Şimdi Ara

arkadaşlar iktisat okuyan veya mezun arkadaşlar var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
37.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iktisatt okuyan arkadaşlar varsa biraz konuşmam lazm ya varsa lütfen yardımcı olabilir misinz?

• osmangazi de iktisat okuyorum sorabilirsin..
  • burayada yazın bizde bilgi sahibi olalım mesajım bulunsun
  • Zor değilse sor.

İmzanı gördüm de sanırım önerir misiniz diyeceksin. Eğer tm bölümü mezunuysan öncelikle hukuk bölümüne yönelmeni tavsiye ederim. İibf içinden tercih yapacaksan iibf nin bence en iyi bölümü ekonometridir. İkincisi iktisattır. İşletme ile karıştırma, iktisat okursan kendini geliştirmen daha kolay olur.

Senin sorun farklıysa sor, cevaplarım tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0ft -- 17 Haziran 2011; 22:24:28 >
  • benimde sorum var.öncelikle iktisatta üniversite ne kadar önemli mi?ankara hacettepe marmara gibi üniversitelerden mezun olmak bana artı kazandırır mı?(odtü ve iyi üniler arasında en az 30 puan fark var).2.cisi yabancı dil bilmenin bu bölümde etkisi nedir?ve de en önemli soru belki de en basta sormam gereken:iktisatçılar ne yapar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magical Zero

benimde sorum var.öncelikle iktisatta üniversite ne kadar önemli mi?ankara hacettepe marmara gibi üniversitelerden mezun olmak bana artı kazandırır mı?(odtü ve iyi üniler arasında en az 30 puan fark var).2.cisi yabancı dil bilmenin bu bölümde etkisi nedir?ve de en önemli soru belki de en basta sormam gereken:iktisatçılar ne yapar?

İyi bir üniversite her zaman artı puandır. İngilizce devlet memuru olmak niyetinde değilsen şart. İktisatçılar genelde bankacılığa yönelir. Bunun dışında özel sektörde idari ve operasyonel birimlerin çoğunda çalışılabilir. Örneğin kendini telekomünikasyon sektöründe kariyere yapmaya yöneltirsen bir firmada bölge sorumlusu olabilirsin. Tabi hemen değil.

• tavsiyemdir ekonometri okumayınız çünkü bitirmesi çok zor bitirebilen yok .. İktisada gelince eğer gerçekten iyi puana sahipsen seçme çünkü toplumda gördüğün muamele ve ilerde olacağın şeyler sınırlı..Sabrını çok zorluyorlar.Ankara VE İstanbul hariç iktisatta devletçi olursun devlette de torpil lazım hak yeme olayı çokmuş ben yol yakınken döndüm bu yoldan.. Umarım kendin için hayırlı olanı seçersin..
    biraz daha sıkıp dişini hukuk,pdr vs.alman daha daha daha iyi olur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metarammpedc

tavsiyemdir ekonometri okumayınız çünkü bitirmesi çok zor bitirebilen yok .. İktisada gelince eğer gerçekten iyi puana sahipsen seçme çünkü toplumda gördüğün muamele ve ilerde olacağın şeyler sınırlı..Sabrını çok zorluyorlar.Ankara VE İstanbul hariç iktisatta devletçi olursun devlette de torpil lazım hak yeme olayı çokmuş ben yol yakınken döndüm bu yoldan.. Umarım kendin için hayırlı olanı seçersin..
    biraz daha sıkıp dişini hukuk,pdr vs.alman daha daha daha iyi olur .

Ekonometriyi bitirebilen yok ne demej, çatır çatır da bitiriyorlar. Siz bu arkadaşa bakmayın. Sadece ilginizi çekiyorsa önce hukuk sonra pdr iktisattan iyidir ancak iktisat okumak istiyorsan da iktisat kendini geliştiren için gayet iyi bir bölüm.

• sen bitiren nadir insanlar tanıyorsun herhalde dostum araştırsın biraz arkadas insanları dinlesin anlayacaktır.. Burası türkiye maksimum olacağı şey devlet memuru o da torpil varsa ancak iyi bir yerde ..Bende çok büyük kariyer hayalleriyle gitmiştim ama fos çıktı..Nyse soruyu soran arkadasım eğer çok istiyorsan git kararsızsan biraz daha düşün ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metarammpedc -- 18 Haziran 2011; 20:26:56 >
  • quote:

sen bitiren nadir insanlar tanıyorsun herhalde dostum araştırsın biraz arkadas insanları dinlesin anlayacaktır.. Burası türkiye maksimum olacağı şey devlet memuru o da torpil varsa ancak iyi bir yerde ..Bende çok büyük kariyer hayalleriyle gitmiştim ama fos çıktı..Nyse soruyu soran arkadasım eğer çok istiyorsan git kararsızsan biraz daha düşün ..

Kız arkadaşım ekonometri son sınıf, o nedenle gayet iyi biliyorum. Zor bölüm olduğu konusunda hemfikiriz ancak çalışırsan yapamayacağın bir şey yok. Ekonometri bitirdiğinde diğer iibf bölümlerine göre çok daha iyi iş imkanlarına sahip olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

sen bitiren nadir insanlar tanıyorsun herhalde dostum araştırsın biraz arkadas insanları dinlesin anlayacaktır.. Burası türkiye maksimum olacağı şey devlet memuru o da torpil varsa ancak iyi bir yerde ..Bende çok büyük kariyer hayalleriyle gitmiştim ama fos çıktı..Nyse soruyu soran arkadasım eğer çok istiyorsan git kararsızsan biraz daha düşün ..

Kız arkadaşım ekonometri son sınıf, o nedenle gayet iyi biliyorum. Zor bölüm olduğu konusunda hemfikiriz ancak çalışırsan yapamayacağın bir şey yok. Ekonometri bitirdiğinde diğer iibf bölümlerine göre çok daha iyi iş imkanlarına sahip olursun.

aynen zor arkadaşım ben seçecektim mazoşistlik yaparsın dediler öyle diyeyim .. neyse arkadaş için hayırlısı tüm meslekleri iyi araştır sonra pişman oluyor insan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metarammpedc -- 18 Haziran 2011; 21:39:46 >

• hacettepe iktisat 2.sınıftayım arkadaşım. sorularını sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay dikey

hacettepe iktisat 2.sınıftayım arkadaşım. sorularını sorabilirsin.

Makro 1,2 Mikro 1,2 derlerini neyle geçtin?
  • İşletmeyle iktisat arasında ne gibi farklılıklar var hangisini önerirsiniz ?
  • işletme sözel ağırlıklıdır arkadaşım. yönetim teorileri, hukuk, e-ticaret vb. dersler görülür. iktisat ise sayısal ağırlıklı olup bi ton teoriyle doludur ki bunların yanında bir de metodoloji, felsefe gibi dersleri vermek zorunda kalırsınız. devlet daireleri için iktisat daha iyi bir seçimdir, çünkü kpss de çıkan bütün konular iktisat lisans programının içinde ama işletmede değil. tabi işletme veya iktisatı ingilizce okumak lazım, zira devlete kapağı atamama durumu oldu mu dil önemli bir faktör oluyor.
  • quote:

1-neden iktisattı sectin?yani iktisat secmesini gerekenlerde en önemli özellikler neler olmalı?
    2-yanlıs anlasılma olmasın ama 4-5 iyi üni dısında digeleri arasında 30 puandan fazla fark var(yanlımıyorsam odtü 490 hacettepe 455).özel sirketler sadece o ünilere mi bakıyor?
    3-dil ne kadar önemli bu bölümde?
    4-matematik ne düzeyde?yani ea'da mat agırlıklı en iyi bu bolum mu var?ve matematigi nasıl?
    5-acıkcası ben ıstemeyerek ea gectim ve sımdı puanım büyük ihtimal 450-460 gelecek.hukuk ve pdr bana uygun degil.bende mattan dolayı ıktısat dedim(ne oldugunu bılmıyorum acıkcası).bana onerır mısın?
    6-marmara hacettepe ankara falan yakın sanırsam puan olarak?cok fark var mı unı olarak?

• 1- babam ve annem bankacı ve küçüklükten beri sürekli evde bu tür şeyler konuşulurdu herhalde bilinç altıma işlemiş. şaka şaka, bana en uygun bölüm bu geldi, hem dersler bakımından, hem de iş olanakları bakımından.
    2- evet o fark var, odtü'nün kalitesi tartışılmaz. özel şirketler üniversitelere tabi ki bakar ama odtü'yü bitirmişsin ama ingilizcen çok iyi değil, ama marmara ya da hacettepe ya da ankara'yı bitirmişsin, ingilizcen sular gibi ; işveren seni alır.
    3- dil çok önemli, şahsen ben hacettepe'nin ingilizce eğitim veren programında okuyorum. iktisat dünyayla alakalı olduğu için mesleğin gereği dünyayı takip edeceksin. burda da yabancı dilin önemi ortaya çıkıyor.
    4- matematik ankara üniversitesinde çok önemsenmez diye biliyorum, bizde önemsenme derecesi normaldir, odtü'de ise mühendislerin gördüğü lineer cebir, calculus gibi dersleri görürsün.
    5- ben iktisatı öneririm. ama gidip de doğuda bir iktisatı yazma. ankara'daki kaliteli üniversiteler ilk tercihin olsun. tabi ingilizce eğitim veren bir programı seçmen senin için daha yararlı olacaktır.
    6- evet aralarında 4 -5 puan var. ankara üniversitesi'nin eğitimi markadır, adı üstünde mülkiye.ama eğitim türkçe'dir, kampüs ortamı yoktur. cebeci kampüsünde sürekli siyasal olaylar olur, bunlar da apolitik bir bünyeysen seni gerebilir. marmara üniversitesi istanbul'da olduğu için daha çok özel şirketlere yönelik piyasaya adam yetiştirir diye biliyorum.(yanlış biliyor da olabilirim) marmara üniversitesi'nin türkçe ve ingilizce olarak iki programı mevcuttur. iibf klasmanında marmara'nın yeri iyidir. son olarak hacettepe hakkında bilgi vereyim, bu üniversitede de ingilizce ve türkçe olarak iki program mevcuttur. türkçe iktisat pek sevilmez bizde, genelde en kıl hocalar verilir ve ders geçmek zordur.(yüksek lisans mülakatındaki bütün hocalar ingilizce iktisatın hocalarıdır, su gibi bil ingilizceyi yine de bir gıcıklık söz konusu) ama bizim bölümde öyle bir şey yoktur. hocalar gayet kaliteli ve anlayışlıdır. eğitim de kalitelidir ama ders geçmek çalışınca o kadar zor değildir. yani ben bölümümden memnunum.
    7- hacettepe iibf de uluslararası ilişkiler'i yazmamanı tavsiye ederim. ingilizce iktisat'a giremezsen altına türkçe iktisatı değil de maliye bölümünü yaz, o da çok iyi bir bölümdür.
    8- işletme-iktisat aynı diye işletmeyi yazmamanı öneririm. zorda kalırsan yaz. orda da eğitim iyidir.

son olarak puanın tutuyorsa odtü'yü hiç çekinmeden yaz. ama odtü'den sonra da hacettepe'yi yazmanı tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Makro 1,2 Mikro 1,2 derlerini neyle geçtin?

bu sene ikinci sınıfa geçeceğim için daha almadım o dersleri :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Magical Zero

benimde sorum var.öncelikle iktisatta üniversite ne kadar önemli mi?ankara hacettepe marmara gibi üniversitelerden mezun olmak bana artı kazandırır mı?(odtü ve iyi üniler arasında en az 30 puan fark var).2.cisi yabancı dil bilmenin bu bölümde etkisi nedir?ve de en önemli soru belki de en basta sormam gereken:iktisatçılar ne yapar?

İyi bir üniversite her zaman artı puandır. İngilizce devlet memuru olmak niyetinde değilsen şart. İktisatçılar genelde bankacılığa yönelir. Bunun dışında özel sektörde idari ve operasyonel birimlerin çoğunda çalışılabilir. Örneğin kendini telekomünikasyon sektöründe kariyere yapmaya yöneltirsen bir firmada bölge sorumlusu olabilirsin. Tabi hemen değil.

ingilizce devlet memuru olmak istiyorsan da şart, üst kurumlar kpds'den en az 80 istiyor ki bu da oldukça iyi bir rakam. ayrıca bu kurumlara girdikten sonra toefl'dan 600 alırsanız kurum sizi yurtdışına isteğiniz doğrultusunda yüksek lisansa gönderiyor. muhasebe dersimizin hocası maliye bakanlığında başhesap uzmanıydı ve Boston University'den master derecesi vardı.

• @ay dikey hocam; Ben büyük ihtimal bir kaç puanla odtü'yü kaçıracağım. Ve geçen sene hacettepe ing. iktisata tavan puanla gelenden daha iyi bir puanla geleceğim. Eğer ben tercihimi bu yönde yaparsam böyle bir avantajım var. Peki bu avantajlar bana odtü ye yatay geçişte yardım olur mu ?
    Varmı bölümünüzden odtü'ye geçen?.. Varsa çok mu ineklerdi? Ve biliyorsanız şartları nedir bu yatay geçişin..

Ve son soru; Bu hedefimin peşinden mi gitmemi önerirsiniz, Yoksa hukuk mu yazayım?..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.