Şimdi Ara

AÖF sınıf geçme hakkında bir sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, aöf adalet 1. sınıf öğrencisiyim ve aöf sistemi hakkında pek bir bilgim yok.merak ettiğim şey ise diyelim ki ilk dönem 8 dersin 4'ünden kaldım ve ortalamam da 2'nin altında, bu kötü notları 2.dönem yükseltme gibi imkan var mı? yoksa bu dersleri tekrar almak zorunda mıyım? ayrıca 2.dönem dersleri ilk döneme göre farklı 2.dönem not ortalamam 2 üstü olsa geçiyor muyum?
    sorularım bunlar arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.iyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fxaa kullanıcısına yanıt
    4 ders ff değilse 2. dönem not ortalamanı 2.00 getirebilirsen o derslerden de geçersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

4 ders ff değilse 2. dönem not ortalamanı 2.00 getirebilirsen o derslerden de geçersin

kısa ve net açıklamışsın :) sorumun cevabını aldım sayende, teşekkürler iyi günler.

• fxaa kullanıcısına yanıt
    rica ederim
  • Konu kısa sürmüş :)

ff aldığınız dersleri kesinlikle tekrar edersiniz

Onun dışında şartlı geçmek denilen D harfi ile başlayan derslerinizi not ortalamanızı 2 nin üzerinde tuttuğunuz sürece geçmiş 2 nin altında tuttuğunuz sürece ise kalmış ( tekrar etmek ) sayılırsınız
  • dönem not ortalaması ile genel not ortalaması arasında fark ne
    hangisi ne zaman kullanılıyor
  • DNO bilgi amaçlı birşeye etkisi yok, önemli olan GNO'dur. Şartlı derslerinin durumunu belirler, 2 üstüyse geçersin, 2 altındaysa kalırsın.

Eğer ilk dönem 2'nin altındaysa daha şanslısın yinede şartlı kaldığın dersleri kurtarma şansın vardır, ikinci dönem iyi çalışarak ortalamanı 2 üstüne çekersen ilk dönemki şartlı dersleri kurtarırsın. İkinci dönem ortalaman 2 altındaysa kurtarma şansın yok, seneye o dersleri bir daha alacaksın.

İlk sene ortalamayı yüksek tutup sonraki dönemlerde rolantiye almak daha iyidir. Ben ilk sene iyi bir ortalama yapmıştım şimdi rahat takılıyorum nasıl olsa şartlı rahat geçerim diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ne güzel açıkladın.

Aöf bu kadar iyi açıklayamıyor.

Teşekkür ederim.
  • peki sınıfta kalma diye birşey var mı?
    yani veremediğimiz derslerden dolayı sınıfı tekrar mı ediyoruz yoksa bir üst sınıfa geçip alttaki derslerden tekrar sınava mı giriyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: fxaa

peki sınıfta kalma diye birşey var mı?
    yani veremediğimiz derslerden dolayı sınıfı tekrar mı ediyoruz yoksa bir üst sınıfa geçip alttaki derslerden tekrar sınava mı giriyoruz?

güncel.

• quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

DNO bilgi amaçlı birşeye etkisi yok, önemli olan GNO'dur. Şartlı derslerinin durumunu belirler, 2 üstüyse geçersin, 2 altındaysa kalırsın.

Eğer ilk dönem 2'nin altındaysa daha şanslısın yinede şartlı kaldığın dersleri kurtarma şansın vardır, ikinci dönem iyi çalışarak ortalamanı 2 üstüne çekersen ilk dönemki şartlı dersleri kurtarırsın. İkinci dönem ortalaman 2 altındaysa kurtarma şansın yok, seneye o dersleri bir daha alacaksın.

İlk sene ortalamayı yüksek tutup sonraki dönemlerde rolantiye almak daha iyidir. Ben ilk sene iyi bir ortalama yapmıştım şimdi rahat takılıyorum nasıl olsa şartlı rahat geçerim diye

geçen yılın güzünde başarılı yazıyor bahar döneminde 2.00nin altında uyarı yazıyor bu senenin güzdede 2.00nin altındaysa nolur müdürüm ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kekikci

quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

DNO bilgi amaçlı birşeye etkisi yok, önemli olan GNO'dur. Şartlı derslerinin durumunu belirler, 2 üstüyse geçersin, 2 altındaysa kalırsın.

geçen yılın güzünde başarılı yazıyor bahar döneminde 2.00nin altında uyarı yazıyor bu senenin güzdede 2.00nin altındaysa nolur müdürüm ?

CC altındaki FF olmayan dersleri geçebilmen için bahar döneminde 2 üstüne çekmen gerekir. CC ve üstünü direkt geçersin zaten. GNO'yu 2 üstüne çekemezsen CC altındaki tüm dersleri seneye tekrar alırsın.

O yüzden ilk sene iyi çalışıp ortalamayı yüksek tutmak önemli, sonradan böyle lazım oluyor işte. Çoğu dersi 30-40 arası notlarla geçebilirdin, şimdi bahar döneminde iyi çalışıp 2 üstüne çıkarmaya çalışacaksın veya 2 üstündeyse bile altına düşürmemeye çalışacaksın.

• quote:

soruma cevap verebilecek kimse varmı arkadaşlar?
  • peki bu durum sadece aof ler içinmi geçerli yoksa 1.sınıf 1. dönem ortalamsı 2 olması gereken üniversiteler için de geçerlimi yardımcı olun lütfen kafayı yedim burda
  • quote:

güncel
  • quote:

quote:

güncel

artık kredili sistemde sınıfta kalma yok. her sene 45 krediye kadar alttan kaldığın derslerle beraber istediğin dersi alabilirsin. bu da ortalama 3-4 dersten kalsan dahi bir daha ki sene tüm dersleri alabileceğin anlamına geliyor. bunun tam tersi alttan dersin yoksa 45 krediye kadar üstten de 3-4 fazladan ders alabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam dersler ff ise tekrar almak zorundasın , oda seneye, şimdiki bahar döneminde değil
  • benim geçen dönemde uyarı yazıyor bu uyarının kalkması için diploma ortalamasının mı 2nin üstindfe olması gerekiyor ve eğer edebiyat bölümümü bitirirsem öğretmen olabiliyor muyum evetse nasıl?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.