Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE DİPLOMAM İPTAL OLUR MU? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
2
Favori
13.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hata biraz senden de kaynaklaniyor.Arkadaslarin o dersin 1.sinin sinavina girerken sen ne yaptin? Muafim diyip eve mi gittin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Hocam 1000 lira sıkışmış senin diplomanın arasına bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qLhF

Zorunlu olmayan secmeli derslerde secim hakki ogrenciye aittir. Okul sana 2-3 veya daha fazla ders sunar sen secip alirsin. Kimse sana once bunu al 2.donem sunu alirsin demezki. Ama sanki seninki zorunlu secmeli ders gibi geldi bana bunlar secmeli diye gecer ana mecbur aldirirlar. Secmeme hakkin yoktur.Bu zorunlu derslerdede eger ders 2 donemse zaten 1 ve 2 diye gider. Ilk donem 2 ikinci donem 1 diyemi gidiyor sizin oralarda ? Boyle bile olsa bu bir bolum yonetimi kararidir. Kolay kolay kimse senin icin duzeltmez. Sayin proflarin boyle uygun gormustur. Sen Istedigin yere degil senin okulunla programi uyan yerlere bak bence... Tabi okullada gorus ama bir sey cikacagini sanmam. Hatta suc sende diyip konuyu kapatabilebilirler. Dedigim gibi secmeli derslerde sorumluluk sana aittir. Ben mesela 2 secmeli ders sundular 1.donem birisini, 2.donem birisini almistim. Alma sebeplerimdede kontenjanin dolu olmasiydi dusun sacmaligi yani...

ya ıste bızım ulkede durum boyle de yurtdısı bunu gecersız sacma goruyor. ama ne hıkmetse ne akılsa bızım ınsanımız bunun uygulayıcısı olmus durumda. turkıyede de olsa bu durum hakkımı hukuken arıyacagım. elbet bı hakım bana bu ınsan haklı yanlıs bı sey soylemıyor dıyecektır. unıversıteye de acıkca soyleyecegım. eger benı mahkemelık yaparlarsa bu konuda ve kazanırsam o mahkemeyı kı cok haklı mantıklı bı seyden soz edıyorum. madden ve mannende tazmınat davasıda acarım unıye. onlar dusunsun. hakkımı sonuna kadar arıyacagım.

zaten bız yurtdısındakı egıtımı dırekt anlamadan alıp egıtım sıstemımıze alıyoruz ya da ısımıze nasıl gelıyorsa ogrencıyı o kılıfla mezun edıyoruz.

yıne not cızelgemde guz bırıncı bahar ıkıncı ders olarak gozukseydı olayın boyle cereyan ettıgı anlasılmayacaktıı. fakat bu tam tersı gozukunce sorun yasıyorum.

bunun pc hatası oldugunu kabul edıp bana duzeltme sansı vermelerının neresı zor. ben o unıversıteye 4 yılımı harcadım bunu bana sunamayacaklar mı.

ben kotu bı sey mı ıstıyorum arkadaslar. dogruyu ıstemek mantıklısını ıstemek ne zaman verılemez ımkansız oldu bız bu ulkede bu mantıkla mı yasıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: badangel01

ozeli acabilir misiniz bi kac sorum olacakti

orası nasıl acılıyor tam olarak bılmıyorum ama ozel msj gonderımı yapabılıyorlar bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nano6824

Hocam hukukta kazanılmış hak diye bir konu var ama bunla alakalı mı bilmiyorum

kazanılmıs hak hım bunu bıraz arastırcam. boyle bır sey yapma ve ısteme hakkım var mı bunu merak edıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

Hata biraz senden de kaynaklaniyor.Arkadaslarin o dersin 1.sinin sinavina girerken sen ne yaptin? Muafim diyip eve mi gittin?

kahın degılım kı gelecegı goreyım ve okul yonetımıne ben gelecekte yl yapıcam ve buna sorun olucak yapmayın bunu dıyeyım. cok gec bunun ıcın.

muaf olmadım ıkı dersıde aldım fakat once ıkıncısı sonra bırıncı aldı gozukuyor not cızelgemde.
  • Öncelikle anlatımın çok bozuk.Bir üniversite mezununa yakışamayacak şekilde hemde.Şimdi buradan birşeyler anlamaya çalışarak vardığım sonuçlar şu.Örneğin;Güz yarıyılında M1 dersini,bahar yarıyılında da onun devamı olan M2 dersini alman gerekiyordu.Ama sen güz yarıyılı M1 dersini almadın ama bahar yarıyılında M2 dersini aldın ve geçtin.Tabi devam eden sene güz yarıyılında M1 dersini de aldın ve o dersi de geçtin.Fakat yurtdışındaki üniversiteler bağımlı dersler esasına uygun olarak,bir dersin 1.'sini almadan 2.'sini almaman gerektiğini.Eğer aldıysan ve geçtiysen bile bunu geçerli saymadıklarını söylüyorlar.Doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcombil

Öncelikle anlatımın çok bozuk.Bir üniversite mezununa yakışamayacak şekilde hemde.Şimdi buradan birşeyler anlamaya çalışarak vardığım sonuçlar şu.Örneğin;Güz yarıyılında M1 dersini,bahar yarıyılında da onun devamı olan M2 dersini alman gerekiyordu.Ama sen güz yarıyılı M1 dersini almadın ama bahar yarıyılında M2 dersini aldın ve geçtin.Tabi devam eden sene güz yarıyılında M1 dersini de aldın ve o dersi de geçtin.Fakat yurtdışındaki üniversiteler bağımlı dersler esasına uygun olarak,bir dersin 1.'sini almadan 2.'sini almaman gerektiğini.Eğer aldıysan ve geçtiysen bile bunu geçerli saymadıklarını söylüyorlar.Doğru mudur?

evet aynen oyle. kı soyledıklerınde de haklılar mantıklılar.
  • quote:

Öncelikle anlatımın çok bozuk.Bir üniversite mezununa yakışamayacak şekilde hemde.Şimdi buradan birşeyler anlamaya çalışarak vardığım sonuçlar şu.Örneğin;Güz yarıyılında M1 dersini,bahar yarıyılında da onun devamı olan M2 dersini alman gerekiyordu.Ama sen güz yarıyılı M1 dersini almadın ama bahar yarıyılında M2 dersini aldın ve geçtin.Tabi devam eden sene güz yarıyılında M1 dersini de aldın ve o dersi de geçtin.Fakat yurtdışındaki üniversiteler bağımlı dersler esasına uygun olarak,bir dersin 1.'sini almadan 2.'sini almaman gerektiğini.Eğer aldıysan ve geçtiysen bile bunu geçerli saymadıklarını söylüyorlar.Doğru mudur?

anlatımım ıcın kusuruma bakmayın klavyeyle yazmayı sevmıyorum :(
  • quote:

Zorunlu olmayan secmeli derslerde secim hakki ogrenciye aittir. Okul sana 2-3 veya daha fazla ders sunar sen secip alirsin. Kimse sana once bunu al 2.donem sunu alirsin demezki. Ama sanki seninki zorunlu secmeli ders gibi geldi bana bunlar secmeli diye gecer ana mecbur aldirirlar. Secmeme hakkin yoktur.Bu zorunlu derslerdede eger ders 2 donemse zaten 1 ve 2 diye gider. Ilk donem 2 ikinci donem 1 diyemi gidiyor sizin oralarda ? Boyle bile olsa bu bir bolum yonetimi kararidir. Kolay kolay kimse senin icin duzeltmez. Sayin proflarin boyle uygun gormustur. Sen Istedigin yere degil senin okulunla programi uyan yerlere bak bence... Tabi okullada gorus ama bir sey cikacagini sanmam. Hatta suc sende diyip konuyu kapatabilebilirler. Dedigim gibi secmeli derslerde sorumluluk sana aittir. Ben mesela 2 secmeli ders sundular 1.donem birisini, 2.donem birisini almistim. Alma sebeplerimdede kontenjanin dolu olmasiydi dusun sacmaligi yani...

işte bizi sacma sapan mezun edıyorlar amac 240 akts yapmak gerısı onemlı degıl.

• Anladım.Yalnız mezun olduğunuz üniversite ve mezunu olduğunuz bölümün bağlı olduğu yönetmelik size iki yarıyıla bölünmüş derslerden 1.'sini almaz ya da devamsızlık veya not başarısızlığından dolayı kalırsanız,aynı dersin 2.'sini alamazsınız gibi bir kısıtlama koymuyorsa ki koymamış yapılabilecek hiçbir şey yok.Bu durum ülkemizdeki çoğu üniversitede de böyledir.Yani dersin 1.'sini almaz ya da geçemezseniz 2.'sini de alamasınız gibi bir durum yok.Fakat yurtdışında başvurduğunuz üniversiteler bu durumu kabul etmiyorlarsa yapabileceğiniz hiçbir şey yok.
  • limonişeyy L kullanıcısına yanıt
    Kardes sen dersleri doneminde aldinda pcde tersmi gorundu? Ben oyle bir sey okumadim diger mesajlarinda. Durum boyleyse bunu tabiki hallederler. Hatta hic ugrasmazsin bile.Ama durum benim anlattigim gibiyse kime gore neye gore dogrudan bahsediyorsun ? Sen git 1.donem dersin 2sini al 2.donem dersin 1ini al sonra hakliyim diyemezsin. Suc %100 sendedir cunku. Kimse sana karisamaz secmeli ders secerken. Tamamen kendi kararinla yaptigin bir is cunku o. Sen 1.donem dersin 2.sini alirken sana hocalarin veya okul baski yaptimi zorla bunu alacaksin diye ? Boyle bir durum soz konusu degil secmelilerde. Ben senin okulunu savunacak halim yok, durumuna kimsede dussun istemem. Ama sen gidip dersleri tersten seciyorsun sonra hak hukuk arayacagim diyorsun. Ben okulun yerinse olsam bu adam 20 25 yasinda secmeli dersini sunu sec diye akil verecek halim yokya diye kendimi savunurum. Zaten dedigim gibi boyle bir durumda hatali sensin. Sana kimse baski yapmadi onu sec bunu secme falan diye. Birey olarak kendin karar verdin. Ha benim tek anlamadim nokta mesela mat 1 dersini sana nasil hem 1 donem hem 2.donem secmeli olarak sunuyorlar... Belki buradan yurursun ama zor. Neyse umarim ortada farkli yalnis anlasilmalar vardir. Halladebilirsin. Ben senin tarafindayim. Ama gercekleride es geçmemek gerek. Buraya gelip haklisin kos bastir mahkemalik ol diyemem ortada bazi seylerde terslik varsa. Ben tamamen yazdiklarindan anladigim kadari ile sana cevap veriyorum. Umarim ben yalnis anlamisimdir ortada gercekten bir uni hatasi vardirda kolayca hallesersin.😉

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Anladım.Yalnız mezun olduğunuz üniversite ve mezunu olduğunuz bölümün bağlı olduğu yönetmelik size iki yarıyıla bölünmüş derslerden 1.'sini almaz ya da devamsızlık veya not başarısızlığından dolayı kalırsanız,aynı dersin 2.'sini alamazsınız gibi bir kısıtlama koymuyorsa ki koymamış yapılabilecek hiçbir şey yok.Bu durum ülkemizdeki çoğu üniversitede de böyledir.Yani dersin 1.'sini almaz ya da geçemezseniz 2.'sini de alamasınız gibi bir durum yok.Fakat yurtdışında başvurduğunuz üniversiteler bu durumu kabul etmiyorlarsa yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

bu ulkede dogdugum gune yazıklar olsun ya yazıklar
  • berkcombil B kullanıcısına yanıt
    Olay böyleyse yine sen suçlusun dostum. Millet m1 dersini alırken sen farklı bir seçmeli ders seçtin.Sonra gittin diğer sene seçmeli olarak bu dersi aldın. Normalde zaten m1 dersi 1.dönem görünür fakat transkript'te olay açığa çıkar. Yurtdışında'da arkadaşın bahsettiği olay varsa malesef durum biraz problemli. Dediğim gibi kimse seni zorlamadı bu dersi al yada alma diye. Sen kendi iraden ile seçip bu dersleri seçtiğim dönemlerde verdin. Gerçe seninde pek suçun yok böyle bir problemle karşılaşacağını bilemezdin. Neyse umarım bunun bir çaresi vardır ve en kısa zamanda halledip işini halledersin. Üzücü bir durum çünkü. Dersleri alıp geçiyorsun ama sıralı almadığın için problem yaşıyorsun. Okul ile görüş verecekleri cevaba göre bir avukat ile görüşürsün. Durumdan bizleride haberdar et. Allah yardımcın olsun.
  • quote:

Kardes sen dersleri doneminde aldinda pcde tersmi gorundu? Ben oyle bir sey okumadim diger mesajlarinda. Durum boyleyse bunu tabiki hallederler. Hatta hic ugrasmazsin bile.Ama durum benim anlattigim gibiyse kime gore neye gore dogrudan bahsediyorsun ? Sen git 1.donem dersin 2sini al 2.donem dersin 1ini al sonra hakliyim diyemezsin. Suc %100 sendedir cunku. Kimse sana karisamaz secmeli ders secerken. Tamamen kendi kararinla yaptigin bir is cunku o. Sen 1.donem dersin 2.sini alirken sana hocalarin veya okul baski yaptimi zorla bunu alacaksin diye ? Boyle bir durum soz konusu degil secmelilerde. Ben senin okulunu savunacak halim yok, durumuna kimsede dussun istemem. Ama sen gidip dersleri tersten seciyorsun sonra hak hukuk arayacagim diyorsun. Ben okulun yerinse olsam bu adam 20 25 yasinda secmeli dersini sunu sec diye akil verecek halim yokya diye kendimi savunurum. Zaten dedigim gibi boyle bir durumda hatali sensin. Sana kimse baski yapmadi onu sec bunu secme falan diye. Birey olarak kendin karar verdin. Ha benim tek anlamadim nokta mesela mat 1 dersini sana nasil hem 1 donem hem 2.donem secmeli olarak sunuyorlar... Belki buradan yurursun ama zor. Neyse umarim ortada farkli yalnis anlasilmalar vardir. Halladebilirsin. Ben senin tarafindayim. Ama gercekleride es geçmemek gerek. Buraya gelip haklisin kos bastir mahkemalik ol diyemem ortada bazi seylerde terslik varsa. Ben tamamen yazdiklarindan anladigim kadari ile sana cevap veriyorum. Umarim ben yalnis anlamisimdir ortada gercekten bir uni hatasi vardirda kolayca hallesersin.😉

danısmanım onaylamazsa secmelı ders denen seyı asla alamazdım. benım ısteklerıme bakmadı olay. bunlar bunu kabul et dedıler etttım bı bıldıklerı vardır dıye.

• quote:

Olay böyleyse yine sen suçlusun dostum. Millet m1 dersini alırken sen farklı bir seçmeli ders seçtin.Sonra gittin diğer sene seçmeli olarak bu dersi aldın. Normalde zaten m1 dersi 1.dönem görünür fakat transkript'te olay açığa çıkar. Yurtdışında'da arkadaşın bahsettiği olay varsa malesef durum biraz problemli. Dediğim gibi kimse seni zorlamadı bu dersi al yada alma diye. Sen kendi iraden ile seçip bu dersleri seçtiğim dönemlerde verdin. Gerçe seninde pek suçun yok böyle bir problemle karşılaşacağını bilemezdin. Neyse umarım bunun bir çaresi vardır ve en kısa zamanda halledip işini halledersin. Üzücü bir durum çünkü. Dersleri alıp geçiyorsun ama sıralı almadığın için problem yaşıyorsun. Okul ile görüş verecekleri cevaba göre bir avukat ile görüşürsün. Durumdan bizleride haberdar et. Allah yardımcın olsun.

of of of :(

• Zorunlu seçmeli diyorsun yani sen bu derslere ? Benim bahsettiğim kontenjan mevzuna benzer bir mevzu o zaman doğrumudur ? Ama bu durumda'da sen yine o dersin 1'ini alamzsınki güzel kardeşim. Çünkü sen zaten o dersi alamadığın için başka ders aldın. Ve bu dersi verdin.Sen o dersten kalırsan ancak değiştirebilirsin devam zorunlulugunu alarak. Sonra tekrar neden o dersi verdilerki sana ? Bence sen otur şu mevzuyu doğru düzgün 1.mesajına editle noktası virgülüne kadar. Biz attığın yorumlara, yapılan yorumlara göre sana yardımcı olmaya, tartışmaya çalışıyoruz. Fakat başka mezvudan başka mevzulara atlanıyor. Kimse ne yazacağınıda bilmiyor :D Sana zahmet 1.mesajı komple düzelt olayı ayrıntılı anlat ki bizde fikir sunabilelim sana...
  • quote:

Zorunlu seçmeli diyorsun yani sen bu derslere ? Benim bahsettiğim kontenjan mevzuna benzer bir mevzu o zaman doğrumudur ? Ama bu durumda'da sen yine o dersin 1'ini alamzsınki güzel kardeşim. Çünkü sen zaten o dersi alamadığın için başka ders aldın. Ve bu dersi verdin.Sen o dersten kalırsan ancak değiştirebilirsin devam zorunlulugunu alarak. Sonra tekrar neden o dersi verdilerki sana ? Bence sen otur şu mevzuyu doğru düzgün 1.mesajına editle noktası virgülüne kadar. Biz attığın yorumlara, yapılan yorumlara göre sana yardımcı olmaya, tartışmaya çalışıyoruz. Fakat başka mezvudan başka mevzulara atlanıyor. Kimse ne yazacağınıda bilmiyor :D Sana zahmet 1.mesajı komple düzelt olayı ayrıntılı anlat ki bizde fikir sunabilelim sana...

ya gorunurde secmelı dersler bunlar ısleyıste danısman onayıyla oluyor. uydurmuyorum.

bak ben olayı anlatıyorum.

1 sınıfın bahar donemınde bazı arkadaslarım cocuk psıkolojı I dıye bır dersı almıslar. bazıları da ıletısım problemlerı dersını almıs. ben ıletısım problemlerını almıstım.
    sonra 2 sınıfın guz donemınde bana cocuk pskılojısı II verdıler. sonrada baharda da bu dersın cocuk psıkolojısı I verdıler.

olay tamamen boyle gerceklestı.

şu gün stajı ne demektır bılıyor musunuz :(

• limonişeyy L kullanıcısına yanıt
    kapali gozukuyor neyse sorayim ben . hocam yuksek lisansta aranan şartlar neler acaba .ben yaptiktan sonra o ulkede kalmak istiyorum bunun icin kolaylik sagliyormu fransa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: badangel01

kapali gozukuyor neyse sorayim ben . hocam yuksek lisansta aranan şartlar neler acaba .ben yaptiktan sonra o ulkede kalmak istiyorum bunun icin kolaylik sagliyormu fransa

evet saglıyor kalmak ıcın her ulke.

sunuda belırtmelıyım bızım ulkemız degıller. dıkkatlı ınceleyıp kurallara gore alım yapıyorlar.

not ortalaması sartı dıl sartı degısıyor ulkeden ulkeye.

fıyatsal olarak pahalı olması korkutmasın sızı.

orda ogrencı olarak bı ıse gırsenız bıle yarısını rahatlıkla maasınızla cıkarırsınız.

yasam kosulları daha guzel daha ınsancıl.

ama dılınız yoksa ıyı degılse dıl bılmeden bu ıse kalkısmayın ve calıskan degılsenız asla ve asla buna musaamma gostermezler dırekt bırakırlar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.