Sisteme hemen yansıyor mu yoksa 1 ay daha bekleyeyim mi? Gidip 2 sene tecil ettirmek istiyorum. |
Bu ay mezuniyetim var, askerlik şubeye ne zaman gitmeliyim? (tecil)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Otomatik 2 sene tecil atıyor zaten.Yinede mezun olduktan sonra bir git
-
quote:
Orijinalden alıntı: DJ TenOtomatik 2 sene tecil atıyor zaten.Yinede mezun olduktan sonra bir git
27 Temmuz'da mezuniyetimiz var o zamana kadar herhalde sisteme düşer. O halde Ağustos'da bir gidip sorayım. İş başvurularında yeni tecil ettireceğim 2 senem var diyip duruyorum emin olayım :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 17 Temmuz 2021; 21:45:38 > -
E devlette sorgulama var galiba o olmuyor mu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 21 Haziran'da mezun oldum hala 2027 yılına kadar tecilli görünüyor sistemde
-
Öğrenci işlerine sor en net bilgi orda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
E devlette sorgulama var galiba o olmuyor mu2026'ya kadar tecilli görünüyorum orada ama muhtemelen mezuniyetim sisteme yansıyınca 2023 e vs düşer. Bekliyorum bakalım en kötü ihtimalle önümüzdeki ay giderim.
@dsaewq Benimde 2026 görünüyor beklemekten başka çaremiz yok sanırım.
-
Hmmm bende de 2024 gözüküyorquote:
Orijinalden alıntı: The Management2026'ya kadar tecilli görünüyorum orada ama muhtemelen mezuniyetim sisteme yansıyınca 2023 e vs düşer. Bekliyorum bakalım en kötü ihtimalle önümüzdeki ay giderim.
@dsaewq Benimde 2026 görünüyor beklemekten başka çaremiz yok sanırım.
Alıntıları Göster
Bu sonradan değişir mi diyorsun?
Benim geçici mezuniyet belgem de yansıdı gerçi e devlete
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
Hmmm bende de 2024 gözüküyor
Bu sonradan değişir mi diyorsun?
Benim geçici mezuniyet belgem de yansıdı gerçi e devlete
Alıntıları GösterAçıkçası hiçbir fikrim yok bekliyorum bende
Birisiyle konuşurken laf arasında "mezuniyetin sisteme düştükten sonra gidip 2 sene tecil ettirmeyi unutma" tarzında bir şey söylemişti. O aklımda kalmış.
Ben birde üniversitenin 2. senesinde kaçak durumuna düşmüştüm nasıl olduysa artık. Öğrenci belgemi çıkarıp askerlik şubeye gidip tecil ettirmiştim. Belki o olay olmasa bende de 2024 olarak görünürdü.
-
Öğrencilik durumun bittiğinde yani mezuniyetin edevlette gözuktuğunde edevletten askerlik erteleme yapacaksın 6 ay içinde yapman lazim iki yıl tecil hakkın oluyor şubeye gitme bilgi vermek dışında hiçbir işlem şuan askerlik şubesinden yapılmıyor edevletten iki dakika sürüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: m4hmud
Öğrencilik durumun bittiğinde yani mezuniyetin edevlette gözuktuğunde edevletten askerlik erteleme yapacaksın 6 ay içinde yapman lazim iki yıl tecil hakkın oluyor şubeye gitme bilgi vermek dışında hiçbir işlem şuan askerlik şubesinden yapılmıyor edevletten iki dakika sürüyorÇok teşekkür ederim hocam tam ihtiyacım olan bilgi buydu. Düzenli olarak e-devlet'i kontrol edeyim o halde
-
2019’da sistem değişmeden önce; e-devletteki yükseköğretim mezuniyet sorgulama sayfasında yer alan tarihten en geç 2 ay içerisinde askerlik şubesine giderek 2 yıllık tecilinizi yapmanız gerekiyordu. Örneğin benim 13.06.2018 mezuniyetim idi, aynı ay içerisinde gidip işlemimi yaptırmıştım gerçi ben tecil yaptırmadım, direk kasımda askere gitmiştim. O zaman için 2 ay içerisinde işlem yaptırmazsanız (yani benim örneğimde 13.08.2018 tarihine kadardı) yoklama kaçağı durumuna düşüyordunuz; bu da sıkıntılı. Para cezası falan oluyor vs.
Ancak dediğim gibi sistem 2019’da komple değişti, şimdi e-devletten yapılabiliyordur süresi uzamıştır bilmiyorum. Siz yükseköğretim mezuniyetinin tarihini görünce geciktirmeden yapın işleminizi mutlaka. askerlik şubesini arayarak öylede bir bilgi alın derim ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 18 Temmuz 2021; 20:42:1 >
quote:
Orijinalden alıntı: DHF_Viper
2019’da sistem değişmeden önce; e-devletteki yükseköğretim mezuniyet sorgulama sayfasında yer alan tarihten en geç 2 ay içerisinde askerlik şubesine giderek 2 yıllık tecilinizi yapmanız gerekiyordu. Örneğin benim 13.06.2018 mezuniyetim idi, aynı ay içerisinde gidip işlemimi yaptırmıştım gerçi ben tecil yaptırmadım, direk kasımda askere gitmiştim. O zaman için 2 ay içerisinde işlem yaptırmazsanız (yani benim örneğimde 13.08.2018 tarihine kadardı) yoklama kaçağı durumuna düşüyordunuz; bu da sıkıntılı. Para cezası falan oluyor vs.
Ancak dediğim gibi sistem 2019’da komple değişti, şimdi e-devletten yapılabiliyordur süresi uzamıştır bilmiyorum. Siz yükseköğretim mezuniyetinin tarihini görünce geciktirmeden yapın işleminizi mutlaka. askerlik şubesini arayarak öylede bir bilgi alın derim ben.Şimdi bir baktım hocam.
E-devlet'de "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" kısmında 14 Temmuz'da mezuniyet olarak düşmüş sisteme. Şuan mezun görünüyorum sanırım.
Fakat "Askerlik Durum Belgesi Sorgulama" kısmında hala "AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/12/2026 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR" notu mevcut.
Çok geçe kalmadan halletmeye çalışayım o halde ben bu işi. Ay sonuna kadar sistemde askerlik güncellenmezse şubeyle iletişime geçeyim.
Edit = İnternetten biraz baktım ve dediğiniz gibi 2 ay içerisinde halletmek lazımmış. En geç 14 Eylül'e kadar zamanım var sanırım. Tabi ben Ağustos içerisinde hallederim en kötü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 19 Temmuz 2021; 12:10:4 >
-
Aynen öyle. Bayramdan sonra müsait olursanız direkt gidin şubeye veya arayın, 2 yıl tecilinizi kullanmak istediğinizi bildirin
benim durum da birebir aynı, keşke 2026 nın sonuna dek çağırmasalar
E-devlet üzerindeki mezuniyet belgen oluşturulduktan sonra 2 ay içinde ertelemeyi yapman lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: Cool Storm
E-devlet üzerindeki mezuniyet belgen oluşturulduktan sonra 2 ay içinde ertelemeyi yapman lazım.Hocam e-devlet üzerinde mezuniyet belgem oluşmuş fakat ben 2. bir üni daha okuyordum ve onda hala öğrenciyim. Askerlik teciliyle uğraşmam gerekiyor mu yine de?
E-devlet'te tecilli görünüyorum hala
-
quote:
Orijinalden alıntı: The ManagementHocam e-devlet üzerinde mezuniyet belgem oluşmuş fakat ben 2. bir üni daha okuyordum ve onda hala öğrenciyim. Askerlik teciliyle uğraşmam gerekiyor mu yine de?
E-devlet'te tecilli görünüyorum hala
Alıntıları GösterHâlâ öğrenci gözüküyorsan bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama yine de kesin bilgi için öğrenci işlerini veya askerlik şubesini arayabilirsin hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: Cool StormHâlâ öğrenci gözüküyorsan bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama yine de kesin bilgi için öğrenci işlerini veya askerlik şubesini arayabilirsin hocam.
Alıntıları GösterTeşekkür ediyorum hocam.
Evet E-devlet üzerinde 2. üniversitemde öğrenci gözüküyorum ve askerlik tecilim aralık 2026 olarak görünüyor. Bakalım önümüzdeki ay askerlik şubeye bir uğrarım ne olur ne olmaz
-
Hocam 2. üniversitenizi okuduğunuz için ben de bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Üniversiteler sizin adınıza tecil işlemi yapıyorlar normalde. Benim de 2026'ya kadar tecilli görünüyordu ama mezuniyetim sisteme düştüğünden bu tarih 2023'e çekilmiş. Tekrar tecil hakkım olmadığını söylemekte e devlet 😁
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- yasal uyarı mesajı
- vintage balya nereden alınır
- kokmayan alkol
- askerde telefon serbest mi
- doktora nasıl hitap edilir
- 5g nedir zararları
- prompt mühendisliği nedir
- penis nakli
- exxen de neler var
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X