Şimdi Ara

arkadaşlar iktisat okuyan veya mezun arkadaşlar var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
37.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım odtü'ye yatay geçişi unut. öyle bir şey yok. kontenjanlarda, özellikle iktisat bölümünde boş kontenjan bulmak çok zor. benim tanıdığım kimse yok bizim okuldan geçen, daha doğrusu bir arkadaşım vardı, 3.55 ortalama yaptı ama geçmedi. çünkü o kadar ortalamayı yapınca ve arkadaş ortamını kurunca yatay geçiş bir hayal oluyor. hukuk seçersen ki odtü'yü kaçırırsan en fazla 9 eylül'e gidersin, senin için iyi de olabilir kötü de. hukuk fakültesi zor bir bölümdür, çok sözele dayanır. sözelin zayıfsa hiç bulaşma derim. yine de hukuk fakültesinin avantajları yok değil, oldukça var.
  • yani ben 3.80 yapsamda geçemez miyim?
  • abi 3.80 e kasacağına illa odtü diyorsan bir sene daha kal. 4.00 olsa bile kontenjan olmuyor benim bildiğim :D
  • benim hacettepe girdi.olmazsa seneye kalmak daha mantıklı?yani hacettepe dısındakılerde cok düsük o kadar da düsmeyelim diyorum hem 1 yıl tecrübelenmis de olurum ama hacettepe tutarsa gelirim heralde.senin nasıldı netler ?birde gelsem orda ygs-lys hazırlansam odtü icin mantıklı olur mu
  • evet seneye kalman daha mantıklı olur. sana şöyle diyeyim odtü için hazırlan ama hacettepe de gelirse gitmemezlik yapma. odtü'yü de çok abartmayın arkadaşlar, wharton ya da mit değil orası :D çok isteyen yüksek lisansını orada yapar :D
  • bir sorum olucak ben istanbul üni. ingilizce iktisat isiyordum suan rahat rahat girebiliorm ama ekonometri bölümüde düşünmeye basladım secersemde baya düşük bnm puanıma göre ne yapmalyım bilmiorm hangisi daha iyi olur yönlendirrseniz sevinrim=)
  • abicim ekonometriyi boşverin. iktisat okurken zaten dersi alacaksınız, o zaman da iyi ki seçmemişim diyeceksiniz.
  • peki bunu sölemenizin nedeni zor olmasımı yoksa avantajsız olmasımı ?=) yani hangisinde iş bulma konusunda daha raht olabilirmm
  • Ekonometriyi kesinlikle boş vermeyin. İktisat'tan zor bir bölüm olduğu doğrudur. Ancak bitirince çok daha rahat ve daha iyi işler bulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talledo

peki bunu sölemenizin nedeni zor olmasımı yoksa avantajsız olmasımı ?=) yani hangisinde iş bulma konusunda daha raht olabilirmm

iibf tek bir bölüm gibidir, mezunlarına aynı muameleyi yaparlar. okuması da cidden zordur ekonometrinin.
  • ama şuan kafam karışıo cidden hepsinde aynı muamele nasıl olablr en azından biri daha ii bölüm olmalı deil mi ?
  • Ekonometri klasik iibf bölümlerinden biri değil arkadaşlar. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.
  • bnde iyi bi bolüm olabiliceğini sanıorm ekonometrinin ama tam olarak bi bilgim yok açıkcası puanı cok düşük bu yüzden tedirgin oluorm
  • quote:

bnde iyi bi bolüm olabiliceğini sanıorm ekonometrinin ama tam olarak bi bilgim yok açıkcası puanı cok düşük bu yüzden tedirgin oluorm

Bende sana elimden geldiğince bilgi veririm ancak sende araştırmanı yap göreceksin ki ekonometri öyle sıradan bir bölüm değil. Zor ama geleceği var.
  • quote:

bir sorum olucak ben istanbul üni. ingilizce iktisat isiyordum suan rahat rahat girebiliorm ama ekonometri bölümüde düşünmeye basladım secersemde baya düşük bnm puanıma göre ne yapmalyım bilmiorm hangisi daha iyi olur yönlendirrseniz sevinrim=)

Bence ıst. ikt. ing. seç. Hem bölümü ing. okumanın avantajıni yakalicaksin,hem de iş başvurularinda cv'nde müthiş bir ayricalik olucak.
  • bide ing iktisatın puanı yuksek bnm de hazır baaya yetio yanii ekonometri çok düşükk puanımı harcamıs gibi olurmuyum die düşünüorm:S
  • Keşke snn yerinde ben olsam hemen yzardim ing. ikt. Bu sene 2. senem bakalım,seneye olmadı normal ikt.
  • 21350.oldum gecen sene hacettepe iktisat ingilizce 17.900 almıs.simdi sorum su ki iktisat isletme uluslararasına giidp de iyi yere gelenleri hic duymadım.sadece bogazici bilkent gibi yerlerden bir kac tane duydum.ailem karsı cıkıyor ne yapcan iktisatı falan hic is bulamazsın diye.ea da fazla secenek yok kafam karıstı hukuka yetmıyor puanlar ayrıca hukukta istemiyordum.iktisatta okuyanlardan gercekten yorum bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magical Zero

21350.oldum gecen sene hacettepe iktisat ingilizce 17.900 almıs.simdi sorum su ki iktisat isletme uluslararasına giidp de iyi yere gelenleri hic duymadım.sadece bogazici bilkent gibi yerlerden bir kac tane duydum.ailem karsı cıkıyor ne yapcan iktisatı falan hic is bulamazsın diye.ea da fazla secenek yok kafam karıstı hukuka yetmıyor puanlar ayrıca hukukta istemiyordum.iktisatta okuyanlardan gercekten yorum bekliyorum

abi annenlerin duydukları açıköğretim falandır. benim babam bankacı, tanıdığı bütün banka müdürleri de kalburüstü üniversitelerin iibf sinden mezun. banka müdürlüğüne de laf edemezsin herhalde. bence iktisatı seçerek doğru bir tercih yapacaksın. puanın kaçtı bu arada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay dikey

quote:

Orijinalden alıntı: Magical Zero

21350.oldum gecen sene hacettepe iktisat ingilizce 17.900 almıs.simdi sorum su ki iktisat isletme uluslararasına giidp de iyi yere gelenleri hic duymadım.sadece bogazici bilkent gibi yerlerden bir kac tane duydum.ailem karsı cıkıyor ne yapcan iktisatı falan hic is bulamazsın diye.ea da fazla secenek yok kafam karıstı hukuka yetmıyor puanlar ayrıca hukukta istemiyordum.iktisatta okuyanlardan gercekten yorum bekliyorum

abi annenlerin duydukları açıköğretim falandır. benim babam bankacı, tanıdığı bütün banka müdürleri de kalburüstü üniversitelerin iibf sinden mezun. banka müdürlüğüne de laf edemezsin herhalde. bence iktisatı seçerek doğru bir tercih yapacaksın. puanın kaçtı bu arada?

450,502
    iktisat ile isletme arasında cok fark var m?birde iktisat ya da isletmeden mezun olunca özel sirketlerde calısılıyor mu?banka dısında yani.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.