Şimdi Ara

elektrik Mühendisleri yardımcı olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, öncelikle geleceğim söz konusu yazımı sonuna kadar okuyup yardımcı olursanız bana çok büyük iyilik yapmış olacaksınız.

Ben meslek lisesi elektrik bölümünü, ardından önlisans olarak kontrol ve otomasyon teknolojisi bölümünü bitirmiş bir mezunum. bu yıl DGS den iyi bir puan aldım.
    eğitim hayatım boyunca yeri geldi inşaatta elektrik tesisatı çektim, duvar kırdım, çukur kazdım, pano topladım, ellerim parçalanana kadar kablo çektim, kumanda devresi çizdim, yeri geldi 5 yıldızlı otelde elektrik bakımcısı olarak çalıştım. yani bu işe en dipten en zorundan başladım diyebilirim. bu mesleği seviyorum.

şimdi bu mesleği Mühendisliğe taşımak istiyorum. yaşım 23 sınavda 418. oldum sormak istediklerim ise;

1)elektrik müh. mi seçmeliyim yoksa elektrik-elektronik müh mi ? arasındaki fark nedir, ne kadar önemlidir ?

2)yukarıda yazdığım tecrübelerin okul hayatımda ya da mezun olduktan sonra iş ararken faydası olur mu ?

3)biz eğitim sisteminin etkisiyle, ve ailemizde okuyan olmadığı için eğitim adına yönlendirilmediğimiz için hayata 1-0 geride başlamış insanlarız, ingilizcem yok denecek kadar az,(berbat) hazırlık sınıfını geçmek benim gibi birisi için ne kadar zor olabilir ?

4)önceliğim elekrik müh. daha değerli olduğunu düşünüyorum. ama istanbul tutmazsa kocaeli elektrik mi yazmalıyım yoksa ist. , ankara, izmir gibi şehirlerde elektrik elektronik müh. mi yazmalıyım ?

5)mezun olduktan sonra okul ismi mi daha önemli yoksa diploma puanı mı ?

yardımcı olursanız minnettar olurum, şimdiden teşekkür ederim.

• Elektrik üzerine okumak istiyorsan Elektrik ile Elektrik-Elektronik arasında bir fark olmaz. Elektrik-Elektronikte bir süre sonra(yanılmıyorsam 2.yıldan sonra) dallara ayrılır, içinden birisini seçersin; yani elektrik elektronik okuyup hem elektrik hem de elektronik mühendisi olmazsın. Bu yüzden okumak istediğin bölüm elektrik ise universiteye göre seç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 10 Ağustos 2015; 0:04:33 >
  • teddybear01 kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin teşekkurler. Oncelikle ikisi arasinda imza yetkisi farkli diye duydum. Elektrik elektronik mezunu bir muhendis mezun olduktan sonra ayni yetkiue sahip olabilmek içim 4 ders almasi gerekiyomuş. Ve bu dersi alsalar dahi bir elektrik mühendisi kadar kaliteli olamiyomuş diye duydum. Sizin düşünceleriniz neler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leronamso

Cevabiniz icin teşekkurler. Oncelikle ikisi arasinda imza yetkisi farkli diye duydum. Elektrik elektronik mezunu bir muhendis mezun olduktan sonra ayni yetkiue sahip olabilmek içim 4 ders almasi gerekiyomuş. Ve bu dersi alsalar dahi bir elektrik mühendisi kadar kaliteli olamiyomuş diye duydum. Sizin düşünceleriniz neler ?

Şahsen benim de imza yetkisi ile pek bir bilgim yok ama şunu buldum:
    http://www.emo.org.tr/genel/sss.php?grubu=%DDMZA%20YETK%DDS%DD

Elektrik 1 kV Altı ve Üstü SMM Belgesi
    Bu belge ile Elektrik Mühendisliğine ait her türlü proje, sözleşme ve danışmanlık, müşavirlik hizmetleri yapılabilir. Bu belgeyi alabilmek için Elektrik-Elektronik Mühendisi ünvanlı üyelerimizin transkriptlerinde
    Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği kapsamındaki Etkin değeri 1000V‘un üstünde ve 1000V‘un altındaki tesisler ile Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği kapsamında bulunan etkin değeri 1000V‘un altındaki kuvvetli ve zayıf akımlı tesisler ile asansör tesislerini kapsayan SMM belgesidir. Elektrik mühendisleri ile yüksek mühendislerine Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.
    Elektrik mühendisleri ile yüksek mühendisleri dışındakilere (Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Elektronik-Haberleşme Mühendisleri) Elektrik 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.
    Elektrik-elektronik mühendislerinin Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi talep etmeleri halinde; bu belgenin verilebilmesi için transkript istenir. Elektrik-elektronik mühendislerinin transkriptinde "elektrik makineleri", " iletim sistemleri", " dağıtım sistemleri", " güç sistemleri", " enerji sistemleri", " elektrik tesisleri", " koruma", "yüksek gerilim tekniği" veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerden en az üçünün bulunması durumunda veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri durumunda elektrik-elektronik mühendislerine Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.
    Bu dersler sadece üniversitelerden tamamlanabilir. Odamız bu dersleri kanun gereğince veremez. Şu anda;
    Gazi Üniversitesi
    Yıldız Teknik Üniversitesi
    Ege Üniversitesi
    Çukurova Üniversitesi
    Karadeniz Teknik Üniversitesi
    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
    bu dersleri sonradan tamamlamak isteyen üyelerimiz için açmaktadırlar.

Edit: İsterseniz seçmek istediğiniz universitenin EEM ders programına bakıp burda belirtilen dersler yer alıyor mu diye bakabilirsiniz.(Ki tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla universitelerin EEM bölümünün Elektrik dalındaki öğrenciler için yer alması lazım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 10 Ağustos 2015; 0:23:56 >

• Yeni mezun Elektrik Müh. gözünden cevaplayayım.

1) Dediğiniz tipte işlerde çalıştıysanız ve yine çalışmayı düşünüyorsanız Elektrik Müh. seçmeniz daha doğru olacaktır. Elektrik-Elektronik Müh. biraz daha elektronik derslere kayıyor. Üstte başka mesajda belirtildiği gibi 2. yılın sonunda bir alan seçimi olayı var yanlış bilmiyorsam ama baştan itibaren okumak daha iyi olacaktır. Ancak belli dersleri alarak, ya da kendinizi geliştirerek de aradaki farkı kapatabilirsiniz bence. Elektrik-Elektronik-Bilgisayar-Kontrol pek uzak olmayan alanlar. İsterseniz imza yetkisi için ek dersleri sonradan tamamlarsınız ya da öğretim planında varsa halledersiniz.

2) Tabii ki olur. Ben yeni mezun olarak yeni yeni iş aramaya başladım. İş tecrübesizliğimin cezasını çekiyorum Hatta bu kadar tecrübeyle okurken bile çalışabilirsiniz, tabi isterseniz.

3) İngilizceniz hiç yoksa zor hazırlığı geçmeniz. Ancak hazırlık okumanız yararınıza olur bence. Hazırlık boyunca da bir kursa gitme imkanınız da olursa iyice gelişir. Sonrada Erasmus falan da yaparsanız tadından yenmez. İngilizce konuşmayanı adam yerine koymuyorlar artık neredeyse.

4) Bu konuda yorum yapmayayım. Ben İstanbul dışına çıkmak istemediğim için hiç diğer şehirleri araştırmamıştım.

5) Kendinizi geliştirmişseniz, yani CV'nizde bol bol iş tecrübesi ve referans verebileceğiniz işler varsa bence ikisi de önemli değil. Ancak yeni mezunlar için okul ismi diploma puanı vs. önemli olabiliyor. Yine de gidebildiğiniz kadar iyi okula gidip iyi bir puanla mezun olmaya bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 10 Ağustos 2015; 0:28:19 >

• TMoE T kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız icin teşekkürler. Yeni mezunum demişsiniz, peki nereden mezunsunuz? İtu mü, yildiz mi ? İş bulmada güçlük çekiyomusunuz gerçekten ? İstanbulda bu bolumu okuyanlar çok rahat iş bulabiliyor diye duyuyodum. Sizin umdugunuz , ya da yeni mezun arkadaşlarinizdan yola çikarak sormak istedigim bir soru var. İstanbul da elektrik mühendisligi mezunu bir muhendis ortalama ne kadar maaşla işe başlıyor ?

• kocaeli üniversitesinde okuyorum, okul ve bölüm hakkında merak ettiklerini sorabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Johnny Quid kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, öncelikle kaçıncı sınıfsınız ?

• quote:

Merhaba hocam, öncelikle kaçıncı sınıfsınız ?

resmiyette 3.sınıf ama alttan derslerim filan var karışık biraz
    ANLİYORUM :) DGS ile gelirsem benim de oyle olacak. Resmiyette 3. Sinif ama alttan o kadar ders alicakmışım ki 3. Siniftan hiç ders alma hakkim kalmayacakmış. :) o zaman siz 3 yildir oradasiniz. Dgs ile gelen arkadaşlariniz olmuştur. Onlarin durumu nedir zorlaniyorlar mi derslerde ?

• quote:

ANLİYORUM :) DGS ile gelirsem benim de oyle olacak. Resmiyette 3. Sinif ama alttan o kadar ders alicakmışım ki 3. Siniftan hiç ders alma hakkim kalmayacakmış. :) o zaman siz 3 yildir oradasiniz. Dgs ile gelen arkadaşlariniz olmuştur. Onlarin durumu nedir zorlaniyorlar mi derslerde ?

dgs ile geldiklerini bildiklerim var, fakat arkadaşım olan yok. yinede gayet iyi durumdalar, hatta bölüm derslerinde bize göre daha bilgililerdi ilk haftaları hatırlıyorumda.
    Hocam mezunlarimiz ne durumda, kocaelinin sanayisi geniş. Kou Elektrik muhendisleri saygin gorunuyor sanayi tarafindan diye duydum, dogru mu ? İş bulma konusunda sıkıntı çeken var mı ?

Birde, mesela kocaeli de elektrik mi okunur yoksa ege de elektrik-elektronik mi sizce ?

• Elektrik istiyorsan Yıldız'da oku, Kocaeli daha zor bence, itü mezunuyum bu arada.
    Ayrıca mühendislik okumak yerine KPSS gir devlete gir bence, üniversite para zaman çalışma olarak çok zorlar. Elektrik elektronik okursan daha kolay bitirirsin muhtemelen, elektronik ile ilgiliişleri seviyorsan elektronik seç.

• quote:

Hocam mezunlarimiz ne durumda, kocaelinin sanayisi geniş. Kou Elektrik muhendisleri saygin gorunuyor sanayi tarafindan diye duydum, dogru mu ? İş bulma konusunda sıkıntı çeken var mı ?

Birde, mesela kocaeli de elektrik mi okunur yoksa ege de elektrik-elektronik mi sizce ?

hocam mezuniyet sonrası ile ilgili bilgim yok, yukarıdaki arkadaşa sorarsanız bence daha sağlıklı olur.

diğer konuya gelince o seçim size kalmış. izmir'in kocaeli'den daha okunası bir şehir olduğu ortada kesinlikle. devlette eem ve em arasında pek bir fark yok ama özel sektörde elektirk müh daha avantajlı diye biliyorum. sebebide eem 3 yıl ortak alan son 1 yıl elektrik okuyor. elektrik müh ise 4 yıl boyunca elektrik üzerine odaklanıyor. eem'nin almadığı dersleri alıyor eğer elektrik üzerine çalışmak isterse eem'ler birkaç tane kurs görüp bitirmesi gerekiyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: slapert

Elektrik istiyorsan Yıldız'da oku, Kocaeli daha zor bence, itü mezunuyum bu arada.
    Ayrıca mühendislik okumak yerine KPSS gir devlete gir bence, üniversite para zaman çalışma olarak çok zorlar. Elektrik elektronik okursan daha kolay bitirirsin muhtemelen, elektronik ile ilgiliişleri seviyorsan elektronik seç.

Hocam sorun orada işte, elektroniği pek sevemiyorum nedense. Kpss de olmuyor onlisans otomasyon mezunuyum ben. Kurumlar ne hikmetse otomasyon mezunu istemiyor. Hep önlisans elektrik istiyorlar. Bilmiyolar ki biz onlarin tum derslerini aldık bi de ustune otomaston dersleri aldik, daha zor şartlarda okuduk. Neyse...
    Yildizin kocaeliden daha kolay oldugunu ben de duymuştum. Bunun sebebi yildizda çan sisteminin olmasiymiş sanirim. Zaten kocaeliyi itu ve ytu nun altina yazicam.

Bir nebze itu tutabilir, yildiz buyuk olasilikla tutar, kocaeli garanti.

Önceliğim elektrik ama eger istanbul tutmazsa izmir ankara gibi illerde yani kocaeliden daha iyi bir universitede elektrik elektronik mi okusam bunun kararını bir türlü veremiyorum.

Anladım hocam. Benim de kanaatimce elektrik muhendisligi daha mantıklı görünüyor. Yardiminiz için teşekkürler hocam aklima takilan bir şey olursa rahatsız ederim. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: slapert

Elektrik istiyorsan Yıldız'da oku, Kocaeli daha zor bence, itü mezunuyum bu arada.

Hocam sorun orada işte, elektroniği pek sevemiyorum nedense. Kpss de olmuyor onlisans otomasyon mezunuyum ben. Kurumlar ne hikmetse otomasyon mezunu istemiyor. Hep önlisans elektrik istiyorlar. Bilmiyolar ki biz onlarin tum derslerini aldık bi de ustune otomaston dersleri aldik, daha zor şartlarda okuduk. Neyse...
    Yildizin kocaeliden daha kolay oldugunu ben de duymuştum. Bunun sebebi yildizda çan sisteminin olmasiymiş sanirim. Zaten kocaeliyi itu ve ytu nun altina yazicam.

Bir nebze itu tutabilir, yildiz buyuk olasilikla tutar, kocaeli garanti.

Önceliğim elektrik ama eger istanbul tutmazsa izmir ankara gibi illerde yani kocaeliden daha iyi bir universitede elektrik elektronik mi okusam bunun kararını bir türlü veremiyorum.

Yıldız elektriğe girmeye çalış o zaman. İtü zor kendini yıpratırsın diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.