Şimdi Ara

arkadaşlar iktisat okuyan veya mezun arkadaşlar var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
37.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence sen bi araştır o ikisini çalışılıyor tabi. bu forumda herkes hukuğu abartıyor. mezun olunca 5 milyar kazanmıyor her avukat.
  • Ben İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat istiyorum Sıralaması 23.800
    Benim sıralamam ise 23.444 sizce girebilir miyim rahatlıkla ?
  • iibf her bölüm aynıdır hemen hemen yaptıkları işte birbirlerine benzerdir sen eğer kendini geliştirirsen on numara meslek sahibi olursun ama geliştirirsen!
  • iktisat mezunu olarak bir kaç şey yazabilirim,

üniversite burada önemlidir. her üniversite kendi için benzer müfredatı ya da ekolleri takip eder. mesela boğaziçi-odtü gibi okullar amerikan sisteminden giderler, daha matematik yoğundur. istanbul ün, marmara gibi okullar matematik yoğunluğu bu düzeyde değildir, iktisat daha bir sosyal bilim olarak öğretilir..

ankaradaki üniversiteler eğer devlet kurumlarında üst düzey kadroları hedefliyorsan avantajlıdır, soruları genelde buradaki üniversitelerin hocaları hazırlar.. mülkiye hala bu devletin temelidir..:)

iibf nin hemen her bölümü aynı işi yapabilir, aralarında küçük nüans farkları vardır.. ancak okula göre tercih yaparken bölümleri de göz önüne almak gerekir.. mesela marmara işletme iktisatından daha iyidir.. ben işletmeden hoşlanmadığım halde ankara üni işletmeyi tercih ederim.. bunun gibi..

iş olanakları size bağlı: devlet hedefliyorsanız ikinci sınıfı bitirdikten sonra kpss ve kurum sınavlarına yönelik hazırlanmanız yararınızadır.. özel sektör istiyorsanız aynı şekilde öğrencilik de stajdır..vs çalışarak birikim yapmanız gerekir.. iibf size diploma verir ancak meslek vermez.. mesela inşaat mühendisi gibi bitirdiğinizde apartman yapmaya başlamazsınız.. bu yüzden meseleği okurken edinmeniz gerekecektir..

çok fazla mezun olduğunu duyarsınız, bu yüzden ne kadar kendizini geliştirirseniz bitirdiğinizde diğerlerinin önüne geçersiniz..

ingilizce her durumda önemlidir, devlet kurumlarının üst düzey kadroları kpds puanı ister.. özel sektör de ingilizce bilmeyeni eler..

ingilizce iktisat bölümünden korkmayın.. iktisat ingizcesi oldukça basittir.. iktisat ana kaynakları da ingiizcedir zaten.. bir iktisatçı ingilizce biliyorsa başka bir dile ihtiyaç duymaz..:) terimleri öğrendikten sonra gerisi kolay.. ancak hocalar nasıl ders işliyor bilmiyrum.. eğer ingilizce anlatıyorlarsa zaten birbirine karışabilme potansiyeli olan konular iyice içinden çıkılmaz bir hal alabilir.. bunu ingilizce iktisat okuyan birine sorun..:)

yurt dışını mutlaka düşünün.. hem ingilizce açısından da iyi olur.. şimdi bakıyorum bu yurt dışı okullarla ortak diploma programları falan varmışş.. bir iki yıl orda gidip kalma durumu var sanırım..

ekonometri istatistik ağırlı ekonomi diyeyim ben size.. zor geçtiğim derslerden birisi.. yapılmayacak şey değil ama sadece rakamlarla arınızın iyi olması lazım.. bir de bölüm olarak aldığınız için dört yılda kafanıza vura vura öğretirler muhtemelen.. iş imkanları konusunda bilgim yok..

artık internet var, okulları bölümleri hocalarını..vs çok rahat öğrenip araştırabilirsiniz.. bazen bölümler okullarının genelinden daha iyi veya kötü olabilir, buna da dikkat edin..

genel olarak kimse okulundan memnun değildri ve hep eleştirir.. o yüzden yorumları görüp gözünüz korkmasın.. yoksa yazacak okul bulamazsınız..

hayırlı terchler..

• hocam biraz arastırdım ama iktisat sanırım bana göre degil.neden dersen
    ekonomiyi sevmiyorum(dolar borsa imf ilgi alanım degil)
    bankaları sevmiyorum
    matematik tamam biraz ilgim var ama gercekci olmak gerekir ki mattan netim 34 (lys) orda cok daha kasarlar seviyorsan yapman lazım ve ben biraz bayılmıstım lise 4 de
    ayrıca su maas ve is bulma olayı da benı soguttu.ozeller odtu bogazıcıyı alır gerisi ise kamuya girer ki kamuya girceksen sütcü imama git ,ha hacettepe ha orası

bende su an arastırıyorum tüm meslekleri,yardımın icin sagol bu arada
  • Magical Zero, harbiden işin zor kardeş. Elinde puan var ama meslek yok. Benim de toros üniversitesi mersin tam burslu ingilizce iktisat tutuyor ama eğitimi ingilizce , iktisat sayısal ağırlıklı olduğundan dolayı gitmek istemiyorum. Çünkü ben senin kadar bile matematik yapamıyorum.
  • Bu bölümü türkçe okumanın ne gibi dezanatajı var? Türkçe okuycam ama yanında 2 dil koyucam(fransızca ve ingilizce gibi).
    Yine de bu bana bir eksi puan olur mu türkçe okumuş olmam?
  • hiç bi şey olmaz o dilleri iyi bil yeter. 2 dil de abartı ingilizceyi su gibi bil, fransızca da %50 olsun.
  • @Moja

yanına ingilizce koyabildikten sonra türkçe okumanın dezavantajı olmaz.. ancak yabancı dilini toefl, ielts gibi sınavlarla ispatlayabilmen gerekir.. bu da iyi düzeyde anlayıp konuşabilmek, ingilizce makale yazabilmek demek..

iktisattan matematik ağırlıklı diye çekinen arkadaşlar o konuya kafanızı takmayın. ben orta okulda üstüste matematikten zayıf getirmiş, kurul kararıyla geçmiş bir insanım. tabi üniversiteye girereken biraz kastığımı itiraf etmem gerekir..:) ancak başlayınca bitiriyorsunuz, iktisat sadece matematikten ibaret değildir, bir sosyal bilimdir..

ayrıca borsa ve banka benim de ilgili alanım değil.. televizyon da bloomberg, cnbc-e gibi finans kanallarına bakıp aa ekonomi bu muymuş demeyin.. bankacılık, borsacılık farkı uzmanlık dalları.. yine de okulu bitirdiğinizde bu alanlarda çalışma ihtimaliniz var.. tercih sizin..
  • benn 10.000 deyim ist. iktst istiorm tek tercih yapcam ama bişi olurmu acaba sonucta 23.000 le almıs acıkta kalma ihtimalim olurmu
  • tabideki olmaz ama 10 000 le daha güzel bölümler olabilir bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: talledo

benn 10.000 deyim ist. iktst istiorm tek tercih yapcam ama bişi olurmu acaba sonucta 23.000 le almıs acıkta kalma ihtimalim olurmu

İstanbul Bilgi Üni. Ekonomi İng. Tam Burslu tercih edemez misin?Geçen sene 10400.yü almş
  • ya ben hep bu bölümü istemiştim şimdide girebiliorm bu yuzden baska bişi hiç düşünmedm istediğim üni. de bölümde geldi ama herkes daha yuksek bölümlere yöneltio kafam karısıo açıkcası ama ben yinede istediğimi tercih etmemin yararıma olcagını düşündüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldfingers

quote:

benn 10.000 deyim ist. iktst istiorm tek tercih yapcam ama bişi olurmu acaba sonucta 23.000 le almıs acıkta kalma ihtimalim olurmu

İstanbul Bilgi Üni. Ekonomi İng. Tam Burslu tercih edemez misin?Geçen sene 10400.yü almş

ben özel üni. den korkuorm aslnda bi dersim kötü olsa bursumun çekilme ihtimali var. bunun baskısı hep üzerimde olur die istemiorm

• Orijinalden alıntı: talledo

ben özel üni. den korkuorm aslnda bi dersim kötü olsa bursumun çekilme ihtimali var. bunun baskısı hep üzerimde olur die istemiorm

Ben de senin gibi ist. ing. ikt. istiorum ama ne bilim sıralaman iyi baya. Bilgi,yeditepe,kadir has burs kesmeyen üniler (not ortalamasına bakılmaksızın)
  • ama ben hep onu istedim şimdide bulmusken yazıym diorm kadir has üni. kimseye tavsiye etmem acıkcası çnkü oraya gittik okulla öğretmenleri hiç ii diildi. diğerleride böle olablr sonucta . sıralamam ii evt ama istanbul hiçde kötü bi üni. deil hep istemiştim orayı yazmam ii olcak. umarım sende kaznrsn kaç sıralamn
  • quote:

ama ben hep onu istedim şimdide bulmusken yazıym diorm kadir has üni. kimseye tavsiye etmem acıkcası çnkü oraya gittik okulla öğretmenleri hiç ii diildi. diğerleride böle olablr sonucta . sıralamam ii evt ama istanbul hiçde kötü bi üni. deil hep istemiştim orayı yazmam ii olcak. umarım sende kaznrsn kaç sıralamn

Evet ist üni süper tabi 40 bin bi sene daha hazırlancam
  • ee şimdilik ekonometri seç yine hazırlanırsın o da güzel bi bölümm kesin girersn
  • quote:

ee şimdilik ekonometri seç yine hazırlanırsın o da güzel bi bölümm kesin girersn

öle girip tekrar hazırlanamam valla Ayrıca ekonometri güzel ama zor bir bölüm diyorlar.İngilizce iktisatta hazırlık zorunlu mu?
  • sınava girmen gerekio geçemzsen mecbur okucksn
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.