Şimdi Ara

Yeni Bedelli Sistemi Başvuru Olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2017 Temmuz Lisans mezunuyum, tecilim Haziran'da bitti ve şuan ki askerlik durum şöyle gözüküyor;

AŞAĞIDAKİ KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/08/2019 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.

ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR

E-Devlet üzerinden ASAL Askerlik Hizmet Tercihleri bölümünden bedelliyi işaretleyip ilerleyince şöyle bir uyarı alıyorum.

Askerlik hizmeti tercihi yapmak için öncelikle ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini kullanmanız gerekmektedir.

Erteleme işlemini yapınca sonuç olarak şöyle bir uyarı alıyorum.

Mezun terk durumunuz uygun olmadığından bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. En Yakın Askerlik Şubesine Müracaat Ediniz.

Askerlik şubesine gittiğimde "31 Eylül'e kadar parayı yatırın 14-15 gün sonra bizim sistemimiz ile birlikte sizin sisteminize düşer ve celp seçimi yaparsınız, 2020 Ocak kurasına katılırsınız." dediler.

Konu hakkında bilgisi olan var mı ? Son başvuru 31 Temmuz değil miydi ? E-Devlet üzerinden işlem yapmayıp gidip de parayı yatırmak pek güvenilir bir işlem gelmedi bana ve şubedeki yetkilinin de konudan emin olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mossberg -- 29 Temmuz 2019; 16:5:11 >

• Aynı dert bende de var kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum, temmuz 2017'de mezun oldum, temmuz 2019'da tecil bitti, şu anda kasım celbiyle askere gidecek olarak gözüküyorum sistemde.

Askerlik şubesine gittim, şube müdürüyle görüştüm hatta bana söylediği şey ''Ekimin 15'ine kadar bekle askerlik yerin belli olsun buraya gel senden bir dilekçe alacağız böylece bedelliye başvurabileceksin.''

Dilekçeyi yazdıktan sonra ocak kurasına kadar 2 aylık bir süre var sonuçta kasım celbiyle de asker olarak gözüküyorum herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım diye sordum. ''Hayır, sonuçta silah altına alınana kadar bedelli askerlik için başvurmaya hakkın var'' diye cevapladılar.

Parayı dilekçeyi yazdıktan hemen sonra mı yatırmamız gerektiğini de sordum.''Hayır, 31 Aralık'a kadar yatırabilirsin. Önemli olan yerin belli olduktan sonra vakit kaybetmeden gel dilekçeni alalım.''

• Bende bugün tekrar askerlik şubesine gittim durumu anlattım bı form verdiler onu doldurdum IBAN felan istediler yazdım basvurunuzu biz aldık sadece para kaldı dedi parayida 2-3 gün sonra yatirin sistemde problem olabiliyor dedi

Peki parayi en geç nevzamana kadar yatirabilirim dedim 31 aralığa kadar yatirwlabikirsin dedi ama ne kadar erken yaptırırsan o kadar iyi celp dönemini etkileyebilir dedi

Birde parayı yaptırdıktan sonra edevletten sistemi ara ara kontrol et sisteme biraz geç düşebilir dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfcvs27 -- 30 Temmuz 2019; 10:44:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfcvs27

Bende bugün tekrar askerlik şubesine gittim durumu anlattım bı form verdiler onu doldurdum IBAN felan istediler yazdım basvurunuzu biz aldık sadece para kaldı dedi parayida 2-3 gün sonra yatirin sistemde problem olabiliyor dedi

Peki parayi en geç nevzamana kadar yatirabilirim dedim 31 aralığa kadar yatirwlabikirsin dedi ama ne kadar erken yaptırırsan o kadar iyi celp dönemini etkileyebilir dedi

Birde parayı yaptırdıktan sonra edevletten sistemi ara ara kontrol et sisteme biraz geç düşebilir dedi
    Bugün tekrar gittim, şube bilgilendirilmiş. Şubeden başvurumu aldılar IBAN istediler dilekçeyi imzaladım, para yatırdıktan sonra celp seçimi için tekrar gelmemi söylediler. Ne olur ne olmaz bugün yatırdım, e devlet üzerinden hala işlem yapılmıyor, yarın tekrar celp seçimi için şubeye gideceğim.

• Tam olarak aynı durumdayım

askerlik şubeyi aradığımda bana 31 Temmuz son başvuru tarihi 31 Aralık son para yatırma tarihi olarak bildirildi. Ben de bugun edevletten başvuru yapmaya çalıştım aynı hatayla karşılaştım. Ne yapmak gerek askerlik şubeye mi gideyim yarın.
  • Aynen askerlik şubesine gitmen lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telefonla askerlik şubesini aradım. Bedelli Başvurmak istiyorum fakat sistemde böyle böyle oluyor ilerleyemiyorum diye. TC numaramı istedi IBAN numarası istedi. Daha sonra başvurumu yaptığını ödemeyi 31 Aralık'a kadar yapamayacağımı, tecilimin 2019 içinde bitmesi nedeniyle celp dönemim gelene kadar (yani Kasım'a kadar) yapmam gerektiğini iletti.

edevletten sisteme girdiğimde hala 1. aşamada görünüyor bedelli tercih etmek ister misiniz sorusu geliyor. güvenemedim tekrar teyit ettireceğim olup olmadığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanderer8 -- 31 Temmuz 2019; 9:19:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wanderer8

Telefonla askerlik şubesini aradım. Bedelli Başvurmak istiyorum fakat sistemde böyle böyle oluyor ilerleyemiyorum diye. TC numaramı istedi IBAN numarası istedi. Daha sonra başvurumu yaptığını ödemeyi 31 Aralık'a kadar yapamayacağımı, tecilimin 2019 içinde bitmesi nedeniyle celp dönemim gelene kadar (yani Kasım'a kadar) yapmam gerektiğini iletti.

edevletten sisteme girdiğimde hala 1. aşamada görünüyor bedelli tercih etmek ister misiniz sorusu geliyor. güvenemedim tekrar teyit ettireceğim olup olmadığını.
    Bugün sabah şubeye gittim tecil seçimi yapamadılar, başvurumun yapıldığı ve ödeme yaptığım için bir sıkıntı çıkmayacağını söylediler. Kütüğümün olduğu askeri şubeyi arayıp teyit ettirmek istedim onlarda başvurumun gözükmediğini söylediler, iyice karman çorman oldu olay. Şuan bende sizin gibi hala 1. aşamada gözüküyorum.

• quote:

Telefonla askerlik şubesini aradım. Bedelli Başvurmak istiyorum fakat sistemde böyle böyle oluyor ilerleyemiyorum diye. TC numaramı istedi IBAN numarası istedi. Daha sonra başvurumu yaptığını ödemeyi 31 Aralık'a kadar yapamayacağımı, tecilimin 2019 içinde bitmesi nedeniyle celp dönemim gelene kadar (yani Kasım'a kadar) yapmam gerektiğini iletti.

Askerlik şubesini aradım tekrar sistemde gözüktüğünü ödeme bekleniyor durumunda olduğunu söyledi.

Ziraat bankasından bedelli ödemesine girdip tc no mu yazıp ödeme yapmaya çalıştıgımda bu tc ye ait ödeme bilgisi yok gibi uyarı veriyor.

Tekrar aradım sistemsel sorundur muhtemelen sonra deneyin vs benim yapabileceğim bişey yok gibi şeyler söyledi.

Sorundur öyledir böyledir gibi kesin olmayan cevaplar kafa karıştırıyor.

Askerlik şube başvurunu yaptık parayı öde diyor. ödeme yapmaya çalıştığımda banka başvurusu yok bu tc nin diyor.
    Edevlette de başvuru gözükmüyor.

Bir iş düzgün olsun be...

• quote:

Askerlik şubesini aradım tekrar sistemde gözüktüğünü ödeme bekleniyor durumunda olduğunu söyledi.

Ziraat bankasından bedelli ödemesine girdip tc no mu yazıp ödeme yapmaya çalıştıgımda bu tc ye ait ödeme bilgisi yok gibi uyarı veriyor.

Tekrar aradım sistemsel sorundur muhtemelen sonra deneyin vs benim yapabileceğim bişey yok gibi şeyler söyledi.

Sorundur öyledir böyledir gibi kesin olmayan cevaplar kafa karıştırıyor.

Askerlik şube başvurunu yaptık parayı öde diyor. ödeme yapmaya çalıştığımda banka başvurusu yok bu tc nin diyor.
    Edevlette de başvuru gözükmüyor.

Bir iş düzgün olsun be...

Alıntıları Göster
    Şubeden yaptığım başvuru yeni sisteme düştü galiba, şuan Asal Tercih bölümüne girince direkt şu uyarıyı alıyorum;

"Askerlik şubesi üzerinden yapılan işlemler, şube üzerinden tamamlanmalıdır. En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz."

• Mossberg kullanıcısına yanıt
    Hocam başvuruyu ne zaman yapmıştın acaba sisteme düşmesi birkaç gün mü sürüyor diye düşündüm

Edit: bende de aynı şekilde oldu fakat hala ziraatten ödeme yapmaya çalıştığımda borç çıkarmıyor bulunamadı diyor tc için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanderer8 -- 31 Temmuz 2019; 13:32:5 >
  • quote:

Hocam başvuruyu ne zaman yapmıştın acaba sisteme düşmesi birkaç gün mü sürüyor diye düşündüm

Edit: bende de aynı şekilde oldu fakat hala ziraatten ödeme yapmaya çalıştığımda borç çıkarmıyor bulunamadı diyor tc için
    Başvuruyu dün şubeden yaptım 25-26 saat sonra sisteme düştü.

Edit: Şubeden başvuruyu yaptıktan 2 saat sonra bankaya gidip parayı elden yatırdım, bi sıkıntı çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mossberg -- 31 Temmuz 2019; 14:14:20 >
    hocam selam,

başvuruyu şubeden yaptım. "Askerlik şubesi üzerinden yapılan işlemler, şube üzerinden tamamlanmalıdır. En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz." yazıyor e-devlette, ama parayı halen yatırmadım. 31/08/2019 tecil sonu, parayı direkt yatırıp şubeye mi gitmeliyim. ne tavsiye edersiniz.
    celp tercihini şubeden tamamlayabildiniz mi ?
  • Merhabalar,
    Kasım celbinde askerliğe gideceğim fakat bundan önce bedelliye şuan başvurma şansım var mı acaba?Bir bilginiz var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.