Şimdi Ara

Molekülarite ne idi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
40.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Netten baktım bulamadım. Bilen açıklayabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Molekülerite Nedir?

Kimyada molekülerite, bir reaksiyonda bir tür molekülün kaç atom veya molekülle tepkimeye girdiğini gösteren bir kavramdır. Pek çok reaksiyonda, reaksiyonun bir aşamasında tepkimeye giren molekül sayısı ile ilgilidir.

Molekülerite Ne Demektir?

Molekülerite, "tek moleküllü", "iki moleküllü" veya "üç moleküllü" gibi ifadelerle tanımlanır. "Tek moleküllü" bir reaksiyonda, bir tür molekül kendi başına tepkimeye girer. "İki moleküllü" bir reaksiyonda, iki farklı molekül türü tepkimeye girer. "Üç moleküllü" bir reaksiyonda ise üç farklı molekül türü tepkimeye girer.

Tepkime Moleküleritesi

Tepkimenin moleküleritesi, reaksiyonun mekanizması ve hızını anlamak için önemlidir. Reaksiyonun moleküleritesi, deneysel olarak reaksiyonun hızını, reaksiyondaki maddelerin konsantrasyonlarını ve sıcaklığını ölçerek belirlenebilir.

Molekülarite Ne Demek?

Molekülerite terimi, bir reaksiyona giren molekül sayısını ifade eder. Molekülerite, reaksiyonun türünü ve mekanizmasını belirlemede önemli bir faktördür.

Özetle, molekülerite, bir kimyasal reaksiyonda bir molekül türünün kaç atom veya molekülle tepkimeye girdiğini gösteren ve reaksiyonun hızını ve mekanizmasını anlamak için kullanılan bir kavramdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihMehmet*

Netten baktım bulamadım. Bilen açıklayabilir mi?

aA + bB =cC bu denklemdeki katsayıların toplamı yani a + b sadece girenlerin tabi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir tepkimedeki girenlerin hız tepkimesindeki üs toplamıdır.Normal hız tepkimesinden farkı yavaş tepkimeye bakmak zorunda değiliz hızlı da olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zelishnur

bir tepkimedeki girenlerin hız tepkimesindeki üs toplamıdır.Normal hız tepkimesinden farkı yavaş tepkimeye bakmak zorunda değiliz hızlı da olabilir

O üs toplamında katı ve sıvılar yazılmaz ama molekülerite de onlar da vardır. Aman hata yapma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bir tepkimedeki girenlerin hız tepkimesindeki üs toplamıdır.Normal hız tepkimesinden farkı yavaş tepkimeye bakmak zorunda değiliz hızlı da olabilir

ygsde kaç k yaptın?

• quote:

Orijinalden alıntı: primated

quote:

ygsde kaç k yaptın?

neden sordun
  • neden sordun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyvah eyvah hız denklemiyle alakası yok.

molekülarite NET tepkimede girenlerin katsayıları toplamıdır.

tep. derecesi. hız denklemindeki üs toplamıdır
  • Ayrıca molekülerite tepkimenin derecesine eşit değilse tepkime mekanizmalı olarak gerçekleşiyor demektir

• quote:

neden sordun

Merak ettim ismin gözüme çarpìyor forumda

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

eyvah eyvah hız denklemiyle alakası yok.

molekülarite NET tepkimede girenlerin katsayıları toplamıdır.

tep. derecesi. hız denklemindeki üs toplamıdır

eyvallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.