< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahaotex -- 10 Nisan 2009; 0:25:20 > |
MEB Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/Ankara
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı olan MEB Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/Ankara, temel askeri eğitim veren bir eğitim kurumudur. Komutanlık, Mamak ilçesinde yer almakta olup, Ankara'nın merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafededir.
Komutanlıkta, askerlik hizmetini yerine getiren erler, temel askeri eğitimlerini almaktadır. Eğitim süresi, yaklaşık 6 hafta sürmektedir. Bu süre zarfında erler, askeri disiplin, temel silah kullanımı, ilk yardım ve savaş taktikleri gibi konularda eğitim alırlar.
Temel askeri eğitimin tamamlanmasının ardından erler, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki birliklere sevk edilmektedir. Hangi birliğe sevk edilecekleri, erlerin eğitim başarıları ve talepleri doğrultusunda belirlenmektedir.
Ankara Mamak Usta Birliği Nereye Gönderiyor?
Ankara Mamak Usta Birliği'nde temel askeri eğitimini tamamlayan erler, genellikle piyade, topçu veya zırhlı birliklere sevk edilmektedir. Sevk yeri, erlerin eğitimleri ve istekleri göz önünde bulundurularak karara bağlanmaktadır.
MEB Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/Ankara Yorumları
MEB Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/Ankara hakkında yapılan yorumlar genel olarak olumludur. Erler, eğitim kalitesinden ve komutanların tutumundan memnun kalmaktadır. Ancak, eğitim döneminin yoğun ve zorlu olduğu da belirtilmektedir.
Eğer MEB Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/Ankara hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, ilgili internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.