Şimdi Ara

Neden Herkes Bilgisayar Mühendisliği Yazıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: berkcombil

Bu bilgisayarcıların durumunu bundan 5-10 sene önce inşaat yazan arkadaşların durumuna benzetiyorum.Piyasanın aniden parlaması ve yurtdışına çıkışta '' yeşil pasaport '' yerine konmasıyla millet bilgisayar mühendisliğine yükleniyor ama hayatlarının hatasını yapıyorlar,farkında değiller.Bir kere nerede çokluk orada b.kluk demişler.İyi de demişler  Piyasa doygunluğa ulaşınca özellikle yeni mezunlardan başlamak üzere derin bir işsizlik dalgası görülecek,inşaatçılar gibi.Yurtdışına giden ilk uçağa binerim o zaman diyenlere de hayırlı yolculuklar demek isterdim ama kazın ayağı öyle değil.Her açıdan ;gideceğin ülkenin ana dili + ingilizce,gideceğin ülkedeki mühendislere kıyasla daha iyi donanım,sağlam referanslar.Bunlara sahip olduğunu-olabileceğine inanıyorsan yolun açık olsun.Bunun dışında mesela Almanya için konuşmak gerekirse,oradaki bir işverenin sana iş teklifi yapabilmesi için öncelikle kendi ülkesinde senin donanımlarını sağlayabilecek 1 kişi bile bulamadığını Alman Çalışma Bakanlığı'na kanıtlaması gerekiyor.Diyelim gerçekten koskoca Almanya da bulamadı mı senin gibisini.Bu sefer Avrupa Birliği çapında bakıyorlar senin gibisi var mı yok mu diye? Koskoca Avrupa Birliğinde de bulamadılar mı? Bu sefer Avrupa kıtasında olup AB üyesi olmayan ülkelerde senin muadilin bir mühendis var mı ona bakıyorlar? Hala mı bulamadılar? O zaman Türkiye de ki sana hayırlı olsun Almanya'daki yeni işin  Durum çoğu AB ülkesinde böyle.Ben diplomamı kaldıraç yapar yurtdışında da ne iş olsa yaparım diyen arkadaşlar için tabi imkanlar daha gelişmiş  

Çoğu insanın bu yazdığından haberi yok. Ama %100 doğru dediklerin.

• Senin dediğine göre meslek lisesinden çıkıp kendi bölümünde üniversiteye yerleşenler harici üniversiteye gitmesin hocam.Örneğin fen lisesindeki çocuk her akşam cerrahi operasyon mu araştırıyor veya ameliyathane mi kovalıyor doktorluğu seçsin,makinelerin içinde çalışıp herhangi bir makine mi tasarlıyor da makine müh. seçsin?

• RosierV kullanıcısına yanıt

biraz yanlış anlaşıldım sanırım hocam

yazmasın demiyorum, isteyen istediğini yazsın ben karışamam ona

ama gördüm bir sürü insan var böyle, adam ceng yazıyor.

ne pc sahibi ne pc kullanmayı seviyor ne pc kullanmayı biliyor.

bu adamın bu bölümü %90 ihtimalle popülarite, maaş, yurt dışı imkanları için seçtiği belli.

dediğiniz gibi tıp okuyacak biri operasyon falan araştırmıyor haklısınız ama yani ceng yazıp da pc kullanmayı bilmemek çok komik geliyor bana

kandan korkan birinin tıp yazması gibi bir şey.

tabi isteyen istediğini yazsan ben sadece belirtmek istedim, isterse adam cengi 4 yıl boyunca tabletten tamamlar, 1 kelime laf edemem  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFE16C857 -- 3 Eylül 2021; 23:23:9 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.