Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE DİPLOMAM İPTAL OLUR MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
2
Favori
13.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu konuda sizin vicdan yapmanız saçma. Sizin hataniz değil. Asla kimse zarar görmesin diye de böyle korkak çekinik davranmayın. çünkü üniversite de hoca da işini doğru düzgün yapmalı. Bakar misiniz? Sizin hayatınızı etkiliyor. Üniversitenin böyle bir hata yapma lüksü yok. Sonuna kadar hakkınızı arayın. Aman şu zarar görmesin susayim diye diye geleceğinizden olursunuz. En yakın zamanda üstüne düşün. Belki siz değil bir kaç kişi de sizin gibi mağdur.siz onlara öncülük etmiş olursunuz ve üniversite de böyle hata yapmamış olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limonişeyy

quote:

Orijinalden alıntı: SoilMechanics

o bahsettiğin 1 ve 2. derslerin seçmeli olma durumu var mı acaba?

yoksa zorunlu alım dersi olsa, o dersi almadan mezun olman zaten imkansız.

secmeli dersler hepsi fakat sırasıyla almamısım dersleri. sorunda sırayla almamıs olmam. bır tuhaf hatalı mezun edılmısım. neden bu haldeyız neden bı ısımız duzgun degıl bu ulkede :(

yapıcak pek bir şey görünmüyor. tamamen sana hatalı ders seçtiren sistemin hatası
  • quote:

Orijinalden alıntı: samanikkadin

Hocam bu konuda sizin vicdan yapmanız saçma. Sizin hataniz değil. Asla kimse zarar görmesin diye de böyle korkak çekinik davranmayın. çünkü üniversite de hoca da işini doğru düzgün yapmalı. Bakar misiniz? Sizin hayatınızı etkiliyor. Üniversitenin böyle bir hata yapma lüksü yok. Sonuna kadar hakkınızı arayın. Aman şu zarar görmesin susayim diye diye geleceğinizden olursunuz. En yakın zamanda üstüne düşün. Belki siz değil bir kaç kişi de sizin gibi mağdur.siz onlara öncülük etmiş olursunuz ve üniversite de böyle hata yapmamış olur.

işte bu durumu üniversiteki ders danısman hocamında kabul etmesı lazım. yokte mezun gozuktugumden cunku dırekt onun hakkında sorusturma acılacak. tek korkum kendını dusunerek bunu ort bas etmeye calısması. cunku hıcbır hoca sorusturma acılsın ıstemez hakkında. butun psikoloji yönetimiyle konuşup düzeltilmesine gidilmesini engelleyebilir. bende hukukı mı hakkımı arasam bılemıyorum. en azından bı hakım olayıma objektıf bakar ve karar verır dıye de dusunmuyor degılım. hukugun unı ustundekı yaptırımı ne olabılır kı.

ve ne kadar erken bu durum duzeltılırse benımle mezun olan ogrencılerde ılerde benım gıbı sorun yasamayacaklar. dedıgım gıbı ben guvendım sorun olmaz deyıp ustune dusmedım ama suan geldıgım durumla kederımden olucegım. cunku bı unı okumakta emek ve zaman ıstıyor bırdaha mı 4 yıl vereyım.

bırde derslerıme bıle 30 dk once gıden bırı olarak bunu hakketmıyorum :(

• quote:

quote:

quote:

o bahsettiğin 1 ve 2. derslerin seçmeli olma durumu var mı acaba?

yoksa zorunlu alım dersi olsa, o dersi almadan mezun olman zaten imkansız.

secmeli dersler hepsi fakat sırasıyla almamısım dersleri. sorunda sırayla almamıs olmam. bır tuhaf hatalı mezun edılmısım. neden bu haldeyız neden bı ısımız duzgun degıl bu ulkede :(

yapıcak pek bir şey görünmüyor. tamamen sana hatalı ders seçtiren sistemin hatası

tekrar duzeltırır mıyım yapılacak bı sey olmalı :(

birde danısman onayından gecıyor bu dersler dusunun pcde onay vermıyor hoca onay verıyor. pc onayına kalsa belkide suan bu durumda olmazdım.

cok dikkat edın derslerınıze kesınlıkle danısman hocanıza guvenmeyın.

• limonişeyy L kullanıcısına yanıt
    Hocam olan olmuş ve artık bunları düşünmeyin. Hukuk ne ise doğru olan ne ise o olacaktır. Bırakın soruşturma açılsın ne olacaksa olsun. Hukuku süreç ne şekil işliyorsa işlesin. Herkes işini doğru düzgün yapacak. Magduruiyetiniz gidirilecek. Hocaya da ders olsun. Yapmasın böyle hatalar. Ne derseniz ve ne hissetseniz haklisiniz. Bu ilerleyecek süreç de sizi korkutmasın. Ne olacaksa olsun. Sizin çektiğiniz sıkıntının hesabını verecekler.

• quote:

Hocam olan olmuş ve artık bunları düşünmeyin. Hukuk ne ise doğru olan ne ise o olacaktır. Bırakın soruşturma açılsın ne olacaksa olsun. Hukuku süreç ne şekil işliyorsa işlesin. Herkes işini doğru düzgün yapacak. Magduruiyetiniz gidirilecek. Hocaya da ders olsun. Yapmasın böyle hatalar. Ne derseniz ve ne hissetseniz haklisiniz. Bu ilerleyecek süreç de sizi korkutmasın. Ne olacaksa olsun. Sizin çektiğiniz sıkıntının hesabını verecekler.

sağolun cevaplarınız ıcın sızınle konusmak ıyı geldı bana.
    umarım bı an once duzeltırlerde bu eylulde ders bası yaparım. yoksa zamanıma her şeyime yazık :(
    bakalım danısman hocam bunu kabul etmezse duzeltılmezse hukuken her şehirden basvurcam duzeltme ıstemek suc mu bu kadar mı zor.
    nasıl bı ulkede yasıyoruz boyle hatalı dıploma verıyorlar. sız bu hatayı duzeltırmek ıcın bıle ıskence cekıyorsunuz.

• limonişeyy L kullanıcısına yanıt
    Bende iyi haberlerinizi bekliyorum hocam. İşte böyle ince hatalar ince ayrıntılar nelere mal oluyor. Gerekirse hukukla arayacaksiniz hakkınızı :)

• bugun unıversite kapalı oldugundan yarın arayıp bır konusucam bakalım sızı de haberdar ederım konuyla.

baska fıkırlerınız varsa lutfen benımle paylasın durumum cok cıddı.
  • quote:

Bende iyi haberlerinizi bekliyorum hocam. İşte böyle ince hatalar ince ayrıntılar nelere mal oluyor. Gerekirse hukukla arayacaksiniz hakkınızı :)

maalesef kı bırde devlet unıversıtesı olucak.
  • quote:

Mrb. ben mezun oldum. fakat not cizelgeme baktığımda tuhaf bi durumla karşılaştım.

Nöropsikolojik Değerlendirme Esasları ve Uygulamaları II dersini almışım ama Nöropsikolojik Değerlendirme Esasları ve Uygulamaları I dersini almamışım. Bunu düzelttirmem mümkün mü.

İletişim Metin Okuma ve Çözümleme II dersinide ikinci sınıfta almışım sonrasında yani ücüncü sınıfta da İletişim metin çözümleme yöntemleri dersini almışım.

İletişim Metin Okuma ve Çözümleme II ile İletişim metin çözümleme yöntemleri isimleri birebir tutan ders olmamakla beraber benim önce İletişim Metin Okuma ve Çözümleme I sonra da İletişim Metin Okuma ve Çözümleme II şeklinde almam gerekmiyor muydu?

Bu durumu düzelttirmem mümkün müdür? nasıl düzelttircem. okul düzeltmezse hukuki hakkım var mıdır bunun için.

Sırf bu durumdan dolayı yurtdışında yüksek lisans yapamamaktayım. Dersleri sırasıyla almamışsın diyor yurtdışı üniversitesi başvurularıma:(

Dersleri sırayla almamış olmamam ve devam ders isimlerinin benzememesi birbirine sorun yaratıyor lütfen Allah rızası için yardımcı olun:(

Özet yok mu kanka?

• Öğrenci işlerini ara demeyeceğim telefonla olacak iş değil bu. Tak çantanı koluna doğru öğrenci işlerine git. Aldığın derslere dair kayıtları düzelttir. Düzeltirler zaten mezunsun sen pek sorun çıkarmazlar.

Sonrasında tekrar yüksek lisans için başvuru yaparsın.

Buradan sana kimse yardımcı olamaz belki bir ihtimal bu forumun eğitim bölümüne yazarsan bilgi alabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_618/tt.htm buraya yaz buradan bilgi alabilirsin.

Ayrıca eğer düzeltmezlerse ;

http://forum.donanimhaber.com/m_61730693//tm.htm#61730693 bu konuyu tavsiye ederim. Çok gerilmişsin biraz rahatlatır.

• hata sende gibi geldi bana danışman hoca sadece dersleri kontrol eder alınıp alınama durumunu sakıncalı bir durum yoksa onaylar sen bu seçmeli dersleri seçerken dediğin düzene göre seçmemişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannicus -- 9 Nisan 2016; 14:56:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Öğrenci işlerini ara demeyeceğim telefonla olacak iş değil bu. Tak çantanı koluna doğru öğrenci işlerine git. Aldığın derslere dair kayıtları düzelttir. Düzeltirler zaten mezunsun sen pek sorun çıkarmazlar.

Sonrasında tekrar yüksek lisans için başvuru yaparsın.

Buradan sana kimse yardımcı olamaz belki bir ihtimal bu forumun eğitim bölümüne yazarsan bilgi alabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_618/tt.htm buraya yaz buradan bilgi alabilirsin.

Ayrıca eğer düzeltmezlerse ;

http://forum.donanimhaber.com/m_61730693//tm.htm#61730693 bu konuyu tavsiye ederim. Çok gerilmişsin biraz rahatlatır.

ogrencı ıslerıyle olacak ıs degıl evet bende pek guvenemıyorum. cunku ogrencı ıslerının her dedıgı dogru olmuyordu unıversıte yıllarımdan hatırlayorum.
    gıdıp gelıs yapıcam maalesef kı. ama yınede arayım ıstıyorum. muhtemelen ogrencı ıslerı benı ya bolum baskanına ya da ders danısmanıma baglıyacak :(

bolum baskanımız super ınsandı benı anlayacak haklı oldugumu anlayacak ama danısman hocam korkutuyor benı.

bana yapmaları gereken o alınmıs derslerı hatalı alım dıye ıptal etmelerı lazım. tekrar bu eylulde almaya baslamam lazım derslerı.
    sorun cıkmasından su acıdan korkuyorum. mezun oldugum ıcın duzeltmeler ıcın tekrar ogrenım surecıne almaları lazım benı. yoke bıldırcekler bu ogrencı mezun degıl ogrenıme alındı dıye. ve muhakkak sorusturma acılcak olayla ılgılı. of.

aslında bu tamamen bılgısayar hatası cunku danısmanda donem donem goruyor derslerı onaylıyor daha oncekı donemı gormedıgı ıcın belkıde dersın baslangıcını almadan dersın sonunu aldıgımı farkemedı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cannicus

hata sende gibi geldi bana danışman hoca sadece dersleri kontrol eder alınıp alınama durumunu sakıncalı bir durum yoksa onaylar sen bu seçmeli dersleri seçerken dediğin düzene göre seçmemişsin

ben ıstesemde ıstemesemde ne dersı alacagımı almayacagımı benım onayımla degıl danısman hoca onayı ıle kesınlesıyor.

zamanında bu durumu farkettım fakat danısman hocam onayladıysa sorunda yoktur dedım kendımce. ama demez dusunmez olaymısım.

aslında burda danısmanda da suc yok. cunku o donem donem kayıt alıyor. adam nerden bılsın oncesınde bu ogrencı dersın baslangıcı aldımı almadı mı dıye.
    bılgısayara bence ders sıralanısı hatalı gırılmıs olmalı.
  • hayrına up bilgim yok malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Mrb. ben mezun oldum. fakat not cizelgeme baktığımda tuhaf bi durumla karşılaştım.

Nöropsikolojik Değerlendirme Esasları ve Uygulamaları II dersini almışım ama Nöropsikolojik Değerlendirme Esasları ve Uygulamaları I dersini almamışım. Bunu düzelttirmem mümkün mü.

İletişim Metin Okuma ve Çözümleme II dersinide ikinci sınıfta almışım sonrasında yani ücüncü sınıfta da İletişim metin çözümleme yöntemleri dersini almışım.

İletişim Metin Okuma ve Çözümleme II ile İletişim metin çözümleme yöntemleri isimleri birebir tutan ders olmamakla beraber benim önce İletişim Metin Okuma ve Çözümleme I sonra da İletişim Metin Okuma ve Çözümleme II şeklinde almam gerekmiyor muydu?

Bu durumu düzelttirmem mümkün müdür? nasıl düzelttircem. okul düzeltmezse hukuki hakkım var mıdır bunun için.

Sırf bu durumdan dolayı yurtdışında yüksek lisans yapamamaktayım. Dersleri sırasıyla almamışsın diyor yurtdışı üniversitesi başvurularıma:(

Dersleri sırayla almamış olmamam ve devam ders isimlerinin benzememesi birbirine sorun yaratıyor lütfen Allah rızası için yardımcı olun:(

Özet yok mu kanka?

dersleri sırasıyla almamısım buyuzden de yuksek lısans kabul alamıyorum.

önce gelişim psikolojisi 2 yi almışım sonrada gelişim psikolojisi 1 i almışım ornek vermek gerekırse.

• benım bu halım ne olacak onemlı olan duzeltılmesı benım ıcın.

ben tekrardan ogrencı olmaya razıyım. duzeltelım yeter kı.
  • quote:

quote:

quote:

Özet yok mu kanka?

önce gelişim psikolojisi 2 yi almışım sonrada gelişim psikolojisi 1 i almışım ornek vermek gerekırse.

Üniversite'ye tekrar gidebilirsin. Bu sefer dersleri sırasıyla alırsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Özet yok mu kanka?

ıste okulum buna ızın verıcek mı bu benım hakkım mıdır bunu merak edıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Özet yok mu kanka?

ıste okulum buna ızın verıcek mı bu benım hakkım mıdır bunu merak edıyorum.

Okula dilekçe ver durumu anlat. Cevabı burada bulabileceğini sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.