Şimdi Ara

Elektronik hakkında yardım. LÜTFEN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Elektronik konusunda kendimi nasıl geliştirebilirim? Meslek lisesi elektronik çıkışlıyım. Bir devreyi yapabiliyorum, malzemeleri biliyorum tanıyorum. Direnç, LED, transistör, kondansatör yani bunların çalışmasını az çok biliyorum(fakat şu bobini bir türlü anlamadım, anlatabilen olursa çok sevinirim). Şimdi sadece şemaya bakıp devre kurmakta kaldım yani daha ileri gidemiyorum. Gitmek istesem bile mesela bir transistörün çalışmasını anlamak için 3 hafta her gün 3 saat araştırma yaptım anca anlayabildim. Daha da tam anladığımı düşünmüyorum. Bana tavsiyeleriniz ne olur? Bir bobinin ne işe yaradığını halen anlamış değilim. Sonuçta bir tel. AC devrede manyetik alan oluşturur anlarım da doğru akımda ne işe yarar bilgili arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sadece sarılmış tel değildir. elektromıknatıs uygulamalarından(röle gibi) filtre uygulamalarına, kısıtlı da olsa önemli bir yeri var. arduino gibi dijital devrelerde, röle kullanımı sıkıntı yaratabilmektedir. bu yüzden zıt emk'yı söndürmek için, ters diyot bağlantısı kullanımı zorunludur.

devre mantığını anlamak istiyorsan, önce ohm ve kirşoff kanunlarını anlamak zorundasın.(bilmek veya ezberlemekten bahsetmiyorum.) çünkü bu kanunlar devre elemanlarının, akım ve gerilimin işleyişi konusunda anahtar rol oynuyorlar. bu kanunları anlayamazsan, devreler olan bağın, ezberden öteye geçemez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız hakkında yardım lütfen
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.