Şimdi Ara

Üniversiteye Başlayınca Askerlik Tecil Olur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu sene kazandım üniversiteyi (2. girişimde), yani muayene kağıdı yaklaşık 6 ay önce geldi ve ben muayeneye gitmedim, üniversiteyi kazandım diye askerlik kendi kendine tecil olur mu (okuyor göründüğüm için) yoksa ben mi gidip tecil işlemini yapmam lazım?

• Okul öğrenci işlerinden kayıt raporunu alıp şubeye teslim edeceksin. Muayeneye göndermeleri olası beni göndermişlerdi.
  • yaş kaç, kaçıncı üniversiten, kaç yıllık, ilki kaç yıllıktı bunların hepsi etki ediyor
    liseden sonra 2yıl içinde üni kazandıysan öğrenci işlerine söyle bilgilendirme yaptınız mı, yapmadıysanız yapın diye...

bazı durumlarda arkadaşın üstte dediği gibi kendin halletmen lazım ama yaş vs sorduğum detayları tam bilmediğim için bişey diyemeyeceğim...
  • Kaydını yaptırdığına dair bilgiyi askerlik şubesine sunduktan sonra diğer seneler şubeye gitmene gerek kalmıyor, yanılmıyorsam ilk seferinde okuldan götürdüğün belgedyi verdikten sonra şube de bir başka blege verecek ve öğrenci işlerine teslim edeceksin ondan sonra bitene kadar okul tarafından kendiliğinden hallediliyor.

Şimdi beni maziye gönderiyorsunuz ama zaten üniversiteye kayıt olurken öss kazandı belgenin yanında askerlikle ilişkin olmadığına dair şube onaylı bir belge daha gerekiyor kayıt olduktan sonra da okuldan alacağın belgeyi şubeye götürüyorsun olay bitiyor.
  • yaş 19, dediğim gibi öss ye 2. girişimde kazandım, 4 yıllık üniversite kazandım, öğrenci belgesi ile askerlik şubesine gitsem halledebilir miyim? (lazım olur diye öğrenci belgesini kayıt sırasında istedim) Üniversite karabük üniversitesi ve uzaktan eğitim okuyorum ve ben istanbulda oturuyorum, eğer üniversiteye filan gitmeye gerek varsa ya hiç yaptırmam yada gider 2 senelik tecil hakkımı kullanırrım.
  • 28.10.1992 doğumluyum ilk senemde üni. kazandım askerlğim kendiliğinden tecil olurmu???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite mi Askerlik mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.