Şimdi Ara

Okul Bırakma ve Askerlik Tecil Hakkında Biri Aydınlatabilir Mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir sorum olacaktı. 98 doğumlu 23 yaşında felsefe örgün lisans öğrencisiyim. Bölümümde gelecek göremediğim için ve geçmişteki hatalı tercihlerden dolayı hukuk okumak amacıyla sınavlara hazırlanıyorum. Şu anda 31 Aralık 2026'ya kadar tecilim var gözüküyor. Fakat bölümümle ilişiğim kesilip yeni bölüme başlarsam tecil hakkım iptal olur mu? İki gündür bunu araştırıyorum çok bunaldım artık bir yola başlamak istiyorum. Askerlik yönetmeliğine göre 22 yaş ve üstü mezun olanlar yeni üniversiteye kayıt yaptırsa tecil hakkı edinemiyor. Bu okul bırakanlar için de geçerli mi? Lutfen biri beni aydınlatsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim askerde bi arkadaş 1. Üniden mezun olup, 2. Üninin 3. Sınıfında tecili bittiği için askere gelmişti. Yaşı 25’ti sanırım.
    (Sorunun cevabı değil ama ilk bilgiyi teyit için yazdım).
    Buradan cevap çıkmazsa askerlik şubesine danışmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 30 Nisan 2021; 1:11:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sing_a_song

Bizim askerde bi arkadaş 1. Üniden mezun olup, 2. Üninin 3. Sınıfında tecili bittiği için askere gelmişti. Yaşı 25’ti sanırım.
    (Sorunun cevabı değil ama ilk bilgiyi teyit için yazdım).
    Buradan cevap çıkmazsa askerlik şubesine danışmanı öneririm.

Evet, bu bilgi doğru. 2 sene tecil hakkın oluyormuş yönetmeliğe göre mezuniyet sonrası lisanstan. Fakat tek sorun bölüm bırakırsan 22 yaşından sonra ne oluyor anlayamadım. Yönetmelik biraz bulanık bırakmış bunu.

• Ben de okul degistirmistim eski okuldaki tecil suresi iptal edilmemisti. Tecil suresi bitince de yeni okulun bitimine gore uzuyor sanirim. Yalniz 28 yasini doldurdugun senenin sonunda okusan da uzamiyor artik. (Lisans icin gecerli bu son soyledigim.)

• Benim okul martta bittiği halde 31 Aralık 2026 gözüküyor. 2 senelik hakkımı kullanmadım. Onu da kullansam 2028 aralik mi olacak diye merak ediyorum. Biraz kafa karıştiran mesele.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

Ben de okul degistirmistim eski okuldaki tecil suresi iptal edilmemisti. Tecil suresi bitince de yeni okulun bitimine gore uzuyor sanirim. Yalniz 28 yasini doldurdugun senenin sonunda okusan da uzamiyor artik. (Lisans icin gecerli bu son soyledigim.)

Umarım dediğiniz gibidir. Madde madde yönetmelik okuyorum resmen :D Yani mezun olanların iki sene uzatma hakki oluyor. Terk edip yeni bölüme gidince nasıl olur anlayamadım. En kötü askerlik şubesine gideceğim. Yardımcı olurlar diye zannediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Benim okul martta bittiği halde 31 Aralık 2026 gözüküyor. 2 senelik hakkımı kullanmadım. Onu da kullansam 2028 aralik mi olacak diye merak ediyorum. Biraz kafa karıştiran mesele.

Evet, yil sonuna kadar suren oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

Evet, yil sonuna kadar suren oluyor.

Alıntıları Göster

Yıl sonuma kadar tecil ettirsem +2 daha verip 2028 araliga kadar hakkım olacagindan emin misin hocam? O zaman 30 yasinda falan olurum. Eger böyleyse benim için daha iyi.

• Felsefede geleceğin olmadığını 3.sınıfta mı anladın?

• quote:

Yıl sonuma kadar tecil ettirsem +2 daha verip 2028 araliga kadar hakkım olacagindan emin misin hocam? O zaman 30 yasinda falan olurum. Eger böyleyse benim için daha iyi.

Alıntıları Göster

30 yasina giriyorsan tecil ettiremezsin. En son 28 yasinin Aralik ayinda doluyor tum haklarin, yuksek lisans veya doktora yapmadigin surece.

Edit: Emin olamadim simdi. Okusan bile 28 yasinin Aralik ayinda doluyor, haydi askere diyorlar ama 28'de mezun olsan 2 yil tecil edip 30'a erteleyebiliyor musun emin olamadim ama sanmiyorum yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 30 Nisan 2021; 5:48:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

Felsefede geleceğin olmadığını 3.sınıfta mı anladın?

Planım akademide kalmaktı. Fakat akademiye karşı görüşlerim, fikirlerim çok değişti zaman içerisinde. Ayrıca kimsenin hikayesini bilemezsin. Soruya yardımcı olduğun için teşekkürler (!)

• quote:

Alıntıları Göster

Hocam kendi derdimden dolayı dünden beri asker alma yönetmeliğini okuyup anlamaya çalışıyorum. 27 yaşında mezun oldun diyelim normalde 2 sene erteleme hakkın varken 28 yaşın Aralık ayında erteleme imkanın ortadan kalkıyor. Buradan kıyas yapıp sonuca sen var. Yani 28 yaşını tamamlamak önemli bir sınır lisans mezunları için eğer yüksek lisans, doktora yapmıyorsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adolf kitler

Bu mesaj silindi.

Umarım böyledir hocam. Lise mezunları 22 den sonra askere gidiyor şu anki yönetmeliğe göre bazıları sizin dediğinizi diyor, bazıları ise bir okulla 22 sonrası ilişiği kesilirse askere gitmek zorundasın diyor. Kafam çok karıştı. Okuldan mezun olayım 12 ay yapayım yahu gerekirse ama kayıt imkanım ortadan kalkarsa ya da okurken askere gitmek zorunda olursam çok fena.

• quote:

Orijinalden alıntı: ursulaleguin

Planım akademide kalmaktı. Fakat akademiye karşı görüşlerim, fikirlerim çok değişti zaman içerisinde. Ayrıca kimsenin hikayesini bilemezsin. Soruya yardımcı olduğun için teşekkürler (!)

Alıntıları Göster

Aynen öyle bilemem, kimse bilmez bilmek zorunda da değil. İnsanlar sonuç odaklıdır bunu umarım daha erken fark edersin. Hayat hatalar için o kadarda uzun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

Aynen öyle bilemem, kimse bilmez bilmek zorunda da değil. İnsanlar sonuç odaklıdır bunu umarım daha erken fark edersin. Hayat hatalar için o kadarda uzun değil.

Alıntıları Göster

Hocam inanın vardığınız sonuç yaşadığım hayatta umursayacağım son şeylerden. Umarım günlük yaşamınızda da hayat dersi verdiğinizi zannedip komik duruma düşmüyorsunuzdur. İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adolf kitler

Bu mesaj silindi.

Çok teşekkür ederim hocam. İnternette buna benzer bir iki örnekle daha karşılaştım. İnsan bu tip ciddi kararları kolay göze alamıyor belli bir yaştan sonra. Ve göze almışken böyle bir engelle karşılaşmak da istemem doğrusu :) Askerlik şubeyi aradım pazartesi tekrar arayın dediler. En son oraya da danışayım bir. Ama biraz rahatladım bugün.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.