Kardeşim, Burdur DAĞ KOMD.OKL. VE EĞT.MRK. 58 İNCİ KOMD.EĞT.A.K.LIĞI Nisan ayında bedelli yapacak. Burası nasıldır, giden var mı, veya aynı dönem giden var mı ? Bilgisi olan paylaşabilir mi ? |
Burdur Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi 58. Komando Eğitim Alaylığı
Burdur Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi (DAGKOM), TSK'nın özel kuvvetler birliklerini eğiten en önemli kurumlarından biridir. 58. Komando Eğitim Alaylığı, DAGKOM'un bünyesinde yer alan ve komando eğitimi veren bir birliktir.
- Komando Eğitim Alaylığı, zorlu fiziksel ve zihinsel eğitimleriyle bilinir. Eğitimler, gerilla savaş teknikleri, silah kullanımı, keşif ve sabotaj gibi konuları kapsar. Birliğin görevi, TSK'nın özel kuvvetler ihtiyacını karşılamak ve ulusal güvenliği sağlamaktır.
DAGKOM'un Burdur'daki kampüsünde, komando eğitiminin yanı sıra diğer askeri eğitimler de verilmektedir. Merkez, son teknoloji eğitim tesisleri ve tecrübeli eğitmen kadrosuyla öne çıkmaktadır.
Burdur Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi, TSK'nın seçkin birliklerini yetiştiren ve ulusal güvenliğe büyük katkı sağlayan önemli bir kurumdur. 58. Komando Eğitim Alaylığı ise DAGKOM'un en önemli eğitim birimlerinden biri olarak bilinmektedir.