturmayı kabul edıcekmı okul orası mechul.
  • Öğrenci işlerine 50 lira sıkıştır 5dkda hallederler takma kafaya

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

Öğrenci işlerine 50 lira sıkıştır 5dkda hallederler takma kafaya

yanlış anlaşılmasın ama biz bu mantıktan kaybediyoruz hep :p ben duzgunce verırım no problem. yeterkı tekrar ogrencısı olayım unının.
  • limonişeyy L kullanıcısına yanıt
    yanlış dersi almışım iki dersin adıda ''güvenllik 2'' dersi ama kredisi farklı ve içine aşka bi ders daha ilave edilmiş ben sistem hatası yüzünden seçilmemesi dersi seçmişim kredim bitirme kredime tutmuyordu mezun olacakken fark edildi kredin tutmuyor bi dersi eksik aldın bi dönem okulun uzayabilir dendi sözler üzerine kafayı yedim. bölüm başkanı ile konuştum yardımcı oldu denklik tanındı mezun oldum kurtuldum.
  • Sıralı dersler her üniversitede sıralı alınmak zorunda değil ki Türkiye'de. Statikten kalıp Mukavemet 1den kalıp Mukavemet 2yi veren arkadaşlarım vardı. Şahsi düşüncem yarın ilk iş üniversitenize gitmeniz. Eğer ki düzeltilemiyorsa da danışman hocanızın, dekanın, rektörün artık kim denk gelirse imzalı kaşeli mühürlü bir " evrakta sıkıntı yoktur" tarzı bir yazısı da çözüm olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: himmet_dal

yanlış dersi almışım iki dersin adıda ''güvenllik 2'' dersi ama kredisi farklı ve içine aşka bi ders daha ilave edilmiş ben sistem hatası yüzünden seçilmemesi dersi seçmişim kredim bitirme kredime tutmuyordu mezun olacakken fark edildi kredin tutmuyor bi dersi eksik aldın bi dönem okulun uzayabilir dendi sözler üzerine kafayı yedim. bölüm başkanı ile konuştum yardımcı oldu denklik tanındı mezun oldum kurtuldum.

bende kafayı yemekteyım :( gecmıs olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DgnByz

Sıralı dersler her üniversitede sıralı alınmak zorunda değil ki Türkiye'de. Statikten kalıp Mukavemet 1den kalıp Mukavemet 2yi veren arkadaşlarım vardı. Şahsi düşüncem yarın ilk iş üniversitenize gitmeniz. Eğer ki düzeltilemiyorsa da danışman hocanızın, dekanın, rektörün artık kim denk gelirse imzalı kaşeli mühürlü bir " evrakta sıkıntı yoktur" tarzı bir yazısı da çözüm olabilir.

buna bakmıyorlar işte :( kaşe çözüm değil. dersleri sırasıyla tamamlanmasını istiyorlar yurtdısı okullarında.
  • Hangi okul?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

uni ne bölüm ne?
    öğrenci işlerini ara hatta git direkt yüz yüze görüş.

devlet üniversitesi. psikoloji bölümüm :( ayrıntı vermiyorum ki tanıdık manıdık görmesin şimdilik beni.

Sen niye oidb ile gorusmuyorsun yada bolum baskaniyla buraya yazacagina?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ön koşul yoktu ben de okulu uzatmamak için aldım de. ilk dönem açılmıyordu o dersler falan diye zırvala.
  • Hocam 1000 lira sıkışmış senin diplomanın arasına bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Skins

Hangi okul?

okul bılgısı vermek ıstemıyorum tanınmamak ıcın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2y

bence diplomada bir değişiklik yapamazlar bundan sonra.
    başvurduğun okula durumu iyice anlat, sonuçta 2 dersi de gerçekten okuduğunu bir problem olmadığını belirt. dekanla görüşmeyi dene. dekanlıktan konuyu açıklayan yazı çıkartırsan bence bir sorun kalmaz...

Kabulu almıyorlar baska turlu ımkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eryphore

ön koşul yoktu ben de okulu uzatmamak için aldım de. ilk dönem açılmıyordu o dersler falan diye zırvala.

on kosullugundan degıl derslerın sıralaması yanlıs cızelgemde.

mesela guzde bırıncı ders baharda ıkıncı ders olması lazımdı

bu durum bende baharda ıkıncı ders guzde bırıncı ders dıye sıralanmıs. yoksa nerden bıleceklerı hangısını once sonra aldıgımı arkadaslar :(
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.