Şimdi Ara

arkadaşlar iktisat okuyan veya mezun arkadaşlar var mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
37.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: talledo

sınava girmen gerekio geçemzsen mecbur okucksn

Onun adı muafiyet sınavı heralde öle bişidi. Ama kolay olduğu duyumlarını almıştım.Acaba ing. ikti. nasıldır?
  • sakarya iktisat mı yoksa selçuk iktisat mı?hangisini seçeyim bir yardımcı olun
  • Arkadaşlar,ben İstanbul üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyorum.15.000 sıralamayla girmiştim;Hacettepe,Marmara ingilizce iktisatlar da tutuyordu.Öncelikle şunu belirteyim,türkçe iktisat okuyayım,yandan ingilizce öğrenirim mantığıyla yolda kalırsınız.İşletme ve iktisat ölü bölümler.Hukuk da olsa mühendislik de olsa artık hiçkimse öyle uçuk paralar kazanmıyor mezun olduğu gibi.Kendimizi kandırmayalım.Eğer illaki iktisat diyorsanız;kesinlikle ve kesinlikle ingilizce okuyun.Ama bu da yetmez,çünkü okul sizi ancak bir noktaya getiriyor;ister marmara olsun ister hacettepe ister İstanbul üni.Oturup her gün ingilizce film,şarkı,''kitap'' okunmalı.Aileniz gücü varsa mutlaka yurt dışına çıkmalı;kalabildiğiniz kadar kalmalısınız.Eğer çok disiplinliyseniz Odtü Boğaziçi olmasa da,Marmaradan ya da İstanbul üiversitesinden de en iyi seviyede ingilizce ve iktisat bilgisiyle çıkarsınız. Boğaziçi,Odtü,Hacettepe,Marmara,İstanbul üniversitesinden aşağı düşerseniz zaten bir şey de çıkmaz.İktisat okunacaksa Matematik ve ingilizce en iyi seviyede tutulacak.Ve en önemlisi de İşletme seçeyim ceo olurum,iktisat okuyum bölge sorumlusu olurum,hukuk okurum 5 milyar kazanırım demeyin;sadece eğitiminizi akademik anlamda iyi tutun;para zaten gelicektir;yeter ki işinizi sevin,gülünç olmayın.Herkese başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Economist12

Arkadaşlar,ben İstanbul üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyorum.15.000 sıralamayla girmiştim;Hacettepe,Marmara ingilizce iktisatlar da tutuyordu.Öncelikle şunu belirteyim,türkçe iktisat okuyayım,yandan ingilizce öğrenirim mantığıyla yolda kalırsınız.İşletme ve iktisat ölü bölümler.Hukuk da olsa mühendislik de olsa artık hiçkimse öyle uçuk paralar kazanmıyor mezun olduğu gibi.Kendimizi kandırmayalım.Eğer illaki iktisat diyorsanız;kesinlikle ve kesinlikle ingilizce okuyun.Ama bu da yetmez,çünkü okul sizi ancak bir noktaya getiriyor;ister marmara olsun ister hacettepe ister İstanbul üni.Oturup her gün ingilizce film,şarkı,''kitap'' okunmalı.Aileniz gücü varsa mutlaka yurt dışına çıkmalı;kalabildiğiniz kadar kalmalısınız.Eğer çok disiplinliyseniz Odtü Boğaziçi olmasa da,Marmaradan ya da İstanbul üiversitesinden de en iyi seviyede ingilizce ve iktisat bilgisiyle çıkarsınız. Boğaziçi,Odtü,Hacettepe,Marmara,İstanbul üniversitesinden aşağı düşerseniz zaten bir şey de çıkmaz.İktisat okunacaksa Matematik ve ingilizce en iyi seviyede tutulacak.Ve en önemlisi de İşletme seçeyim ceo olurum,iktisat okuyum bölge sorumlusu olurum,hukuk okurum 5 milyar kazanırım demeyin;sadece eğitiminizi akademik anlamda iyi tutun;para zaten gelicektir;yeter ki işinizi sevin,gülünç olmayın.Herkese başarılar.

ben kocaeli iktisata gidicem. cok mu farkeder şimdi istanbul kocaeli ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emoman

quote:

Arkadaşlar,ben İstanbul üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyorum.15.000 sıralamayla girmiştim;Hacettepe,Marmara ingilizce iktisatlar da tutuyordu.Öncelikle şunu belirteyim,türkçe iktisat okuyayım,yandan ingilizce öğrenirim mantığıyla yolda kalırsınız.İşletme ve iktisat ölü bölümler.Hukuk da olsa mühendislik de olsa artık hiçkimse öyle uçuk paralar kazanmıyor mezun olduğu gibi.Kendimizi kandırmayalım.Eğer illaki iktisat diyorsanız;kesinlikle ve kesinlikle ingilizce okuyun.Ama bu da yetmez,çünkü okul sizi ancak bir noktaya getiriyor;ister marmara olsun ister hacettepe ister İstanbul üni.Oturup her gün ingilizce film,şarkı,''kitap'' okunmalı.Aileniz gücü varsa mutlaka yurt dışına çıkmalı;kalabildiğiniz kadar kalmalısınız.Eğer çok disiplinliyseniz Odtü Boğaziçi olmasa da,Marmaradan ya da İstanbul üiversitesinden de en iyi seviyede ingilizce ve iktisat bilgisiyle çıkarsınız. Boğaziçi,Odtü,Hacettepe,Marmara,İstanbul üniversitesinden aşağı düşerseniz zaten bir şey de çıkmaz.İktisat okunacaksa Matematik ve ingilizce en iyi seviyede tutulacak.Ve en önemlisi de İşletme seçeyim ceo olurum,iktisat okuyum bölge sorumlusu olurum,hukuk okurum 5 milyar kazanırım demeyin;sadece eğitiminizi akademik anlamda iyi tutun;para zaten gelicektir;yeter ki işinizi sevin,gülünç olmayın.Herkese başarılar.

Bak ben asla kimseyi küçümsemek ya da yaptığı işi azımsamak gibi bir niyet taşımam ;ancak iktisat ne yazık ki parlak bir alan değil.Çok mezun veriyor ve fark yaratmak da zor.Fark dediğimse marka üni.ler.Nedir Ankara,İstanbul,Marmara,Boğaziçi,Hacettepe,Odtü ve ingilizce ya da fransızda dilde eğitim veren bölümlerde. Gerçekçi konuşmak gerekirse işletme ve iktisattan bir halt çıkmaz..Ben şahsen çok umutlu değilim.Eğer yurt dışında master- London School of Economicsde falan- imkanı olan olursa farklı.O zaten bambaşka bir şey.Eğer yoksa ve türkçe okuyacam deniyorsa iyi değildir.Umarım kimse gücenmez bana niyetim yardımcı olabilmek lütfen yanlış anlamayın.Büyükler varsa zaten onaylıyacaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: emoman

quote:

Farkeder tabi

• quote:

bu başlıktaki en iyi yorum budur, aynen katılıyorum.

• Arkadaşlar ben lise son sınıf öğrencisiyim. Normalde sayısalım ama iktisata karşı bir sempatikliğim oluştu o yüzden düşünüyorum. iktisat okuyan arkadaşlar ben hacettepe inglzce iktisat okumayı düşünüyorum sizce gitmelimiyim? ayrıca mezun olduktan sonra iş bulma ihtimalim ne kadar yüksek?
  • peki ingilizce biliyorsam türkçe bölüme gitmemde sakınca var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn1610

Arkadaşlar ben lise son sınıf öğrencisiyim. Normalde sayısalım ama iktisata karşı bir sempatikliğim oluştu o yüzden düşünüyorum. iktisat okuyan arkadaşlar ben hacettepe inglzce iktisat okumayı düşünüyorum sizce gitmelimiyim? ayrıca mezun olduktan sonra iş bulma ihtimalim ne kadar yüksek?

Hacettepe mezunu asla aç kalmaz bunu diyim. Şu an staj yaptığım kurumda sadece benim katımda 5 tane Hacettepe İİBF'li var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay dikey

quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn1610

Arkadaşlar ben lise son sınıf öğrencisiyim. Normalde sayısalım ama iktisata karşı bir sempatikliğim oluştu o yüzden düşünüyorum. iktisat okuyan arkadaşlar ben hacettepe inglzce iktisat okumayı düşünüyorum sizce gitmelimiyim? ayrıca mezun olduktan sonra iş bulma ihtimalim ne kadar yüksek?

Hacettepe mezunu asla aç kalmaz bunu diyim. Şu an staj yaptığım kurumda sadece benim katımda 5 tane Hacettepe İİBF'li var.

iü lü aç kalır mı

• Kalır yerde sürünür hatta diplomayı alır almaz dilenciliğe başlar.
    Arkadaşım dalga mı geçiyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay dikey

Kalır yerde sürünür hatta diplomayı alır almaz dilenciliğe başlar.
    Arkadaşım dalga mı geçiyorsun?

yok hocam ne dalgası
    bu sene iü iktisata başlıyorum da...
  • İngilizceni iyi geliştir. İÜ İktisat da iyi bir okul tabi bir ODTÜ falan değil. Kendini geliştirirsen ve fırsatları kaçırmazsan boş bir bölüm değil.
  • ben hacettepe iktisad öğrencisiyim, ingilizce değil ama türkçe okuyacağım bu sene kazandım. burayı bitirdikten sonra bende açıkta kalmaktan çok korkuyorum. herkes kendini geliiştirmene bağlı diyor ama bunun için ne yapmalı ? yalnızca dil öğrenmek yetmeyebilir kanımca, bunun üstüne neler koyabiliriz ? şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.