Şimdi Ara

Elektrik / Elektronik / EE. Mezun, okuyan ya da konuya hakim arkadaşlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, tutar mı tutmaz mı bilmiyorum. Tutar diye düşündüklerim de var, düşük ihtimal olanlar da var. Ama doğru sıralama yapmalıyım bunları düşünmeden önce.

Elektronik: Gebze YTE (çok zor), Uludağ(belki)
    Elektrik: Kocaeli
    Elektrik Elektronik(EE): KATÜ(zor), Erciyes(belki), Pamukkale, 19mayıs, böyle gider...

Ben şimdi nasıl bir sıralama yapmalıyım bunlar arasında?

Elektrik - EE ve Elektronik - EE karşılaştırmaları yapmak gerek. Ben EE tercih ederim aslında ama Elektrik müh. ya da Elektronik müh. için düşündüğüm üniversiteler sanki daha iyi, bana mı öyle geliyor, bilmiyorum? Kafamı karıştıran da bu.

Ayrıca Elektrikçilerin kaybettikleri avantajlar, sadece devlette çalışmayı düşünenler için kayıp, doğru mu bu?

Elektronik okursam da, EE'cilerle tamamen aynı alanlarda iş aramam gerekecek ve EE'ciler daha çok tercih edilecek diye bir şey var aklımda. Doğru mudur?

Yardım bekliyorum bilgisi olan herkesten.

+

Yani mesela: Uludağ Elektronik, Kocaeli Elektrik ve Erciyes Elektrik Elektronik üçlüsünü, üniversite kalitesi ve mezun olduktan sonra iş bulma kolaylığı açısından bölüm olarak karşılaştırırsak hangisi ağır basar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurhan55 -- 28 Temmuz 2011; 13:52:07 >

• bu konuyu görünür bir yerlerde tutmalıyım, cevap lazım.
  • Dostum bende bunu çok araştırdım öğrendiğim şeyleri paylaşıyım senle.Elektrikçilerin KPSS'deki avantajı kalktı bu doğru.Bunun yanında elektrik elektronik mezunları sadece elektrik muhendisliği mezunlarında bulunan imza yetkisine sadece birkaç dersi vererek sahip olabilmekteler.Yani söylemek istediğim çok fazla rakibin var bundan dolayı pek avantajı kalmadı anladığım kadarıyla elektriğin.Elektronik hakkında düşüncen de yanlış bence çünkü çalışma alanları çok farklı.Sakarya universitesinde elektrik okuyanları o bölgedeki toyota fabrikası direk işe alıyormuş rehber hocamın eşi bu bölümden mezun ve şuan çoğu muhendisin ruyasında görebileceği bir maaşla çalışıyor.Elektroniğin gelişme şansı daha fazla bence ilerisi için düşünürsek.Zira küçük boyutlu teknolojiler sürekli gelişiyor televizyon cep telefonu bilgisayar otomobil vb.Elektronik te tam olarak bunlarla ilgilenir.Geleceği açık yani bence.Karar yine senin iyi araştır.Sorun varsa sorabilirsin.
    Edit:Sonradan gördüm Kocaeli yazmışsın sanırım Kocaeli istiyorsan araştırmışsındır gerçi ama ben yine de yazıyım dedim bilmeyen arkadaşlar için kocaelide bologna sistemi mevcut bu sisteme göre 65 not ortalamasını tutturamayan herkes o dersten kalıyor büt yok yaz okulu yokhttp://forum.donanimhaber.com/m_50996175/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51081589 burdan ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.Ben üniversiteyi kazandıktan sonra ilk sene yatarım zaten diyen arkadaşların dikkatine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 28 Temmuz 2011; 13:06:34 >

• Elektrikçilerin kaybettikleri avantaj sadece devlette çalışmak isteyenler için bir kayıp.

Bu konuda özellikle mezunların vede son sınıf öğrencilerinin mesajlarını merakla bekliyorum. Lütfen konuya hakim olmayan arkadaşlar atlayarak bu konuyu da çöplüğe çevirmesinler.
  • bir mezun olarak şu saçmalığa dikkat çekmek istiyorum.

elektrik-elektronik mühendisleri iki alandada çalışıyor diye bir şey yok!!!

son sınıfta elektronik, elektrik, haberleşme, kontrol vs alanlarından birinin üzerinde uzmanlaşırsın. yani ha baştan elektronik okumuşun ha 4. sınıfta ee'den elektronik seçmişsin arada bir fark yok.

bu dediklerim büyük şirketler için. mühendislik okumak isterken imza yetkisini düşünmek çok saçma. dev üniversitelerde bilkent/boğaziçi/itü/odtü/koç/sabancı okuyan öğrenciler böyle şeylere bakmıyor zaten
  • Elektrik bilgiye sahibim.Eger devlette calısmak istiyorsan KPSS de +88 alman lazım doguya atanırsın o puanlada 90-91 leri goremen lazımki oda cok zor.ÖSS ye hazırlandıgından daha iyi hazırlanmalısın

Özel istiyorsan simdiye kadar alınan ücretleri vermeyebilir sirketler.Yani artık eem de islerini görebiliyor cogunun.İmza yetkisi olan eem projeye falan imza atabiliyor.Ama 1-2 dalda imza yetkisi olmuyor sanırım.Neyse soruna gelirsek seneye hazırlanıp itü ye girersen elektrik öneririm.Ama itü ye giremiyorsan eem okuyabilirsin.EEM okursan gercekten iyi bir mühendis olursan(ing iyi olcak,programlama dillerini bileceksin,mühendislik programlarını cizim programlarını bileceksin) cok iyi paralar kazanabilirsin.Birde eger EEM mezunu ise elit üniler dısında nerede okursan oku fark etmez ama egitim kadrosuna bakmanda yarar var cogu ünide doç ve asistanlar giriyor derslere.

Devlette calısmak istiyorsan imkansız gibi birsey 80 üniden mezun olan elektrik-elektronikcilerle yarısamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinkenan89

bu dediklerim büyük şirketler için. mühendislik okumak isterken imza yetkisini düşünmek çok saçma. dev üniversitelerde bilkent/boğaziçi/itü/odtü/koç/sabancı okuyan öğrenciler böyle şeylere bakmıyor zaten

Arkadaşın yukarda yazdığı üniversitelerde senin yazdıkların yok maalesef buna da bir göz atsaydın keşke.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

Arkadaşın yukarda yazdığı üniversitelerde senin yazdıkların yok maalesef buna da bir göz atsaydın keşke.

kusura bakma çevremdekilere burdakilere anlata anlata dilim kurudu biraz öğle sıcağının etkisiyle sert çıkmış olabilirim. ondan sonrada aklıma geleni yazmışımdır. yanlış anlaşılmasın.

• ben lisede elektrik elektronik teknolojisi okudum, şimdi mtokları tercih ediyorum. Sana şöyle diyim, önceliğin Elektrik Elektronik Mühendisliği olsun, sonra elektronik en sonda elektrik mühendisliği.

Bizim atelyelerde elektrik dersleri geçmek bilmezdi çünkü elektroniğe göre cok fazla sözel ve ezber kısmı vardır yok trafo çeşitleri, yüksek gerilimler, panolar vs vs..
    ama elektronikte %80 uygulamadır biz bile lisede 2 saat teori işliyorsak 5 saat devre yapar, robot yapardık. o yüzden elektronik çok daha zevklidir. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Sonuçta ben lisede 4 yıl boyunca bunları gördüm ve gözlemlerimi aktarıyorum. iş imkanına gelince elektronikte aç kalmazsın emin olabilirsin. tabi elektrik elektronik olursa zaten sorun yok :))

iyi günlerr.

• bende bişey sormak istiyorum.Şimdi kadir has'ta elektronik mühendisliği var.Ben bunu yazmak istiyorum ancak sadece elektronik olması kafamı karıştırdı.Acaba elektrik-elektronikten bi eksiği varmı?İş bulmada sorun yaratabilirmi?
  • quote:

bir mezun olarak şu saçmalığa dikkat çekmek istiyorum.

son sınıfta elektronik, elektrik, haberleşme, kontrol vs alanlarından birinin üzerinde uzmanlaşırsın. yani ha baştan elektronik okumuşun ha 4. sınıfta ee'den elektronik seçmişsin arada bir fark yok.

Arada bir fark yok? Peki neden EE okumak daha iyidir derler, anlamadım? İş ilanlarında falan, üniversitelerin elektrik elektronik bölümünden mezun gibi bir ibare yok mudur daha çok?

Eğer yoksa, bilinçaltımdakiler hep yalan yanlış şeyler demektir. Ve bunun böyle olduğundan emin olursam, Erciyes Elektrik Elektronik'in önüne Uludağ Elektronik'i yazabilirim gönül rahatlığıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: yatalak kasif

quote:

Arada bir fark yok? Peki neden EE okumak daha iyidir derler, anlamadım? İş ilanlarında falan, üniversitelerin elektrik elektronik bölümünden mezun gibi bir ibare yok mudur daha çok?

Eğer yoksa, bilinçaltımdakiler hep yalan yanlış şeyler demektir. Ve bunun böyle olduğundan emin olursam, Erciyes Elektrik Elektronik'in önüne Uludağ Elektronik'i yazabilirim gönül rahatlığıyla.

abicim bak iş ilanlarında şu alanda çalışacak elektrik elektronik mühendisi diyorya, işte

şu alan: elektronikse = ee okuyup 4. sınıfta elektronik seçenler, elektronik haberleşme okuyup 3. sınıfta elektronik seçenler ya da baştan elektronik okuyanlar kastediliyor.

şu alan: elektrikse = ee okuyup 4. sınıfta elektrik seçenler ya da baştan elektrik okuyanlar kastediliyor.

Sence koskoca şirket yöneticileri, işe alım sorumluları yani bu konunun uzmanları senin bölümünün ismi elektrik olmaz, çünkü biz elektrik-elektronik'te okuyup 4. sınıfta elektrik seçmiş insanları istiyoruz der mi hiç ????

Elektrik-Elektronik genel disiplinin ismidir. Bölümleri haberleşme, elektronik, elektrik, kontrol'dür. Zaten elektrik-elektronik okuyanlarda bu alanlardan birini seçer. Yurtdışındaki büyük üniversitelere bak zaten elektrik-elektronik bölümü yoktur. Çoğu parçalara ayırmıştır. Bu biraz sayısal öğretmeni ile matematik ya da fizik öğretmeninin farkı var mıdır sorusuna benziyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yatalak kasif

quote:

abicim bak iş ilanlarında şu alanda çalışacak elektrik elektronik mühendisi diyorya, işte

şu alan: elektronikse = ee okuyup 4. sınıfta elektronik seçenler, elektronik haberleşme okuyup 3. sınıfta elektronik seçenler ya da baştan elektronik okuyanlar kastediliyor.

şu alan: elektrikse = ee okuyup 4. sınıfta elektrik seçenler ya da baştan elektrik okuyanlar kastediliyor.

Sence koskoca şirket yöneticileri, işe alım sorumluları yani bu konunun uzmanları senin bölümünün ismi elektrik olmaz, çünkü biz elektrik-elektronik'te okuyup 4. sınıfta elektrik seçmiş insanları istiyoruz der mi hiç ????

Elektrik-Elektronik genel disiplinin ismidir. Bölümleri haberleşme, elektronik, elektrik, kontrol'dür. Zaten elektrik-elektronik okuyanlarda bu alanlardan birini seçer. Yurtdışındaki büyük üniversitelere bak zaten elektrik-elektronik bölümü yoktur. Çoğu parçalara ayırmıştır. Bu biraz sayısal öğretmeni ile matematik ya da fizik öğretmeninin farkı var mıdır sorusuna benziyor.

Ne bileyim hocam, duyduklarım hep böyleydi. Evet, benimki biraz matematik çalışıp 2 kere 2'nin 5 olduğunu zannetmek gibi bir şey olmuş. Yani ordaki elektrik elektronik bölümü mezunu ibaresinden ben elektrik elektonik bölümü okumuş insan anlarım. Elbette işin içindesin, ama şimdiye kadar 1 kişi bile böyle şeylerden bahsetmedi. Kafam iyice karıştı işin doğrusu.

• bu konuyu görünür bir yerlerde tutmalıyım, daha fazla cevap lazım.
  • Up
  • şimdi benimde kafamı karıştırdınız . bana şunun ceavbını verin .
    1-EEM ,EM,EHM üçünden hangisini seçmek daha avantajlıdır
    2-iş imkanları ve iş duyuruları ayrı bişe zaten bu olayı bi anlayamadım
    3-elektronik okursam bu alanda mezun sayısı çok az bu nedenle iyi para kazanabilrimiyim
    4-ve gerçekten işi bilen birisi yanıtlars sevinirim. bi bilgisayarın işlemcisini üretebilecek kapasitede eleman hangisinden yetişiyor
    çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: duivel

şimdi benimde kafamı karıştırdınız . bana şunun ceavbını verin .
    1-EEM ,EM,EHM üçünden hangisini seçmek daha avantajlıdır
    2-iş imkanları ve iş duyuruları ayrı bişe zaten bu olayı bi anlayamadım
    3-elektronik okursam bu alanda mezun sayısı çok az bu nedenle iyi para kazanabilrimiyim
    4-ve gerçekten işi bilen birisi yanıtlars sevinirim. bi bilgisayarın işlemcisini üretebilecek kapasitede eleman hangisinden yetişiyor
    çok teşekkürler

1-EEM ve elektroniği tavsiye ederim.
    3-Kesinlikle kazanabilirsin yukarıda yazdım.
    4-Elektronik muhendisliğinden yetişir.
  • + yorum ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.