Transistörlü Amfi Uzmanları ??
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var üç Yıl önce ölen ispanyol ustanın tasarladığı bir devre üzerinde bazı değişiklikler yaptım aşağıda ki orjinal şema bu şema normalde yarı tamamlayıcı olarak tasarlanmış ve bir çift 5200 var üzerinde Clas AB sınıfı bir amfi devresi
ben bu şemayı iki farklı konfigirasyonderlemesi yaptım
biri 300w rms lik 3 çift tamamlayıcı pnp ve npn transistörlü ve tek difransiyel torku ile sürülüyor +-65v beslemeli
( tork ve difransiyelin ne olduğunu aslında bilmiyorum üreticinin sayfasında A1015 transistörleri için kullandığı terimler )
diğeri ise 100w rms lik bir çift tamamlayıcı pnp ve npn transistörlü aynı zamanda çift difransiyel tork ile sürülüyor
ben areste aklım yettiğince simüle etmeye çalıştım grafik sonucunu hem ares hemde pdf olarak yükledim sonuçlar biraz kafamı kurcaladı doğrusu o yüzden sizinde bir incelemenizi ve fikirlerinizi sormak istedim eksik yada yanlış bir yer varmı acaba bir bakarmısınız ??
Hem PDF Hemde Ares Dosyası Mevcut
2 yada 3kw 220v girişli smps devresi
Merhaba arkadaşlar smps devresi yapmak istiyorum ortalama 3kw güç verebilecek ardından da yaklaşık 1.5kw güç verecek ikinci bir smps devresi yapmayı düşünüyorum
FAKAT..!! smps devresi konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim onu baştan belirtmek istiyorum ki yanlış anlaşılmalara sebeb olmasın
internetten bulduğum bazı şemalar var ve bu devreler ile ilgili kafama takılan bazı sorulara yanıt arıyorum
1 - bu devreler üzerinde değişiklik yaparak gücünü arrttırmamız mümkün mü ?
2 - şemalar üzerindeki bileşenleri elimde olan bileşenle değiştirsem sonuç ne olur ( Örnek: şemada 47N60 N-Channel 600v 47A IGBT var ) benim elimde ise
2 ADET GPS40B120U IGBT, 1.2KV, 80A, TO-247
6 ADET IRG4PF50WD IGBT, 900V, 51A, TO-247
6 ADET G30N60 Trans Mosfet 600V 60 TO-247
IGBT mosfetleri bulunmaktadır
devre üzerinde 3 .adet 47N60 var bu üç IGBT yi bendekilerle değiştirsem Gücünün artması mümkün mü ??
3 - Şemada hızlı diyot olarak DSEP60-06A 600V 60A kullanılmış iki bacak bunların yerine RHRG75120 1200V 75A Hiper hızlı Diyot kullansam uygun olurmu ??
4 - elimde kaynak makinasından çıkarılmış 3kw güç verebilecek ferit nüfe var kare 65x65mm fakat devre üzerinde ETD49 kullanılmış
diğer yuvarlak nüvenin ne olduğunu bilmiyorum
şimdi sıfırdan elimdeki malzemelere göre çizecek biri varmı diye rica etsem muhtemelen dayak yerim :D :D :D
o yüzden haddimi aşmadan sadece değişiklik yapmayı deneyecem devre üzerindeki en önemli bileşenler bu saydıklarım ki zaten bunlar bile 300 500 TL civarında tutuyorki bunları değerlendirmek istiyorum
Devre şeması çok büyük ekran resmini çekip bura yüklesem hiç birşey görünmüyor ekran boyutunda bu nedenle pdf dosyasını yükleyecem
Son Olarak şemada anlayamadığım bazı noktalar var muhtemelen pcb yi yeniden çizeceğim için şemada anlamadığım kısımlar hakkında yardım ederseniz sevinirim çünkü şemada kullanılan terimler beni birazcık aşıyor :) :)
devrenin test videosu aşağıdadır
Kifoz skolyoz lordoz rahatsızlığı olan eşim
C945 Li devre şeması (ton kontrol)
|
KADIN HAKLARI KANUNU ÜZERİNE SOHBET
|
IRF3710 ile smps devresi yapmak
|
Troid trafo hesabi
Pillerimi sarj etmek istiyorum
|
smps devresi FMU 32S - 32R MUADİL
|
Oto anfi için smps yardım lütfen
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 355
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 16.115 (Bu ay: 217)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware