Şimdi Ara

2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyan yada mezun ne iş yapar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
4
Favori
64.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bu durumda aşırı çaba sarf etmelisiniz. İşimiz zor.
  • ugurcankorkmaz kullanıcısına yanıt
    Aynen Elimden gelen bütün imkanları zorluyorum hocam yapmadığım uğraşmadığm tek bir şey bile yok oyun sektöründe ilerlemek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: printf("Hello DH\n");

Ben Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Programcı kadrosunda çalışıyorum. 2 senelik Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunuyum.

işe nasıl alındınız? kpss ile mi atandınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultimate 35

Oyun geliştiricisiyim ben.Hatta ayrıntılı konuşmam gerekirse oyun tasarımcısı ve Modelleme kısmındayım diğer arkadaşım da programlarını hallediyor

şu anakadar 5 oyun projesi geliştirdim 4 tanesi yarım kaldı 1 tanesini Yaptık ama yayıncı bulamadığımız için satmadık ama yakın zamanda oyunu googleplaye koymayı düşünüyorum fakat bu oyun 48 sattte yapıldığı için oynanışı çok kötü :D

bu arada üniversite terk olmak çok zor mu çünkü ara vermeyi düşünüyorum ne zaman geri dönerim hiç bilmiyorum askerlik falanda var nasıl halletsem bilemedim

Ayıptır sorması ayda kaç para kazanıyorsunuz ?

• o işler çok karışık. aylık yıllık gibi hesaplanması imkansız amayaklaşık değerler söylenir durum her zaman değişkendir

part 1
    Yayıncı kuruluşa ticaret amaçlı oyununuzun yayın ve dağıtım hakkını veriyorsanız satıştan gelen minimum karı direk alıyorsunuz zaten yayıncı kuruluşlar %40 para bizim %60 sizin gözüyle bakar bu dediğim kısım ise en gaddarları yani kimisi hiç para almaz sadece oyunu satar fakat belli şartları falan vardır reklamımı yap gibisinden.

part 2
    Satın alma veya indirme başına para kazanma.Oyunu yayıncı kuruluşun satışına değilde direk kendiniz playstorelarla anlaşıyorsunzu ve hseap açıyorsunuz piyasaya oyunu sürüyorsunuz ve indirme yada tıklama başına para geliyor

part3
    Oyun içi satın alma ve reklam şirketlerini ayartıp oyunun içinde reklam yaptırmak "addmob"BU YÖNTEM TIKLAMA BAŞINA 0.15 euro kazandırır.

ama kafanız karışıyorsa eğer direk açıklayayım aylık minimum 700 de oluyor 50.000 de bunun temem sebebi oyunun indirme aralıklarıdır.Grafik tablosunu iyi takip etmeniz gerek ve sağlam piyasa yapıp oyunu kullanıcılara indirtmeniz gerek millet oynamaktan zevk almalı.

Baştan söyleyeyim aylarca parasızda olabilirsiniz yayıncı kuruluş bulmak ülkede çok zor yurtdışından bulmalısınız yada ülkemizde bulabiliyorsanız koşturup durun ama tavsiyem yurtdışı firmaları ile anlaşın anlaşamıyorsanız kendiniz internetteki oyun sattıran dükkanlara oyunu yayınlayın ve satın alınmasını yada indirilmesini bekleyin

bu sektöre giriyorsanız ilk 2 yıl aç kalıp sadece sektörü tanımanız gerek ayrıca oyunlar geliştirip tecrübe edinmeniz gerek hatta bide bunun üstüne insan ilişkileri ve yarışmalara gitmeniz gerek

• DH.Ready kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisi olmaya çalışıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaryscreen

quote:

Orijinalden alıntı: printf("Hello DH\n");

Ben Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Programcı kadrosunda çalışıyorum. 2 senelik Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunuyum.

işe nasıl alındınız? kpss ile mi atandınız

Evet KPSS ile Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak atanmıştım. Kurum içi yükselme sınavı ile de Programcı kadrosuna yükseldim
  • Merhaba arkadaşlar konu baya hortlamış olacak ama bu bölüme gitmek isteyenler eğer programcılığa biryerden başlamamışsa benim gibi

gitmeyi düşünmesin eğer önceden programlamayla ilgili ciddi şekilde ilgilenip biraz olsun öğrenmediyseniz bu bölüm tam işkence oluyor sınavda cevabı kod olan soruları görmekten bıkıyorsunuz
    Bütün dersleri geçip tek dersten kalan oda bölüm dersi olan 10 larca adam gördüm her dönem için 2.öğretimse 385 lira harç parası yatırıyorlar.

Bunu okuyanlar varsa tek diyeceğim kesinlikle 2 yıllık bilgisayar bölümüne gitmeyin harç paralarını alıp cebinize koyun o bile daha faydalı olur!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhangokhan33

Merhaba arkadaşlar konu baya hortlamış olacak ama bu bölüme gitmek isteyenler eğer programcılığa biryerden başlamamışsa benim gibi

gitmeyi düşünmesin eğer önceden programlamayla ilgili ciddi şekilde ilgilenip biraz olsun öğrenmediyseniz bu bölüm tam işkence oluyor sınavda cevabı kod olan soruları görmekten bıkıyorsunuz
    Bütün dersleri geçip tek dersten kalan oda bölüm dersi olan 10 larca adam gördüm her dönem için 2.öğretimse 385 lira harç parası yatırıyorlar.

Bunu okuyanlar varsa tek diyeceğim kesinlikle 2 yıllık bilgisayar bölümüne gitmeyin harç paralarını alıp cebinize koyun o bile daha faydalı olur!!!

Kardeşim lc waikikide kasiyer olman için bu bölümü bitirmek zorundasın yoksa sürekli satış danışmanı olarak kalirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• lc waikiki nerden çıktı onu anlamadım
    bu arada lc waikiki de kasiyerlik için üniversite istediklerini ilk defa duydum
  • Okul bitince anlarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volpix kullanıcısına yanıt
    Yoksulluk sınırı 4bin küsür lira arkadaşım. Bunun yarısını bile çok gördün demek. Arkadaş vasıfsız değil. Önlisans okumayı düşünüyor. Meslek lisesi çıkışlı. Kalifiye bi eleman.

• Bu gün bir arkadaşın mesajı üzerine konuyu tekrar güncellemek istedim.Arkadaşlar eğer amacınız sadece diploma ise iki yılınızı heba etmeyin.Ancak amacınız iki yıllığı mühendisliğe geçiş aracı olarak görmekse benim gibi gidin okuyun.Okuyun ama okul il-ilçe seçiminize dikkat edin.Sonra çok ağlarsınız benim iki yıllık okuduğum ilçe aslında ilçeden ziyade köy gibiydi ve ilk yıl yoldaki taşa bile sinir olurdum bu nasıl taş diye ancak benim amacım mühendis olmaktı ve amacım için katlandım.İnanın ilk yıldan sonra neresi olursa olsun alışıyorsunuz hatta mezun olunca bir üzüntü oluyor.Dgs sınavını araştırın ve ilk günden itibaren sıkı bir şekilde çalışın.Yukarıda arkadaş kod bilmiyorsanız gitmeyin falan demiş soruyorum şuan bilgisayar mühendisliği okuma hakkı size verilse okumaz mısınız?Bilgisayar mühendisliği kazananların hepsi deli gibi kod yazmayı bilerek mi geliyor sanıyorsunuz.Şuan okulumda görüyorum adam yeni kazanmış bir yıl bitmiş ama birşey öğrenememiş.Ancak ortam okadar etkili ki istemese de ortamdan etkilenip yazın çalışarak yada sürekli araştırıp öğreniyor.Tabi ki iki yıllığa gelen büyük kesim meslek lisesinden mezun olanlar olduğu için alt yapıları illaki oluyor ama bu sizin öğrenemeyeceğiniz anlamına gelmez.Ben düz lise mezunuyum ve iki yıllığı kazandığımda yazılım alt yapım hiç yoktu.Ama meslek lisesinden gelip yazılımla benden çok daha fazla haşır neşir olmuşlardan daha başarılı oldum çünkü pes etmedim uğraştım.Tekrar söylüyorum amacınız iki yıllık mezun olarak kalmaksa birşey demem ancak amacınız mühendis olmaksa dikkatli bir tercih yaparak geleceğiniz için güzel bir plan yapabilirsiniz.

• Bende bitirdim çöp bölüm hic yanaşmayin bile.2 yil okumacaksa en guzeli saglik myo okumaktir

• quote:

Orijinalden alıntı: el-harezmi_0

Bu gün bir arkadaşın mesajı üzerine konuyu tekrar güncellemek istedim.Arkadaşlar eğer amacınız sadece diploma ise iki yılınızı heba etmeyin.Ancak amacınız iki yıllığı mühendisliğe geçiş aracı olarak görmekse benim gibi gidin okuyun.Okuyun ama okul il-ilçe seçiminize dikkat edin.Sonra çok ağlarsınız benim iki yıllık okuduğum ilçe aslında ilçeden ziyade köy gibiydi ve ilk yıl yoldaki taşa bile sinir olurdum bu nasıl taş diye ancak benim amacım mühendis olmaktı ve amacım için katlandım.İnanın ilk yıldan sonra neresi olursa olsun alışıyorsunuz hatta mezun olunca bir üzüntü oluyor.Dgs sınavını araştırın ve ilk günden itibaren sıkı bir şekilde çalışın.Yukarıda arkadaş kod bilmiyorsanız gitmeyin falan demiş soruyorum şuan bilgisayar mühendisliği okuma hakkı size verilse okumaz mısınız?Bilgisayar mühendisliği kazananların hepsi deli gibi kod yazmayı bilerek mi geliyor sanıyorsunuz.Şuan okulumda görüyorum adam yeni kazanmış bir yıl bitmiş ama birşey öğrenememiş.Ancak ortam okadar etkili ki istemese de ortamdan etkilenip yazın çalışarak yada sürekli araştırıp öğreniyor.Tabi ki iki yıllığa gelen büyük kesim meslek lisesinden mezun olanlar olduğu için alt yapıları illaki oluyor ama bu sizin öğrenemeyeceğiniz anlamına gelmez.Ben düz lise mezunuyum ve iki yıllığı kazandığımda yazılım alt yapım hiç yoktu.Ama meslek lisesinden gelip yazılımla benden çok daha fazla haşır neşir olmuşlardan daha başarılı oldum çünkü pes etmedim uğraştım.Tekrar söylüyorum amacınız iki yıllık mezun olarak kalmaksa birşey demem ancak amacınız mühendis olmaksa dikkatli bir tercih yaparak geleceğiniz için güzel bir plan yapabilirsiniz.

öncelikle dediğin gibi 2 yıllık okumak için girmiştim bu bölüme bu arada ben meslek lisesi bilgisayar bölümü okudum ama inan hiçbir kod diline giriş bile yapmadık hiçbirşey yapmasan bile 70 alıp geçiyordun derslerden
    herneyse ilk dönemi geçtim rahatça 2.dönemde 2 dersten kaldım sonraki dönem 3 sonraki dönemde 3 şimdi 4.dönemdeyim yine aynı adamın dersinden kaldım
    neden diye kendime sordum defalarca bu bölümü hangi kafayla seçtim diye
    Bir sınavdan örnek vereyim daha derste konusunun tamamını anlatmamış bir hoca (hiçbir dersi kaçırmam) ona rağmen sınavda 4 tane şuna benzer soru soruyor Cevabını detaylıca araştırdım tam 1 sayfa sürüyor
    SADECE PHP YAZILACAK diye not düşüyor alta
    sorulardan biri kafanızdan bir veritabanı oluşturun ve onun php kodlarını yazın diyor

Kusura bakma biraz derdimi anlatmış gibi oldumda...
    zamanında hiç bize akıl veren olmadı sağlık meslek yüksek okuluna git diye 8.sınıftayken olsaydı öyle bir tandığımız akıl veren belkide bu konuya böyle bir yorum yazmayacaktım

Son olarak senin düşüncene tamamen katılıyorum 2 yıllık gidip diploma alınacak daha kolay bölümler var 4 yıllık okumayacaksanız benim gibi boşa üniversite okumuş olmayın

• Hocam durumunuza üzüldüm ancak bu sadece 2 yıllıklarda yada sadece sizin bölümünüzde olan bir durum değil.Lisans,yüksek lisansda bile birileri egosunu tatmin etmek için yada öğrenci zorlanırsa daha iyi öğrenir diye bu tip şeyler olur.Örneğin bende 2 yıllıkda iken dediğiniz soruda belkide çok zorlanırdım ancak şuan kolay geliyor.Çünkü şuan bir şeyler yapmaya çalışıyorum .Eğer bilmiyorsanız gerçekten zor ancak bu 2 yıllık turizm otelcilik okuyan yada işletme okuyan içinde zor.Yani her bölümün ve her okulun kendine göre zorluk-kolaylığı vardır.

Benim iki yıllığa giderken ki ilk amacım mühendisliğe geçiş yapmaktı şükürler olsun Rabb'im nasip etti amacıma ulaştım.Eğer amacınız ortam yapmak vs ise bence ygs sınavına bile girip paranıza yazık etmeyin.Yanlış anlamayın bunu size değil ancak amaçları farklı olanlar için söyledim.

Sizinde dediğiniz gibi sorun 2 yıllık da değil aslında liseden hatta ilkokuldan başlıyor.Hakkınızda hayırlısı olur inşAllah

• el-harezmi_0 kullanıcısına yanıt
    konuyu biraz uzatmış gibi olacam ama bu konuyu böyle 2 yıllık bölümlere gitmek isteyenler okuyacak en azından ne görecekleri hakkında yardımımız dokunsun

Öncelikle üniversiteye şöyle tabir etmek zorundayım (baba parasıyla) 2 yıllık bölüme hiçbir işte çalışmadan üniversiteyi 5 yılda bitiremeyen arkadaşlarımı tanıyorum eline ne geçiyor anlamıyorum hergün saçmasapan okula gitmez bütün derslerden kalır öyle insanları hiç anlamadım anlamayacam

Zaten ygs ye girmedim 60-70 lira vereceğime giderim dilenciye veririm daha iyi benim gözümde

Uzun lafın kısası 2 yıllık üniversiteye kafanızdaki ortam hayalleri için gitmeyin zamanınıza yazık oluyor ilerde anlıyorsunuz bunu
  • Ataması zor pek bir iş yapacagınıda zannetmiyorum halk eğitim merkezleri bile bilgisayar programcılığı kursu vermekte :) Okullarda ise hesap makinesi programından öteye gidecek bir eğitim verilmemekte kendini geliştirebilecegine inanıyorsan okunacak bir bölüm lakin önermem.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.