< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 23 Kasım 2014; 16:18:38 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 23 Kasım 2014; 16:18:38 > |
Türkiyenin durumu işte daha bilgisayar mühendisi olmak istiyorsun diyip gülüp hevesini kırdığı adam şu an silikon vadisinde kahvesini yudumluyor merak ettim sen noldun
|
Öyle konuyu tesadüfen okurken 7 sene önce kendi yazımı da gördüm. Destek olmuşum sana. İyi ki de olmuşum. Gayet güzel aşamalar kaydetmişsin, gurur duydum seninle de.
|
Uyarı gelince hatırladım yeniden böyle bir konu olduğu. Şu anda 4. sınıfın ilk dönemi bitmek üzere. 2. döneme çok az ders bıraktım daha çok kendimi geliştirebilmek için ve sağlam bir bitirme projesi için.
Bitirme projesi olarak google maps kullanan ve bir çok özelliği olan bir android projesi yapıyoruz. Biraz bilgi vermem gerekirse ilk sene çok zorlanmıştım java öğrenirken ve ilk programlama derslerimi düşük notla geçmiştim. Daha sonra bu işin böyle olmayacağını anladım ve gerçekten önem vermeye başladım. 2. sınıfta C++'a geçtik ve veri yapıları dersini bu dille aldık. İnanılmaz zorlayıcı olduğunu söyleyebilirm. Ancak azim ettim ve c++, veri yapıları gibi şeyleri oldukça iyi öğrendim. Aynı sene yaz okuluna kalıp java dersini bir daha aldım ve notumu yükselttim. Object oriented programming, programing languages ve algorithms gibi dersleri iyi notlarla geçtim ve artık iyice donanımlı olduğumu düşünüyorum. Cs 101(bilgisayar mühendislerinin programlamaya giriş dersi, java ile) ve cs 113(endüstri mühendislerinin programlamaya giriş dersi, matlab ile) derslerinde labda asistan olarak çalıştım, cv me katabilceğim bir şeyler olsun diye. Geçen yaz Innova Bilişim bu yaz ise Turkcell Arge'de staj yaptım. Ancak kendimi çok geliştirmedim bu sırada. Verilen işlerden pek memnun kalmamıştım ve önemsemedim çok. Tabiki sadece dersle olmaz geçen senenin bahar döneminde Londra Kingston üniversitesine erasmus öğrencisi olarak gittim ve 5 ayımı orda kaçırdım. İngilizcem konuşma olarak inanılmaz derecede gelişti. Üniversiteye kadar, hatta Londra'ya gidene kadar ingilizceden hep çekinmiştim. Şu an 3 üstü bir ortalamaya sahibim ve okulu bu sene bitireceğim. Seneye Amerika'daki bazı okullara master başvurusu ve iyi şirketlere iş başvurusu yapmayı düşünüyorum. Türkiye'deki iş ortamını gördükten sonra kesinlikle burda çalışmak istemediğime karar verdim. Şu an ne olacak ne olacak hiç bilmiyorum, ama insanın karşısına hep bir fırsatlar çıkıyor. Ümitle bekliyorum bakalım. Sormak istediğiniz başka şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım. |
Bende saçma bir şekilde yapamazsın diyenlerden biriyim ne mutlu ki arkadaş beni haksız çıkarmış:). Adına çok sevindim umarım daha da başarılı olur. Bende o sıralarda foruma uçak ehliyeti nasıl alınıyor diye konular açıyordum şimdi pilot oldum. Arkadaşla kaderimiz benzeşiyor :)
|
hocam şuan ne düşünüyorsun? |
Niye bu kadar onyargılı konustugunuz anlmayıorum.Siz kac tane anadolu fen lısesınden mezun olmus kısının kod yazarak uni.de tercıh yaptıgını gordugunuz?Kac tane makına muhendısının makınalardan cok ıyı anlayarak basladıgını ya da ee muhendıslerının cok iyi elektronık devreler yaparak uni.ye basladıgını gordunuz.Nedır bu yargı??
Sen benı ne kadar tanıyorsun da olabılcegımı sanmıyorsun onu anlamadım.Evet bılg. ıstıyorum kod yazmanın ne demek oldugunu bılmıyorum nolmus.Benım basarılı olamayacagımı nasıl ıdda edıyorsunkı? Emınım sız uni.ye gırerken her seyı cok iyi bılıyordunuz.Ben fen lısesı mezunuyum kac yıl yatılı okulda okudum.Emın ol fırsatım olsa bende bunları bılıyor olurdum.oyle ıgrenc bır egıtım sıstemı varkı malesef bunları bılmemek benım elımde degıl.Su anda elımde flash oyun programlamasıyla ılgılı bır kıtap var onu okuyorum mesela ne tarz seyler oldugunu ogrenmek ıcın. Bu kadar yıl okuduktan sonrada bır yerı yazmıs olmak ıcın yazmam emın olun. Yardımcı olan arkadaslara cok tesekkur ederım. |
Ne güzel konu olmuş
Şu anda Bilkent'te ikinci sınıf bitmek üzere, vay anasını ya nerden nereye. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. |
Ders niteliğinde bir mesaj yazmışsınız gerçekten. Bu arkadaşta büyük ihtimal bir baltaya sap olmuştur ama yaptığı şeyin savunulur bir tarafı yok bu tip hevesimizi kursağımızda bırakma gayreti içindeki insanların ne yazdıklarını ve düşündüklerine pek ehemmiyet göstermeyip başarılı olmak istediğimiz alanda kendimizi geliştirme gayreti içinde olursak konuyu açan arkadaş gibi hem kendimiz için hem de başkaları için örnek teşkil etmiş oluruz diye düşünüyorum.
|
o değil de adam şuan google'da çalışıyor
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet// -- 23 Temmuz 2009; 17:14:16 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 23 Temmuz 2009; 20:43:50 > |
|
|