Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE DİPLOMAM İPTAL OLUR MU? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
2
Favori
13.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben olsam öğrenci işlerinin masasına çıkarıp vururdum yüksek lisans başvurum kabul olmadaydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limonişeyy

quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

yazdıklarından bişey anlayamadım ders isimleri çok benzer kafam karıştı

şimdi sen bi dersin 1'ini almadan 2'sini almışsın ve yurt dışındaki okul da sana diyor ki bu dersin ilkini öğrenmeden ikiyi nasıl alıyorsun doğru mu ?

bunu nasıl düzelticeksin ki almadığın bir dersi sana nasıl almışsın gibi göstersinler

kusura bakmayın anlatımımdan dolayı.

evet aynen öyle bi dersin 1ini almadan bana 2sini vermişler. dediğiniz gibi dersin birincisini geçmeden ikincisini alman yanlış diyor yurtdışındaki okullar. diploman sorunlu diyorlar.

bir başka ders olayında da dersin 1 ile dersin 2 sinin adları birbirine birebir uymuyor.

üniversite tekrar beni öğrenci yapar mı bu durumu düzeltmek için? bunları iptal etseler ve yerlerine ders alsam olmaz mı. mümkün müdür.

isim uymayan dersler için bunu okulda konuşabilirsiniz

fakat o almadığınız ders için bişey yapılamaz sonuçta sana derler ki alsaydın dersi biz ne yapabiliriz

benim de böyle oldu güz dönemi almadığım ama bahar dönemi aldığım ders fakat hoca izin vermedi bu dersin birini almayanlara ikisini vermiyorum diye

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    halime acıyorum arkadaşlar :( eften püften konu olsa umrumda da olmaz cok onemlı konu. ayaklarımın ustunde durmam buna baglı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: limonişeyy

quote:

yazdıklarından bişey anlayamadım ders isimleri çok benzer kafam karıştı

şimdi sen bi dersin 1'ini almadan 2'sini almışsın ve yurt dışındaki okul da sana diyor ki bu dersin ilkini öğrenmeden ikiyi nasıl alıyorsun doğru mu ?

bunu nasıl düzelticeksin ki almadığın bir dersi sana nasıl almışsın gibi göstersinler

kusura bakmayın anlatımımdan dolayı.

evet aynen öyle bi dersin 1ini almadan bana 2sini vermişler. dediğiniz gibi dersin birincisini geçmeden ikincisini alman yanlış diyor yurtdışındaki okullar. diploman sorunlu diyorlar.

bir başka ders olayında da dersin 1 ile dersin 2 sinin adları birbirine birebir uymuyor.

üniversite tekrar beni öğrenci yapar mı bu durumu düzeltmek için? bunları iptal etseler ve yerlerine ders alsam olmaz mı. mümkün müdür.

isim uymayan dersler için bunu okulda konuşabilirsiniz

fakat o almadığınız ders için bişey yapılamaz sonuçta sana derler ki alsaydın dersi biz ne yapabiliriz

benim de böyle oldu güz dönemi almadığım ama bahar dönemi aldığım ders fakat hoca izin vermedi bu dersin birini almayanlara ikisini vermiyorum diye

işte bana da demeliydiler ki sana veremeyiz demedıler verdıler.

sen sanslıymıssın :( sukret halıne verılmıs sadakan varmıs. halime bak benım gıbı olsaydın ya Allah korusun.

benım sadece ıstedıgım bu derslerın yerıne derste alırım farketmez ya da tekrar sırasıyla da alırım. ama yeter kı olması gereken sekılde alayım.

şimdi üniden tanıdıgım butun sınıf arkadaşımlarla ırtıbat kurdum bazıları bu dersi sırasıyla almış bazılarıda benım gıbı sırasıyla alamamıs :((((((((((((((((

bu eşitlik kavramına da aykırı. adil bir durumda degil.

• Ayrıca hangi okul dersin birini almadan dersin ikincisi vermeyi uygun görür ki. bunu nasıl farkedemediler neden duzeltımıne gıtmedıler. cıldıracagım.
  • limonişeyy L kullanıcısına yanıt
    Okul bu şekilde ders almana izin veriyorsa hata onların. Bilgi işleme git, bölüm başkanına git durumu konuş düzelttir. Forumda kim sana yardımcı olsun?
  • konuma cevap attım yardımcı olmaya calısan arkdaslarıma tesekkur edesım geldı. tesekkurler hepınıze. cok sagolun yardımseverlıgınızı kaybetmeyın hıc.

lutfen benım gıbı durumlar yasadıysanız ya da konuyla ılgılı fıkrınız varsa yazınızı atın lutfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanERYVZ

Okul bu şekilde ders almana izin veriyorsa hata onların. Bilgi işleme git, bölüm başkanına git durumu konuş düzelttir. Forumda kim sana yardımcı olsun?

ama burdan da bana yardımcı oluyorsun emın olun. oyle dusunmeyın asla.

tamam bılgı ıslemıde rahatsız edıcegım.

evet hata okulun. duzeltmelerı ıcın tekrar duzgun bı sekılde ders almam lazım. mezunıyetten cıkartılıp ogrencı yapmalılar benı. yoksa baska yolu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limonişeyy -- 9 Nisan 2016; 16:12:41 >
  • Dostum gitmek istediğin okula bölüm başkanı ve ders hocası imzalı bir dilekçe yeterli olmazmıymış? Dilekçede ders içerikleri açıklansın yada sistemsel hata vardır diploma geçerlidir densin. Bu şekilde bir yöntem izlemeyi dene. Hiçbiri olmazsa mutlaka problemi okul çözecektir. Birde okulun başını ağrıtacak bir durumsa mutlaka çözerler.
  • Csb.

Ders alma yüküm ve koşullarını bulun okulun. Bunlar YÖK tarafından onaylanan dökümanlar, bizim okulunkiler direk sitesinde sunuluyor, sizinkiler nerede bilemem araştırmak lazım.

Şöyle maddeler mutlaka mevcut,

1-2-3 şeklinde bölümlendirilen dersler .... bilmem ne YÖK kararınca sırasıyla alınmak zorunluluğundadır.

Tamamen atmasyon bir yazım oldu, düzgün kelimeler ile ifade edilmiş hali kararlarınızda vardır. Seve seve düzeltmezlerse..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkafkafsinsinsin

Dostum gitmek istediğin okula bölüm başkanı ve ders hocası imzalı bir dilekçe yeterli olmazmıymış? Dilekçede ders içerikleri açıklansın yada sistemsel hata vardır diploma geçerlidir densin. Bu şekilde bir yöntem izlemeyi dene. Hiçbiri olmazsa mutlaka problemi okul çözecektir. Birde okulun başını ağrıtacak bir durumsa mutlaka çözerler.

evet okulun basını agıratacak bı durum. cunku ben yoke mezun olarak bıldırıldım. tekrar ogrencımız mezun degıldır dıye yoke bıldırecekler. cunku derslerı tekrar alabılmem ıcın ogrencı konumuna gelmem lazım mezunken olmaz bu. yokte muhtemelen bu ogrencıyı bu halde nasıl mezun ettınız dıyecektır. sorusturma acılcaktır konuyla.

yurtdısındakı okullarla acıkca konuştum bu sekılde senı alamayız dedıler. sen dersin birincisini almadan başarmadan dersin ikincisini almışsın vermişsin böyle olmaz böyle kabul edemeyiz dediler. yurtdışındakiler cok kuralcı ve katılar. hata kaldırmıyorlar. ulkemızde masallah her turlu hata mevcut.

eger bu hata duzeltılırse kayıt ettırecem kendımı okula guzelce.

bı hatayı duzeltmek duzeltılmesı ıcın kırk takla atmak nedır boyle. mantıklısı yapılması gereknde bu degılmıdır.

• quote:

Ders alma yüküm ve koşullarını bulun okulun. Bunlar YÖK tarafından onaylanan dökümanlar, bizim okulunkiler direk sitesinde sunuluyor, sizinkiler nerede bilemem araştırmak lazım.

1-2-3 şeklinde bölümlendirilen dersler .... bilmem ne YÖK kararınca sırasıyla alınmak zorunluluğundadır.

Tamamen atmasyon bir yazım oldu, düzgün kelimeler ile ifade edilmiş hali kararlarınızda vardır. Seve seve düzeltmezlerse..

Allah razı olsun ya Allah size de yardımcı olsun.

Yök ün mü kuralıymıs bu. Ya bu benim üni yökten mi bagımsız calısıyor nedır nasıl bu kuralı gormuyor atlıyor bana boyle dıploma verıyor.

Yök neden görmedi bu durumu ozaman cıldırcagım :( bu kadar mı olur. okul hatayı gormez yok hatayı gormez. ogrencı hatayı duzeltmek ıcın perişan olur :(

• Transkriptine bak oradan kontrol et derslerini yanlış varsa düzeltirler. Sonuçta dersi aldıysan sınavını geçtiysen arşivde sınav kağıdın notların duruyordur düzeltme yaparlar. Ama benim anlamadığım bilgisayar bu hatayı nasıl yapıyor

• quote:

bu yökün kararı olan site linkini de verir misiniz lütfen.

şuan bana nasıl yardımcı oldunuz anlatamam. buraya yorum attıp ilgilenlere de ufacıkta olsa bı seyler alıpta kargolamak ıstyor.
  • Benimde bildiğim okulunuz dersleri sırasıyla vermek zorunda.

Bakın bu her okul için değişkenlik gösterir ama değişmez kurallar vardır. Sizin durum bu kurallardan.

Sizin okul için olanları bulamam ama en azından bizim okulunkini vereyim, yardımcı olduysam ne mutlu :)

http://www.etu.edu.tr/c/indexbb08.html?q=mevzuat
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Transkriptine bak oradan kontrol et derslerini yanlış varsa düzeltirler. Sonuçta dersi aldıysan sınavını geçtiysen arşivde sınav kağıdın notların duruyordur düzeltme yaparlar. Ama benim anlamadığım bilgisayar bu hatayı nasıl yapıyor

transkriptimi kayıt anında istediklerinde ortaya cıktı zaten durum.

orda dersin birincisini almadan dersin ikincisini almışım. ve sonradan alınan dersin birinciside alınan dersın ıkıncısıyle ısımsel olarak ortusmuyor.

bılgısayar hatası soyle olmus anlatayım.

atıyorum ben 2. sınıfın bahar donemınde gelişim psikolojisi I almam gerekıyormus ama almamısım

sonra da bana 3 sınıfın guz donemınde gelişim psikolojisi II dersini vermişler almaman gerekirken.

hoca derslerı donem donem gorup kaydettıgı ıcın muhteemelen oncekı donem almadıgımı gormedı ve onayladı ders kaydını gıbı gelıyor.

• quote:

Bakın bu her okul için değişkenlik gösterir ama değişmez kurallar vardır. Sizin durum bu kurallardan.

Sizin okul için olanları bulamam ama en azından bizim okulunkini vereyim, yardımcı olduysam ne mutlu :)

http://www.etu.edu.tr/c/indexbb08.html?q=mevzuat

cok cok sagolun sızı yordum basınızı sısırdım hemencenık bu lınkte yazılarını ıyıce okuyorum supersınız super. sızı Allah karsıma cıkardı.
  • RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    benım okulum vermemıs ve buyuzden yurtdısındakı okullar dıplomamı not cızelgeme bakıp uygunsuz gordu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.