Şimdi Ara

2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyan yada mezun ne iş yapar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
4
Favori
64.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: disdanger

quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

ticaret yapacan en iyisi dostum işçilikte para biriktirmek zor.

bende şu bil. nüh. bitireyim ticaret yapıcam.

hocam eğer meslek lisesine gitmesyedim anadoluyu kzansaydım bende bilgisayar mühendisi liğine gitçektim.Ama salaklık edip meslek lisesine gittim ya.bu 2 yıllıklara kaldık.Pc mühendisi bol para kazanıyo.BU devirde diploma lazım. bilgi değil

sen öyle san nasıl bilgi önemli değil senin diploman olsun gir işe birşey bilmiyorsan ne yapabilirisin adam birşey bilmeyen adamı ne yapsın ? diplomanmı yapıcak tasarım ,yazılım program? sen yapıcaksın ben anadolu teknik lisesi bilgisayar bölümü 2. sınıfında okuyorum şuan web tasarımla uğraşıyorum orta dereceli 4 5 tane site yaptım 2 yıl önce bilgisayar donanımla uğraşıyordum şuan görsel programlamayla uğraşıyorum fazla uçuk rakamlar olmasada görsel programlamadan yaptığım sitelerden para kazanıyorum gerçekten web site yapmak bana büyük bir zevk veriyor görsel programlamadan sonra Allahın izniyle programlamaya geçeceğim...benimde önüm kapalı bende 2 senelik üni okucam ilk başta ezilebilirim ama mücadele edicem.

• quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Orjinalden alıntı: HeroOfWorld

quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orjinalden alıntı: HeroOfWorld

Ben Yazılım veya Kimya secmeyi dusunuyorum. Simdi arkadaslar bir sey soracagım uni bitirmiş olanlara! Matematik cok gerekiyor mu? 1. yazılıdan 07, ikinciden 03 aldım da...

Eger gerekiyorsa Kimya' ya yonelicem...

Sen düz lise mezunu musun?Eğer meslek lisesi öğrencisi değilsen 2 yıllıklara girmen zor çünkü aobp puanın düşürülecek ayrıca önce meslek liseliler girecek yer kalırsa puanla lise mezunları alınacak.Ayrıca dediğin bölümler sayısal-1 puanıyla alıyor matematik ve fen derslerini yapman lazım.

Dostum Anadolu Lisesi' nde okuyorum da Yazılım icin matematik cok gerekiyor mu diye sordum. Yani matematikle ilgili sorunum var da...

Yazılımın temeli matematik zaten. 11010110101011 gibi birşeyler yazıyorsun o sana program oluyor... Acayip birşey bu iş...

hayır canım :D 0101011111011 ları sen yazmıyorsun senin kullandığın bir dil var işte misal c++,C vs. sen bu dille programı yazıyorsun ve bir program aracılığıyla bu yazdıklarını makina diline çeviriyorsun yani :010111011101 ikilik sisteme çeviriyorsun ve işlemci bu kodları anlayıp uyguluyor aslında düşündüğünüzde gerçekten hayat 2lik sayı düzeni gibidir...bir sorunun 2 cevabı olur ya evet yada hayır 3 değil...

• Ne bileyim işte. Ben bilgisayarcı değilim. Bilgisayarda okuyan arkadaşlar öyle diyor. 010101110101 gibi birşeyler var diyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 11 Aralık 2007; 21:12:54 >
  • Anadolu ve düz lise farketmez alan dışı seçtiğin için puanın mutlaka kırılacak.Bende anadolu lisesi mezunuyum bilgisayara girme gibi bir niyetim yok.Çünkü çok talep görüyor kontenjanlarda hiç boş yer kalmıyor sayısaldan 250 ham puan bile alsan meslek liselilerden yer kalmazsa giremezsin.Matematik ve fen'i yapman lazım yüksek bir puan almak için.
  • + Kendini Geliştirmeden iş yapamazsın Türkiye Şartlarında ve Tanıdık olması gerekiyor... Kendini Geliştirisen Mühendisliği Bitirmiş Birinden Bile Yüksek Maaş Alabilirsin.. ;

(Uludağ MYO Mezuyum + Sofya da Bilgisayar mühendisliğinde okuyorum )
  • quote:

Orijinalden alıntı: drift34

ben makina bölümüne gidiyorum 2 senelik ama yazılıma geçmeyi düşünüyorum tekrar öss girip şimdiki okuduğum okuldan yıl sonu kaydımı sildirsem zayıflarda silinirmi

Ne yaptınız hocam yazılıma geçiş yaptınız mı ? :) Merak ettim.
  • torpilin yoksa veya bir internet sağlayıcsında(malum) müdür olarak çalışan bir "şerefli uzaktan akrabanız" varsa işsiz kalırsınız.

öğrenciyken sırf akrabanız oldugu için evinizde kalan,babanızdan sırf akrabanız oldgu için harçlık alan ve zamanında bu kurum devletteyken oraya kapağı atan bu akraba iş görüşmesine "seni işe almayacaz zaten" diye başlayıp sizi işe aldırmazsa fakat sizinle aynı sınıftaki notu sizden düşük kişileri işe alıyorsa yapacak birşey yoktur.

ömrünüz banka sınavı,kpss denen şeylerle geçer.ama o sınavlarında kandırmaca oldugunu ilk girişte anlarsınız.
    çünkü 10 kişilik alım için bir sokağın baştan sona adam kaynadığını görürsünüz.
  • Bimde kasiyerlik yapıyodur şimdi adam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonucu merakla bekliyoruz.
  • internette kendi işimi yapıyorum internet üzerinden 3 5 kendimizi geçindiriyoruz çok şükür okuluda bitiremedim merak edenlere kaydım silinmiştir herhalde hiç gitmedim o günden sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drift34 -- 31 Temmuz 2014; 17:13:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drift34

internette kendi işimi yapıyorum internet üzerinden 3 5 kendimizi geçindiriyoruz çok şükür okuluda bitiremedim merak edenlere kaydım silinmiştir herhalde hiç gitmedim o günden sonra

hocam acsana biraz ayrintili
  • Hiç bir şey olmayacak. satış danışmalığı falan yaparız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

Hiç bir şey olmayacak. satış danışmalığı falan yaparız

iu de arkadasim okuyoe 2 3 senedirde ilgileniyordu 2000 lira maas onerdiler daha onlisansi bitirmeden belli olmaz o isler

• Ben onlardan daha iyi yazılım yapıyorum şirketler bile yazılım işinde diplomaya bakmıyor artık.

Okuyacaksan Dış Ticaret oku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backend -- 14 Ağustos 2015; 17:43:53 >
  • Hocam bende evde ekip kurdum deli gibi is yapiyorum okulu yarim birakayim ni sizce cok buyuk engel oluyor isim gucum var ve cok asiri yogun geciyor

• İlk zamanlar iş bulamayabilirsin yeni olduğun için ama zamanla sana da talip çıkacaktır. Hem öğrenip hem çalışırsın gelişirsin öyle yani. Bende bu sene mezun oluyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultimate 35

Hocam bende evde ekip kurdum deli gibi is yapiyorum okulu yarim birakayim ni sizce cok buyuk engel oluyor isim gucum var ve cok asiri yogun geciyor

Hocam ne işi yapiyosunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

İlk zamanlar iş bulamayabilirsin yeni olduğun için ama zamanla sana da talip çıkacaktır. Hem öğrenip hem çalışırsın gelişirsin öyle yani. Bende bu sene mezun oluyorum.

Hocam ben de okuyorum daha ilk senem ama okul ve hocalar gerçekten kötü.Hoca dediğimiz insanların gram bilgisi yok adam internetten bakıp anlatıyor
  • FRKN9779 F kullanıcısına yanıt
    Oyun geliştiricisiyim ben.Hatta ayrıntılı konuşmam gerekirse oyun tasarımcısı ve Modelleme kısmındayım diğer arkadaşım da programlarını hallediyor

şu anakadar 5 oyun projesi geliştirdim 4 tanesi yarım kaldı 1 tanesini Yaptık ama yayıncı bulamadığımız için satmadık ama yakın zamanda oyunu googleplaye koymayı düşünüyorum fakat bu oyun 48 sattte yapıldığı için oynanışı çok kötü :D

bu arada üniversite terk olmak çok zor mu çünkü ara vermeyi düşünüyorum ne zaman geri dönerim hiç bilmiyorum askerlik falanda var nasıl halletsem bilemedim
  • Ben Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Programcı kadrosunda çalışıyorum. 2 senelik Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunuyum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.