Şimdi Ara

Mezun oldum fakat E-devlet Askerlik Tecilini böyle gösteriyor (Edit Geldi - Askerlik Şubeye gittim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 14.07.2021 Tarihinde Lisans bölümümden mezun oldum. Aynı zamanda şuan Önlisans bölümüme devam ediyorum; fakat bildiğim kadarıyla o askerlik tecilini etkilemiyor.

E-Devlet'te 2026'ya kadar tecilli görünüyorum ve tecile başvuramıyorum. Bu normal mi?

Askerlik şubeye gidip sorsam mı sizce? İnternetten baktığım kadarıyla şubeden başvuruda diploma vs göstermemi istiyorlar fakat okul hala diplomamızı vermedi. E-devlet'ten mezuniyet belgesini çıktı alıp gidebilirim.

Mezun oldum fakat E-devlet Askerlik Tecilini böyle gösteriyor (Edit Geldi - Askerlik Şubeye gittim)

EDIT = 06.09.2021

Selamlar herkese, bugün askerlik şubeye gidip 14 Temmuz 2021 tarihinde lisans bölümünden mezun olduğumu ve yüksek lisans vs. başka bir eğitime devam etmediğimi, ona rağmen 2026 olarak göründüğünü belirttim. Onlar da sisteme bakınca öyle göründüğünü söyledi.

Sonrasında elleriyle kendileri güncelledi sistemi ve E-Devlet üzerinde askerlik erteleme başvuru kısmı aktif hala geldi. Bugün erteletme için başvuru yaptım. 15 iş günü içerisinde sistem güncellenir diyor.

Anlık olarak 12.2021 tarihine kadar tecilli görünüyorum. Erteletme başvurum sonuçlanınca muhtemelen 07.2023'e kadar tecilli görüneceğim.

Tek merak ettiğim konu eğer gitmeseydim ve kimse fark etmeseydi 2026'ya kadar kimse bana askerlik sormayacak mıydı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 6 Eylül 2021; 17:31:9 >

• Bende de ayni durum var
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Bende de ayni durum var

Salı günü işe giriyorum. Pzt tüm belgeleri halletmemi istediler. O belgelerden bir tanesi askerlikle ilgili ve ne yapacağımı çözemedim.

Askerlik durumu sorgulayınca böyle gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Salı günü işe giriyorum. Pzt tüm belgeleri halletmemi istediler. O belgelerden bir tanesi askerlikle ilgili ve ne yapacağımı çözemedim.

Askerlik durumu sorgulayınca böyle gösteriyor.

Alıntıları Göster

hocam bence bi askerlik şubesine git ve sor kesin yanıtı onlar bilir

benim arabam yok çok uzak gidemiyorum yoksa giderdim

• quote:

Alıntıları Göster

Bir gideyim yarın bakalım hocam. Umarım uğraştırmazlar. Ki pandemi döneminden dolayı kısa kestirip e-devlet'te güncellenmesini bekle derler gibi geliyor.

• Hocam devlet kurumları ne yazık ki böyle birbiriyle bağlantıları yok gidip kendin asker şubeden tescil ettir
  • bende de boyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uyuyakaldım

Hocam devlet kurumları ne yazık ki böyle birbiriyle bağlantıları yok gidip kendin asker şubeden tescil ettir

Hocam sen gittin mi hiç uğraştırıyorlar mı? Hazırlıklı gideyim ona göre.

Kimlik kartı + E-devlet'ten mezuniyet belgesi ile gitsem yeterli olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: n201

bende de boyle

Sende mi bekliyorsun hocam e-devlet'in bu durumu güncellemesini

• Bende mezun oldum bu yaz. Bende de aynı şekildeydi.

Şimdi baktım böyle yazıyor.

AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/12/2021 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR. 

2 yıl tecil ettirebilecek miyiz hojam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 5 Eylül 2021; 13:1:5 >
  • quote:

Sende mi bekliyorsun hocam e-devlet'in bu durumu güncellemesini

Alıntıları Göster
    Ben gecen sene baktigimda 2023 aralik gosteriyodu , bu sene bakiyorum 2025 aralik mi ne gosteriyo.
    Suan askerlikle isim yok da inttede e-devlette hatali subeden kesin sonuc alirsiniz vs diyolar bende subeye gitmek istemiyorum.
  • The Management kullanıcısına yanıt
    Ben gittim ama tecil için üniversite ögrenci belgemi alıp götürmüştüm üniversiteden sonra nasıl olur hangi belgeler istenir bilmem fakat kolay bir iş ugraştırma yok
  • Hayırlı olsun artık iş yerinden askerliğe transit geçiş yaparsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Bende mezun oldum bu yaz. Bende de aynı şekildeydi.

Şimdi baktım böyle yazıyor.

AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/12/2021 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR. 

2 yıl tecil ettirebilecek miyiz hojam?

Selam hocam,

bugün şubeye gittim, anlık olarak bende de 12/2021 olarak görünmeye başladı. Ayrıca askerlik erteletme başvurusu da açıldı ve başvurdum.

Konuyu güncelledim.

Normal şartlar altında 28 yaş altı her üniversite mezununun 2 sene erteletme hakkı oluyormuş. Yani tecil ettirebilmemiz lazım.

Not: Yaşım 23

• quote:

Alıntıları Göster

Konuyu editledim hocam belki işine yarar

• The Management kullanıcısına yanıt
    Yani hiç sorulmazsa 2026 oluyor öyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whippoorwill

Yani hiç sorulmazsa 2026 oluyor öyle mi?

Yani pek bilemedim. 2026 çok uzun bir süre eninde sonunda ortaya çıkacaktır ama daha askerlik şube benim mezun olduğumu bile görmemiş sistemde Mezun oldum fakat E-devlet Askerlik Tecilini böyle gösteriyor (Edit Geldi - Askerlik Şubeye gittim) 

• Allahım nolur benim başıma da böyle birşey gelsin 22 ocak 99 doğumluyum liseden yeni mezun oldum üniversite sınavına gireceğim için tecil etmek istedim şubeyi aradım etmiyorlar :( bi bilginiz var mı acaba şubeye gitsem ederler mi yoksa ordan askere mi alırlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalande

Allahım nolur benim başıma da böyle birşey gelsin 22 ocak 99 doğumluyum liseden yeni mezun oldum üniversite sınavına gireceğim için tecil etmek istedim şubeyi aradım etmiyorlar :( bi bilginiz var mı acaba şubeye gitsem ederler mi yoksa ordan askere mi alırlar?

Nasıl etmiyorlar? Liseden yeni mezun kişiler için 3 yıl tecil hakkı var deniyor hocam.

E-devlet'te durumun nasıl görünüyor?

Edit = Sanırım liseyi 3 sene civarı geç bitirmişsin. O yüzden olabilir mi acaba? Bilemedim ama şubeye git daha iyi cevaplarlar hocam. Kolundan tutup askere yollayacaklarını sanmıyorum en kötü 15 günlük süre verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 6 Eylül 2021; 19:25:40 >
  • quote:

Nasıl etmiyorlar? Liseden yeni mezun kişiler için 3 yıl tecil hakkı var deniyor hocam.

E-devlet'te durumun nasıl görünüyor?

Edit = Sanırım liseyi 3 sene civarı geç bitirmişsin. O yüzden olabilir mi acaba? Bilemedim ama şubeye git daha iyi cevaplarlar hocam. Kolundan tutup askere yollayacaklarını sanmıyorum en kötü 15 günlük süre verirler.

Alıntıları Göster

Okusan bile askere gideceksin dedi şubede ki arkadaş çünkü yaşın doldu dedi tek bi ihtimal var celp dönemini seçip o dönem de sınava girebilirsin dedi e devlette durumum hiçbirşekilde görünmüyor mezuniyetim dahi giriyorum hiçbirşey bulunamadı diyor muhtemelen kaçarak sınava gireceğim çünkü askere gidesim yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.