Şimdi Ara

2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyan yada mezun ne iş yapar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
4
Favori
64.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyan abiler ne yapıyoınuz..

• Yapay Zekanın Yanıtı

2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı Mezunları Ne İş Yapar?

2 yıllık bilgisayar programcılığı programlarından mezun olanlar, çeşitli sektörlerde yazılım geliştirme alanında çalışma fırsatları bulabilirler. Bu mezunlar, temel bilgisayar bilimi ilkelerini ve programlama dillerini öğrenerek işgücünün ihtiyaç duyduğu teknik becerilerle donatılırlar.

2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı Mezunlarının İş Seçenekleri

• Yazılım Geliştiricisi: Yeni yazılım uygulamaları tasarlar, geliştirir ve bakımını yapar.
    • Web Geliştiricisi: Web siteleri ve web uygulamaları oluşturur ve bakımını yapar.
    • Mobil Uygulama Geliştiricisi: Mobil cihazlar için uygulamalar geliştirir.
    • Veri Analisti: Verileri toplar, analiz eder ve raporlar.
    • Teknik Destek Uzmanı: Yazılım ve donanım sorunlarını giderir.
    • Kalite Güvence Analisti: Yazılımın hatalarını tespit eder ve düzeltir.

Bilgisayar Programcılığı Mezunları için İş Bulma

2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunları, yazılım geliştirmeye duyulan yüksek talep nedeniyle istihdam piyasasında avantajlı bir konumdadır. Teknoloji alanındaki sürekli büyüme, bu alanda vasıflı profesyonellere olan ihtiyacı artırmaktadır.

Bilgisayar Programcılığı Bölümleri

2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümleri, üniversiteler, teknik okullar ve meslek yüksekokullarında mevcuttur. Bu programlar, öğrencilere programlama dilleri, veri yapıları, algoritmalar ve yazılım geliştirme metodolojileri konusunda temel bir eğitim sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mesela bilgisayar programcılığı yapabilirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: diabolik191

mesela bilgisayar programcılığı yapabilirler.

ONU Sormuyom nerde çalışıyorlar hemen iş buluyorlarmı aylık gelirleri 2 milyar dan fazlamı gibi
  • Gençlere pek iş imkanı verilmiyor genelde tecrübeye bakıyorlar ilk başlarda sorunlar çekebilirsin
  • ticaret yapacan en iyisi dostum işçilikte para biriktirmek zor.

bende şu bil. nüh. bitireyim ticaret yapıcam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

ticaret yapacan en iyisi dostum işçilikte para biriktirmek zor.

hocam eğer meslek lisesine gitmesyedim anadoluyu kzansaydım bende bilgisayar mühendisi liğine gitçektim.Ama salaklık edip meslek lisesine gittim ya.bu 2 yıllıklara kaldık.Pc mühendisi bol para kazanıyo.BU devirde diploma lazım. bilgi değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: disdanger

quote:

ONU Sormuyom nerde çalışıyorlar hemen iş buluyorlarmı aylık gelirleri 2 milyar dan fazlamı gibi

yahu ne diyorsunuz siz 4 yıllık fakülteden mezunlar bırakın 2 milyarı iş bulamıyorlar. milletçe havadan uçmaya alışkınız. her yer iş kaynar ama işi beğenmeyiz. boş boş durup ayda 2 milyar maaş almak isteriz sonra işsizlik var diye yakınır dururuz. hayret bi olay.
  • Web tasarımından filan anlıyorsan kendi işini kur çevrende varsa bak keyfine
  • quote:

quote:

hocam eğer meslek lisesine gitmesyedim anadoluyu kzansaydım bende bilgisayar mühendisi liğine gitçektim.Ama salaklık edip meslek lisesine gittim ya.bu 2 yıllıklara kaldık.Pc mühendisi bol para kazanıyo.BU devirde diploma lazım. bilgi değil

Sana işin aslını söyliyim dostum. 4 sınıfta olupta daha format atmayı bilmeyen arkadaşlarım var. 3G nedir de anlamıyorlar.

Gündem bilgileri "0". Ama diploma alacaklar işte.

Üniversitede hep teori bişey katmıyor sana. 4 sene içinde ne anakart verdiler elime ne cpu yani hep teori o açıdan sıkıntı var.

Ama hep derim ne olursa olsun ticaret olsun.

• quote:

quote:

quote:

Sana işin aslını söyliyim dostum. 4 sınıfta olupta daha format atmayı bilmeyen arkadaşlarım var. 3G nedir de anlamıyorlar.

Gündem bilgileri "0". Ama diploma alacaklar işte.

Üniversitede hep teori bişey katmıyor sana. 4 sene içinde ne anakart verdiler elime ne cpu yani hep teori o açıdan sıkıntı var.

Ama hep derim ne olursa olsun ticaret olsun.

aboww.Ben okul bitince dükkan açam bari

• quote:

quote:

başlar başlamaz alamazsın o parayı ama 3-4 yıl sonra alabilirsin. kardeşim programcı 2000 civarı alıyor, 3 sene önce başladı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tapdk

quote:

quote:

başlar başlamaz alamazsın o parayı ama 3-4 yıl sonra alabilirsin. kardeşim programcı 2000 civarı alıyor, 3 sene önce başladı.

hocam kardeşniz 2 yıllık mezunumu okul bitince 2 yıl işsizmiydi teşekürler
  • valla ben dediğin bölümü okuyup boş gezen bi dolu adam tanıyom hepsi iş imkanı var diye gitti patladı ellerinde bence başka bişey,okul düşün mesale ben e-ticaret diye bi bölüme gitmek istedim ailem yollamamıştı bana kalırsa e-ticaretin geleceği çok parlak ve hersene ticaret hacimi genişliyo
  • Bende 2 yıllık bir bölüme girmeye hevesliyim.Bilgisayar bölümü çok tercih ediliyor mezun çok iş bulamayabilirim inşaat daha iyi galiba
  • quote:

quote:

Madem o kadar çok istiyorsun Bil. Mühendisliğini, 2 yılı bitir ordan da dikey geçişle geçersin.
    Yeterki senin içinde istek olsun. İş sende biter.

Bahsettiğin 2.000 ytl bilgisayar sektörü için çok yüksek bir mevla değil. Ben mezun olalı 2 yıl oldu 1.600 alıyorum. Arkadaşımda yine benim gibi 2 yıl önce mezun oldu, yazılım işinde uğraşıyor o da 2000 alıyor.

• Bende bu sene başladım 2 senelik eğitimime bakalım mezun olunca ne olacak.

Sana bir tavsiye staj yapacağın yeri çok iyi seç.Büyük bir firma olmasına özen göster.Ben şahsen okulum bitince staj yaptığım yere gidip şansımı deniyeceğim
  • bende okudum mezun oldum ,sende oku mezun ol ,sonrada direk internet cafe aç ben gibi,oturduğun yerden aslında okumadanda açabilirsin ama sen okursam ne yapayım demişssin
  • Ben de iki yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum. Liseyide anadolu ticaret bil.-tek bölümünde okudum. Lisenin başından bu yana sürekli programlama ve diğer bilgisayar teknolojileri üzerine ders gördük. Günde 12 ila 14 saat kendi branşım üzerine çalışıyordum. Okuldayken dershane, okul ve orta çaplı ticari yazılımlar yazmıştım. Görsel anlatımlı ingilizce seti hazırlamıştım ve bunda o zamana göre fena olmayan paralar kazandım. Daha sonra sql server başlangıç adında bir kitap hazırladım ve şu anda hala hocalarımın o kitabı derslerde kullandığını duydun. Sayamayacağım bir çok projeye hazırladım çok şükür. Bunların yanında birçok program ve teknolojileri takip ederek sürekli kendimi güncel tutmaya çalıştım. Bütün bu sıkı çalışmanın arasında 3d teknolojileri ve tasarım dünyasınıda sürekli takip ediyordum. En sonunda okul bitince kendime güzel bir cv hazırladım ve firmalara teklif yaptım. Şu anda bir firmada tasarım ve sanal prototipleme üzerine çalışıyorum. Aylık maaşım 2000 ytl civarı. Ekstra piyasa işleri yaptığımda bu rakam 2 katına yerine göre 3 katına çıkabiliyor.

Yani sonuç olarak sizlere şunu belirtmek isterim. Herşey sizinle ve gayretiniz ile doğru orantılıdır. Kendinizi sizin çizginizdeki insanlardan bir kaç adım önde tutamıyorsanız biraz zor başarırsınız. Buların üstüne ülkemizdeki şartların zorluğu eklenince size düşen çabalama oranı kat kat artıyor.

• ben makina bölümüne gidiyorum 2 senelik ama yazılıma geçmeyi düşünüyorum tekrar öss girip şimdiki okuduğum okuldan yıl sonu kaydımı sildirsem zayıflarda silinirmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: POWER64

Ben de iki yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum. Liseyide anadolu ticaret bil.-tek bölümünde okudum. Lisenin başından bu yana sürekli programlama ve diğer bilgisayar teknolojileri üzerine ders gördük. Günde 12 ila 14 saat kendi branşım üzerine çalışıyordum. Okuldayken dershane, okul ve orta çaplı ticari yazılımlar yazmıştım. Görsel anlatımlı ingilizce seti hazırlamıştım ve bunda o zamana göre fena olmayan paralar kazandım. Daha sonra sql server başlangıç adında bir kitap hazırladım ve şu anda hala hocalarımın o kitabı derslerde kullandığını duydun. Sayamayacağım bir çok projeye hazırladım çok şükür. Bunların yanında birçok program ve teknolojileri takip ederek sürekli kendimi güncel tutmaya çalıştım. Bütün bu sıkı çalışmanın arasında 3d teknolojileri ve tasarım dünyasınıda sürekli takip ediyordum. En sonunda okul bitince kendime güzel bir cv hazırladım ve firmalara teklif yaptım. Şu anda bir firmada tasarım ve sanal prototipleme üzerine çalışıyorum. Aylık maaşım 2000 ytl civarı. Ekstra piyasa işleri yaptığımda bu rakam 2 katına yerine göre 3 katına çıkabiliyor.

Yani sonuç olarak sizlere şunu belirtmek isterim. Herşey sizinle ve gayretiniz ile doğru orantılıdır. Kendinizi sizin çizginizdeki insanlardan bir kaç adım önde tutamıyorsanız biraz zor başarırsınız. Buların üstüne ülkemizdeki şartların zorluğu eklenince size düşen çabalama oranı kat kat artıyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.