21 yaşındayım 3 ay sonra tecilim sona eriyor ve askere gitmem gerekiyor bende okumak istiyorum ama biraz kafaya geç dank etti o yüzden su an askerlik sıkıntısını nasıl halledebilirim eğer bedelli askerlik basvurusu yaparsam bildiğim kadarıyla seneye 2025 ten itibaren ocak ve aralık kısmında celp falan seciliyormus ona gore gidiliyor ama istedigimiz ayı seçebiliyor muyuz eğer seçebiliyosak mesela ben eylül ayını seçtim ve yks için hazırlanıp bir üniversiteye yerleştim o zaman askerlik nasıl olucak bedelli parası geri iade edilir mi veya okurken askere mi cagırılıcam sanırsam bedellide okurken askere gidilebiliyomus o işlemler nasıl olucak veya param iade olup okuldan kaynaklı 2 veya 4 yıl tecil mi alıcam bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim |
Bedelli askerlik başvurusu yaptıktan sonra üniversiteye gitmek istersek ne oluyor
-
-
1- Doğum yılın nedir?
2-Liseden hangi yıl mezun oldun?
3-Liseden mezun olduktan sonra üniversiteye veya açık öğretim fakültesine kayıt oldun mu, veya kayıt olup ayrıldın mı?
4-E Devlette askerliğim kısmına girdiğinde tecilin hangi tarihte sona erecek gün ay yıl ne yazıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straw777 -- 8 Eylül 2024; 10:26:12 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2003
2021 yılından mezun oldum
hiç bir şekilde ne açık ne orgün bi üniversiteye kayıt olmadım
3 ay 24 gün sonra tecilim bitiyor yoklama yapmam gerekicek
-
Yani E devlette Askerliginiz 01/01/2025'e kadar ertelenmiştir yazıyor değil mi?
Bunu sormuştum aslında son soruda. Ki yüksek ihtimal öyledir verdiğin bilgilere göre. Ben de seninle birebir aynı durumdaydım sadece bir yaş büyüğüm.
2025 yılının son ayına kadar askerlikle ilgilenmene gerek yok. Bunun iki sebebi var.
1- Her yılın sonuna doğru önümüzdeki yıl icin MSB duyuru yayınlıyor. Bu duyuruda ertelemeleri önümüzdeki yıl içerisinde biteceklerin o yılın sonuna kadar yoklama işlemlerini tamamlamalari gerekmektedir yazıyor. Yani senin ertelemen 1 Ocak 2025'de yani 2025 yılında biteceği için 2025 yılının sonuna kadar E devlette "Yoklamaya Tabii" şeklinde gözükeceksin. Bu asker kaçağı olmak demek değil.
Yoklamaya tabii = Belirtilen tarihe kadar başvuru yapması istenen kişi.
2- Aynı zamanda askerlik kanununda liseden mezun kişiler maksimum 22 yaşına girdikleri yılın sonuna kadar yoklama yapmalıdır diyor. Bu da senin için ilk maddeyi destekler şekilde 2025 yılının sonu demek oluyor.
Özetle 2025 yılının sonuna kadar üniversiteye kayıt olabilir ve kayıt olduktan sonra tekrar erteleme alabilirsin. Bunun süresi de üniversite boyunca devam ediyor diyebiliriz. Ben mesela 2002 doğumluyum. Tecilim 01/01/2024 te bitiyordu. Bu tarihi geçince E devlette son tarih 31/12/2024 oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straw777 -- 9 Eylül 2024; 9:19:50 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
yani ben direkt resmini atayım siz daha iyi anlarsınız
Dediğim gibi yapmak istedigim sey 2025 yks hazırlanıp üniversiteye gitmek istiyorum ama anladıgım kadarıyla 3 ay 23 gun sonra askerden caıgırılıcam sanırsam ve yoklama yapmam gerekicek bende yoklamamı 2 ay sonra kendim e devletten yapıp saglık muaynesine girip gerekli işlemleri yaptıktan sonra normal askerlik veya bedelli askerlik secenegini yaptılktan sonra sanırsam askere gidicem benim anladıgım kadarıyla ama bedellide gitmek istemiyorum cunku okumak istiyorum bosuna masraf olmasını istmeiyorum normal askerlik gidersemde 6 ay cok buyuk bi sure sınava calısamam o yüzden bedelliden baska carem kalmyor nasıl bi yol izleyebilirim ? bu arada anadolu lisesi okuyodum 11. sınıfta acık liseye gectim yani acık lise mezunuyum bi farkı olur mu bilmem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drbby23 -- 9 Eylül 2024; 0:43:29 >
-
Açık liseye gecmenin bir farkı yok.
Dogal olarak E devlete ilk baktığında 1Ocak 2025'de seni askere cağıracaklar diye düşünüyorsun, Sordugun başka kisiler de sana askere cağıracaklar diyor. Endişelenme önceki mesajımı tekrar oku. Öyle bir şey olmayacak. İlk defa duyuyorsun dediğim seyi ben de gecen sene şaşırmıştım böyle olduğunu öğrenince. Ben de heyecan yapmıştım askere mi cagiracaklar, universiteye kayıt yaptirabilecek miyim diye.
Onceki mesajda yazdığım gibi 1 Ocak 2025'den sonra kararını vermen için 1 yıl daha ek süre verecekler diye düşünebilirsin.
Yani ertelemen bitti, üniversiteye gidip tekrar erteleme mi alacaksın yoksa askere mi gideceksin kararını verip 31 Aralik 2025'e kadar bize bildirmeni istiyoruz diyorlar diye düşün.
Cünkü 1 Ocak 2025'ten sonra E devlette o tarih otomatik 31Aralik 2025 yazmaya başlayacak. Bu dönemde askere gitmen gerekiyor demek değil.
Yani senin yks'ye girip üniversiteye kayıt yaptirman için, askerlikle alakalı bir başvuru yapıp onlarla ugrasmana gerek yok. Çünkü sana 1 yıl daha süre veriyorlar.
Senin 2-3 ay sonra yoklama yapmana, bedelli veya 6ay askerlige basvurmana gerek yok. Sen 2025 Yks'ye gir. Üniversiteye kayit ol. Eger kayıt olmazsan o zaman 2025'in sonuna doğru yoklama yapman, askerlige basvurman gerekecek.
Böyle 1 yıl daha vermelerinin sebeplerini de onceki mesajda yazdım
Ben de gecen sene birebir ayni durumdaydım. Tecilim 01/01/2024 te bitecekti. 2024 Yks ye girip universiteye kayit yaptirmak istiyordum ama askere mi cagiracaklar, kayıt olabilecek miyim diye arastiriyordum. Sonra bu forumda, baska forumlarda aynı durumu yaşamış kisileri okuduğumda bir problem olmadığını öğrendim. Ki artık yasayarak öğrenmiş oldum. Şu an benim ertelemem 1 ocak 2024'te bitmesine rağmen 2024 yksye girdim. Universiteye kayıt yaptırdım. Bunun icin senin dedigin gibi askerlige başvurup bir şeyler yapmış olmaya gerek kalmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straw777 -- 9 Eylül 2024; 9:11:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
kral sen adamın dibisin valla başım o kadar ağrıdı ki şu olaylardan bi yandan kendime kızıyorum yas olmus 21 hala daha bi üniversiteye girmemisiz ona ayrı tav oluyorum askerlik ayrı geliyo verdigin cevap için çok teşekkür ederim cok yardımcı oldun o zaman ben hiç bir şey yapmıyorum ne yoklama ne başka bir şey 2025 yks hazırlanıyorum sınava giriyorum sonra kayıdımı yaptırıyorum bildigim kadarıyla artık sectigim bolume gore 2 yıl veya 4 yıl otomatik tecil oluyor ondan sonrada okulumuzu okuruz artık yine de bi askeri şubeye gidip sorsam mı sence bi sıkıntı olur mu manasında hani boyle boyle yapıcam askere cagırılır mıyım diye subeye gidip sorsam mı sence ? yoksa hiç gerek yok mu ?
-
kral bende bedelliye başvurdum 2025 yılı içerisinde gidicem inşallah şubatı seçtim bekliyorum şimdi ama dgs ye girdim açık öğretimden lisansa tamamlamayı düşünüyorum. şimdi okula yerleşirsem askerliğe gitme konusunda sıkıntı yaşarmıyım. bedelli ücretini yatırdım sadece gideceğim ayı bekliyorum. bilgin varsa aydınlatırmısın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X