Merhaba arkadaşlar smps devresi yapmak istiyorum ortalama 3kw güç verebilecek ardından da yaklaşık 1.5kw güç verecek ikinci bir smps devresi yapmayı düşünüyorum FAKAT..!! smps devresi konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim onu baştan belirtmek istiyorum ki yanlış anlaşılmalara sebeb olmasın internetten bulduğum bazı şemalar var ve bu devreler ile ilgili kafama takılan bazı sorulara yanıt arıyorum 1 - bu devreler üzerinde değişiklik yaparak gücünü arrttırmamız mümkün mü ? 2 - şemalar üzerindeki bileşenleri elimde olan bileşenle değiştirsem sonuç ne olur ( Örnek: şemada 47N60 N-Channel 600v 47A IGBT var ) benim elimde ise 2 ADET GPS40B120U IGBT, 1.2KV, 80A, TO-247 6 ADET IRG4PF50WD IGBT, 900V, 51A, TO-247 6 ADET G30N60 Trans Mosfet 600V 60 TO-247 IGBT mosfetleri bulunmaktadır devre üzerinde 3 .adet 47N60 var bu üç IGBT yi bendekilerle değiştirsem Gücünün artması mümkün mü ?? 3 - Şemada hızlı diyot olarak DSEP60-06A 600V 60A kullanılmış iki bacak bunların yerine RHRG75120 1200V 75A Hiper hızlı Diyot kullansam uygun olurmu ?? 4 - elimde kaynak makinasından çıkarılmış 3kw güç verebilecek ferit nüfe var kare 65x65mm fakat devre üzerinde ETD49 kullanılmış diğer yuvarlak nüvenin ne olduğunu bilmiyorum şimdi sıfırdan elimdeki malzemelere göre çizecek biri varmı diye rica etsem muhtemelen dayak yerim :D :D :D o yüzden haddimi aşmadan sadece değişiklik yapmayı deneyecem devre üzerindeki en önemli bileşenler bu saydıklarım ki zaten bunlar bile 300 500 TL civarında tutuyorki bunları değerlendirmek istiyorum Devre şeması çok büyük ekran resmini çekip bura yüklesem hiç birşey görünmüyor ekran boyutunda bu nedenle pdf dosyasını yükleyecem Son Olarak şemada anlayamadığım bazı noktalar var muhtemelen pcb yi yeniden çizeceğim için şemada anlamadığım kısımlar hakkında yardım ederseniz sevinirim çünkü şemada kullanılan terimler beni birazcık aşıyor :) :) devrenin test videosu aşağıdadır |
Bildirim