Bedelli askerlik yapmak istiyorum ama çıkmıyor
-
-
kanka daha ileriki adımlarda çıkıyor sanırım o seçenek. askerlik türünü seçerken. bedelli/er/astsubay/subay kısmında sanırım.
-
hocam 15. aşamaya kadar geldim hala herhangi bir değişiklik yok yarın askerlik şubesine gitsem hala vaktim var mıdır?
-
askerlik sınıf tercihi sormadı mı?
-
yani şubeye gitseniz tabi daha iyi. ben de e devletten yoklama başvurusu yaparken bedelli seçeneğini görmüştüm sınıf tercihinde.
-
şimdi şu an da askerlik yoklamanı yaptırıyorsun askerlik yoklamanı yaptığın zaman bedelli askerlik veya 6 ay er ya da 12 ay yedek subay yedek astsubay tercihinde bulunamazsın bedelli askerlik yapabilmen için askerlik yoklamanı yaptırman gerekli ardından aile hekiminden askerlik sağlık kontrolünden geçmen gerekli sağlık kontrolünden geçtikten sonra e devlette ASKERLİK HİZMET TERCİHİ kısmı açılacaktır. orada bedelli askerlik 6 ay er ya da yedek subay yedek astsubay seçeneğini seçebilirsin ancak.
-
benim de bedelli yapasım var ama bana da çıkmıyor. acaba önceden askerlik yaptım diye olabilir mi diye düşünüyorum. olabilir mi sizce?
-
askerlik sınıf tercihi nedir?
-
askerlik yoklaması şu 15 adımlı işlemi onaylayarak mı oluyor bu tecil iptal diye anladım ben
-
Kardeş benimde bir sorum olacaktı. Benim tecil 2025 Ağustosta bitiyor. Şimdi profesyonel askerliğe geçilecek falan diyolar. Bu yüzden yapabildiğim kadar geç yapmak istiyorum. En geç hangi tatihler arasında bedelliye başvurup, para yatırabilirm. Birde başvurduktan bir yıl sonra yapılıyor değil mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: Hakan1818
Kardeş benimde bir sorum olacaktı. Benim tecil 2025 Ağustosta bitiyor. Şimdi profesyonel askerliğe geçilecek falan diyolar. Bu yüzden yapabildiğim kadar geç yapmak istiyorum. En geç hangi tatihler arasında bedelliye başvurup, para yatırabilirm. Birde başvurduktan bir yıl sonra yapılıyor değil mi?2025 yılında tecilinin bittiğini söyledin buna göre 2025 yılında askerlik yoklama başvurunu(Askerlik sağlık kontrolü ve hizmet tercihi dahil) yaparsan 1 sene sonra yani 2026 yılında bedelli askerliğe gidersin. şu anki milli savunma bakanının zorunlu askerlikten profesyonel askerliğe geçiş ile ilgili haber ekte bulunuyor. benim sana naçizane tavsiyem bir an önce askerlik görevini yerine getirmendir. çünkü bedelli askerlik ücreti her 6 ayda bir güncelleniyor memur aylık kat sayısına göre. Eğer bedelli askerlik yapmak istiyorsan aşağıda bedelli askerlik yapmak isteyenler nasıl bir yol izleyeceklerine dair milli savunma bakanlığının bedelli askerlik için resmi internet sitesini ek kısmına bırakıyorum.
İlk 6 ay 1 Ocak - 30 Haziran İkinci 6 Ay 1 Temmuz - 31 Aralık tarihleri arasında bedelli askerlik ücretine memur aylık kat sayısına göre zam yapılır.
www.ntv.com.trZorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler'den açıklamahttps://www.ntv.com.tr/turkiye/zorunlu-askerlik-devam-edecek-mi-bakan-gulerden-aciklama,FG8VLB1ao0-wW0GCwtPudw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonjhones1 -- 28 Haziran 2024; 14:27:46 >
-
Her 6 ayda bir bedelliye zam geliyor. Ne kadar erken giderseniz o kadar iyi. Paranız hazırsa beklemeyin.
Hazinenin meteliğe kurşun attığı şu dönemde her yıl artarak devam eden gelir kapısını hayatta kapatmazlar. 2023 yılı MSB faaliyet raporunda yazmışlar yaklaşık 28.5 milyar TL bedelli geliri elde edilmiş. Açar bakarsınız. Karşılaştırmak için, aynı dönem petrol ve Doğalgaz ürünlerinden toplanan yıllık ötv 30-35 milyar TL
Askerliği komple kaldırsalar, her yıl alınan 300-400 bin erin yaptığı işi, belki 100-200 bin sözleşmeli er/uzman erbaş ile yapmaya çalışacaklar. Yine masraf, ha vergi koymuşsun ha bunu yapmışsın. Ve MSB için en sıkıntı nokta bu aldıkları personel 5-7 yıl sonra tazminatı alıp gidecek, yerine yenilerini bulmakla uğraşacak.
Mevcıt sistem verimsiz gibi görünse de bu işi kotarmanın en ucuz / en sıkıntısız yolu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 28 Haziran 2024; 17:53:47 > -
Kardeş benim param vadeli hesapta, hayvan gibi faiz koyuyor üstüne, kendini çok rahat kapatıyor zaten o konuda sıkıntı yok. Benim asıl sorum 10 Ağustos 2025'de tecilim bitince direkt yoklama kaçağı oluyor muyum, yoksa aralık 2025'e kadar bedelli başvuru hakkım var mı? -
Fazladan vereceğiniz para size rahat bir askerlik sağlamayacak. Devlete vereceğiniz parayı kendinize kullanın.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe
Burayı takip edersiniz. Şuan 2024 yılı yoklama duyurusu var. Sizi ilgilendiren 2025 yılı yoklama duyurusu olacak, o da aralık 2024te yayınlanır. Eğer bir değişiklik yapılmazsa 31 aralık 2025e kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak (tabi daha önce yoklama yaptırmadıysanız veya aile hekimine gidip askerlik muayenesi olmadıysanız).
-
Teşekkür ederim -
Başkası görür de aynı sorundan muzdariptir diye yazıyorum. Başvuruyu yapıp, aile hekimindeki işinizi tamamlayınca askerlik tercihlerim kısmından bedelliyi seçebiliyorsunuz. Sonrasında ücreti yatırıyorsunuz maksimum 1-2 saat içinde sisteme işliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X