Şimdi Ara

Okul Bırakma ve Askerlik Tecil Hakkında Biri Aydınlatabilir Mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam herhangi bir lisans bölümünden mezun oluncaya kadar 28 yaşına kad-4 erteleyebilirsiniz askerliğinizi 29 yaşından gün almaya başladığın an tecil bozulur ayrıca 28 yaşı geçildiği için üniversite lisans mezuniyeti sonrasında verilen 2 yıl tecil hakkın olmaz ancak yüksek lisans ile daha fazla tecil ettirebilirsin.

Ancak mesela bir lisans bölümünden mezun olup yine bir lisans bölümü okumak istersen tecil hakkın olmaz , her zaman üst seviye olmalı

Edit : Sanıyorum ki ekte gösterdiğim madde aklını karıştırdı oysaki durum açık dostum sen bir fakülteden ilişik keseceğin için lise veya dengi okullardan mezun yada ilişik kesme yaşı olan 22 ile alakan yok , yükseköğretim programlarından ilişik kesenler için 28 yaşını geçmemek kaydıyla 2 yıl ertelenir diyor . Umarım için rahatlamıştır :)

Okul Bırakma ve Askerlik Tecil Hakkında Biri Aydınlatabilir Mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlny00 -- 1 Mayıs 2021; 1:34:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tlny00

Hocam herhangi bir lisans bölümünden mezun oluncaya kadar 28 yaşına kad-4 erteleyebilirsiniz askerliğinizi 29 yaşından gün almaya başladığın an tecil bozulur ayrıca 28 yaşı geçildiği için üniversite lisans mezuniyeti sonrasında verilen 2 yıl tecil hakkın olmaz ancak yüksek lisans ile daha fazla tecil ettirebilirsin.

Ancak mesela bir lisans bölümünden mezun olup yine bir lisans bölümü okumak istersen tecil hakkın olmaz , her zaman üst seviye olmalı

Edit : Sanıyorum ki ekte gösterdiğim madde aklını karıştırdı oysaki durum açık dostum sen bir fakülteden ilişik keseceğin için lise veya dengi okullardan mezun yada ilişik kesme yaşı olan 22 ile alakan yok , yükseköğretim programlarından ilişik kesenler için 28 yaşını geçmemek kaydıyla 2 yıl ertelenir diyor . Umarım için rahatlamıştır :)

Galiba dediğiniz gibi hocam. İlk araştırdığım zaman telaşa düştüm ama birçok örnekle karşılaştım. Biraz daha rahat içim :) Pazartesi askeri şubeyi de bir arayayım diyorum sadece tamamen emin olmak için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ursulaleguin U kullanıcısına yanıt

Bizide haberdar et :)

• Ben hemen söyleyeyim, lisansı bırakırsan ve yeni lisansa başlarsan 28 yaşını doldurana kadar tecil edilir. 28 dolduğu anda yoklamaya tabii olursun. Yoklama kaçağı vs takılabilirsin bakaya düşersin biraz para ödersin sıkıntı olmaz yani..

Lisansı bitirip, yeniden lisansa başlarsan tecilin uzamaz ve eski mezuniyetinden sonra verilen 2 yıl erteleme hakkı bittiği anda tecil biter yaşına bakmaksızın.

• azami yaş sınırı 28. Lakin şu anki bölümden mezun olmaksızın başka üni/bölüme kayıt yaptırırsan kullanabilirsin bu 28 hakkını. Başka bir lisans mezunu olan bu hakkı kullanamaz. Sen bitirmeden değiştirdiğin için kullanırsın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.