Şimdi Ara

Elektrik ve Elektronik uzmanları lütfen yardım edermisiniz projem için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Power inventer 12 adım motorları gibi çeşitli araçlar kullanarak evin ihtiyaç duyacağı elektriği üretmek istiyorum bunun içinde Yardımınız ihtiyacım var devreler Modifikasyonlar entegreler şemalar diyotlar yardimci olacaklardır allah razı olsun bu proje eğer olumlu sonuç verirse herkesin faydalanması için burada gelişmeleri paylaşacağım şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektrik üretmek sorun değil önemli olan verimi yüksek üretmek oda bilmeyen birisinin yapabileceği bir iş değil. Adım motorlarla elektrik üretilmez. O kadar basit yada ucuz olsaydı çoktan o işi yapan aletler piyasaya çıkmıştı. Konu ütopik bir konu. Hiçbir enerji türü yoktan var edilemez sadece birbirine dönüştürülür. Sizin elinizde girdi olarak ne var. Neyi elektrik enerjisine dönüştüreceksiniz. Hadi inverter, adım motorları entegreler diyotlar gelsin elektrik üretsin yada bunları birbirine öyle bir bağlayayım ki elektrik üretsin olayı yok. Bu kadar basit mi bu işler. İki şey bilen elektronikçi-elektrikçi olduğunu sanıyor (lafım meclisten dışarı) şimdi ya yakıt yakacaksınız, ya bir mekanik hareketi kullanacaksınız yada kimyasal bir reaksiyonla bu işi yapacaksınız. Hepsinde de bir girdi var. Yakıt maliyeti olur, yatırım maliyeti olur. Birşey olur illaki. Evim deniz kenarında dalgaların enerjisiyle elektrik üreteceğim, dağın başındayım rüzgarı kullanacağım, güneşli bir bölgedeyim yada ucuza ötvsiz mazot alıyorum yatıma onu kullanacağım deseniz anlarım ama 1 litre su ile 3kw elektrik enerjisi elde ediyorum deseniz daha bir merak ederdik nasıl diye.

• O zaman şöyle söze basliyayim öncelikle 12 volt üretecek bir sistem olusturacagim bunuda tribün rüzgarı yardımı ve bir uygun akü ile gerçekleştirmek istiyorum yani ilk hareketi sağlayacak bir kuvvet ilke kucukten büyüğe doğru orantılı bir güç yükselmesi yapmayı hedefliyorum örneğin arabaların sarj dinamosunu 12 volt için kullanmak istiyorum bundan alacağım elektriği inventere aktaracagim daha sonrada inventer den çıkan elektrikle de başka bir düşük güç yüksek devirli motoru calistirip sonrada bununla da evin elektriğini karşılayacak gerilimi oluşturan dinamoyu hareket ettirmek niyetim

• Yani burada tribün de oluşan rüzgârıda enerjiye çevirmek istiyorum yapacağım sisteme bir soğutma pervanesi ekliyecegim bu pervanenin rüzgarı çeken kısmına bir davlumbaz ve o davlumbazın içine de rüzgar dinamosu koymayı düşünüyorum benim kafama takılan başlangıç değil evin elektriğini besleyecek elektriği üretecek dinamo ve bütün bunları dengeleyicek hem mekanik hem elektronik aksam

• Şimdi bilmediğin birşey daha var. Rüzgardan güç üreteyim derkenher sistemin ; rüzgarın gücünü de, dinamo ve pervanenin yani mekanik aksamın da kayıplarını bir yana koy verebileceği güç var. Şimdi bir araba dinamosu ele alalım. Bu dinamonun sabit mıknatısı olmadığından dışarıdan uyartım sargılarına voltaj uygulanır. Mekanik guce göre çıkıştan bır guc elde edilir. Bu gucun gerilimini de uyartım voltajını ayarlayarak sabıt tutarsın. Şimdi bu dinamoya yük bağladığımız zaman bağlanan yükün çektiği akımla doğru orantılı olarak oluşan ters manyetik alan, uyartım sargısındaki manyetik alanla etkileşime gürer ve o oranda dönmeye karşı zorluk gösterir. Yani burada yük arttıkça dinamo dönmeme yönünde eğilim gösterir. Bunu aşmanın yolu ya rüzgarı arttıracaksın ya pervaneni büyüteceksin. İşte o pervane de 1 metreden 15-20 metreye kadar giden boyutta olmalı. Hesabını buna göre düşün derim.

• Hocam benim niyetim de şöyle bir sistem var

Kafamdaki malzemeler

Altarnetor 2-3 adet

inverter 1 adet

Akü 12 volt 1 adet

Dc motor 2 adet

Ac motor 1 adet

220 volt 10 kw saat Altarnetor yada jeneratör

Konjektor ,

Rüzgar Altarnetorü 12 volt 30 amp /saat

Güç dengeleyici yada sabitleyici

Devir yükseltici çarklar yada dişliler

Suan kafamdaki malzemeler bunlar bunları doğru sıralama ve doğru malzemelerle birleştirmek

Benim kafama takılan şeylerden biri bu malzemelerin cinsi güçleri gibi teknik özellikleri bunları doğru hesaplayip doğru bağlantı yaptığım zaman akü den güç alarak hareketi sağlamak ve bu gücü Dönüştürücüler yardımıyla 220 ye çevirmek gerek dc<>ac Dönüştürücüler gerek mekanik hız Dönüştürücüler devir sayısı arttırmak için böylece 220 volt elektirik üretmeyi hedefliyorum bu arada Mıknatısla itme ve ivme kuvvetiyle kinetik enerjiyi manyetik enerjiye çevirmek de olabilir başlangıç için

Hocam Türke imkansız de sonra otur izle demişler biz Türkler için imkansız diye birşey yok elin gavuru atomu parcaliyor da biz şurda kinetik enerjiyi beslemeli olarak 220 yemi ceviremeyecegiz biz Türklere yakışmaz bu hocam :)

• Bak bu Türk işi olayı doğru. Maalesef işe girmeden önce gerekli araştırmaları yapmıyoruz, hepsinin teorisi var kanunu var, yöntemi var. Türk işi bir olay anlatayım. Bu işin içinde bulunan bir makine mühendisinin anlattığı:

Bir termik santralde belirli bir çalışma saati sonunda türbin kanatlarının değiştirilmesi gerekiyormuş. Türbin kanat takımlarını elbette o türbini üreten yabancı firmadan yaklaşık aklımda kalan o zamanın parası 20.000 DM karşılığı alınıyormuş.
    Birgün demişler ki biz bu türbin kanatlarını aşınmayan bir materyalden ürettirelim. Bir daha da almayalım düşüncesi ile OStim de bir firmaya imal ettirmişler. Yerine bir güzel takmışlar. Evet çalışma saatini de aşmışlar. Harika oldu derken Türbin arıza yapmış. Yapılan incelemede türbin gövdesinin aşınması sonucu 500.000Dm lik hasar ve türbinin üretilmesi, değiştirilmesi süresince çalışmaması ortaya çıkmış.

Diyeceğim o ki bu bahsettiğin işler hali hazırda yapılan işler. Kendi başına bile yapsan maliyeti, bakımı, arızası topladığında bir ev için akı b.kunu aşar derler ya o hesap. Üstelik bahsettiğin güçlerde pervanelerin ne kadar büyük olması gerektiği, ne kadar yükseğe koyman gerektiği gerekli izinler felan derken hiç mantıklı gelmiyor. Deneysel minyatür bir sistem kurup öğrenmek istiyorum eyvallah ama bence çok akıl karıiş değil. Ben yaptıklarını izliyor olacağım. Resimlerle desteklersen sevinirim.

Bu arada ben bir TÜRK olarak Türklüğüm ile gurur duyuyorum. Bizler azimli bir milletin fertleriyiz ama kaybedecek vaktimiz ve paramız ve hatta zamanımız bile yok , çok çalışmalıyız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hoc benim amacım zaten yasalari çiğnemek değil fizik elektirik hidrodinamik kinetik vb. Tam tersi bunlarla başarmak istiyorum ben birseyi yoktan var etmek değil tam tersi var olan bir şeyi bu yasalarla ve kanunlarla daha güçlü hale getirmek istiyorum.

Mesela biz insan oğlu gibi

Bir tane hücreden meydana geliyoruz ve zamanlar farklı evrelerden şimdiki olgunluğa ulaşıyoruz benimde amacım bu Küçük birseyi opsiyonel olarak büyütmek

• Şimdi bir tane 12 volt ile çalışan yüksek devirli motor min: 1000 devir bu motora bağlı çarklar ile devir sayısı ortalama 3-4 bine çıkarılacak ve ardından iki adet 24 volt alternatoru çevirecek alternator den biri 12 volt motoru çalıştıran aküyü besleyecek diğeri ise inverteri besleyecek bu şekilde kesintisiz bir hareket sağlanacak inverter ise evin elektriğini besleyecek güçte olacak yada 220 volt ile çalışan yüksek devirli ikinci bir motoru çalıştıracak ve bu motor da 220 volt 10kw enerji üreten ac alternatoru çevirecek bunlar kafamdaki tasarımlar ve araçlar benim sizden istediğim ise bunları hangi özelliklerde ve ne şekilde kullanmam teknik olarak aralarına bağlacak olan diğer elektronik aksamlar kesiciler geri beslemeler kontrol panelleri felan hariç benim düşüncem bu sizlerinde fikirlerini almak istiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.