< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-565559509 -- 6 Aralık 2017; 21:42:17 > |
Dershaneyi BIRAKMAK İsteyenler Okusun!!!
Dershaneler, öğrencilerin sınavlara hazırlanmasına yardımcı olan kurumlardır. Ancak bazı durumlarda öğrenciler dershaneden ayrılmak isteyebilirler. İşte dershaneden ayrılma konusunda bilmeniz gerekenler:
Dershane Cayma Bedeli 2023
Dershaneden ayrılmak isteyen öğrenciler cayma bedeli ödemek zorundadır. 2023 yılı için dershane cayma bedeli, dershanenin sözleşmesinde belirtildiği şekilde hesaplanır. Cayma bedeli genellikle kalan eğitim süresinin aylık ücretinin belirli bir yüzdesidir.
Dershane Cayma Bedeli Hesaplama
Dershane cayma bedeli hesaplamak için sözleşmeyi dikkatlice incelemeniz gerekir. Sözleşmede cayma bedeli oranı ve hesaplama yöntemi belirtilmelidir. Cayma bedeli genellikle kalan eğitim süresinin şu yüzdelerinde hesaplanır:
- %25
- %50
- %75
- %100
Dershaneden Ayrılmak
Dershaneden ayrılmak için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:
- Dershane yönetimine yazılı olarak ayrılma talebinizi iletin.
- Ayrılma nedeninizi belirtin (örneğin, finansal zorluklar veya başka bir okula geçiş).
- Cayma bedelini sözleşmede belirtilen şekilde ödeyin.
- Dershane ile ayrılma işlemlerini tamamlayın (örneğin, ders notlarının iadesi).
Dershane Cayma Bedeli
Dershane cayma bedeli, öğrencilerin sözleşmeyi ihlal etmeleri nedeniyle ödedikleri bir cezadır. Cayma bedeli, dershanenin kalan eğitim süresi için uğrayacağı zararı karşılamak amacıyla alınır.
Dershane İptal Edilir Mi?
Dershane iptal edilebilir, ancak bu genellikle sözleşmede belirtilen koşullar altında mümkündür. Örneğin, sözleşmede öğrencinin dersleri takip etmediği veya dershane ücretlerini ödemediği durumlarda dershane iptal edilebilir.
Dershaneden Ayrılınca Para
Dershaneden ayrıldığınızda, kalan eğitim süresi için ödemiş olduğunuz ücretin bir kısmını geri alabilirsiniz. Geri alacağınız tutar, sözleşmede belirtilen cayma bedeli oranına ve kalan eğitim süresine bağlıdır.
Dershane Senet İptali
Dershane ücretlerini senetle ödediyseniz, dershaneden ayrıldığınızda senedi iptal ettirmeniz gerekir. Senet iptali için dershane yönetimine başvurmanız ve kalan eğitim süresi için ödenmesi gereken cayma bedelini ödemeniz gerekir.