Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği asgari ücretlik bir iş mi? (Türkiye'de)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği veya ilgili bölümlerinden mezun,
    Alanında en az 5 yıl deneyimli,
    Net Framework ve C# diline hakim ve bu alanda en az 4 yıl yazılım geliştirme tecrübesine sahip,
    Web ve mobil arayüz tasarımı konusunda yetkinlik sahibi,
    Restful API, WCF, SOA, ASP.NET, AJAX, MVC, tercihen .NET Standart 2.0 ve MS SQL konularına hakim,
    Object-oriented Programming ve Dizayn Pattern'leri konusunda bilgi sahibi,
    MVC mimarisi ile proje geliştirmiş,
    SOAP UI bilgisi olan veya gelişimine açık,
    Daha önce Source Control Tool’larından biriyle çalışmış (tercihen TFS Team Foundation Server)
    UI/UX üzerine tecrübeli, kullanıcı dostu arayüzler hazırlayabilen, güncel teknolojilere uygun, modern tasarımlar yapabilen,
    Web ve mobil arayüz tasarımı konusunda yetkinlik sahibi,
    “Cross-Browser” konusunda deneyimli,
    “Responsive Design” konusunda bilgi sahibi,
    Javascript , Jquery, JSON hakkında bilgi sahibi,
    CSS3 ve HTML5 konusunda kendini geliştirmiş,
    Sözlü ve yazılı iletişimi iyi, takım çalışmasına yatkın,
    Yaptığı çalışmalarını referans olarak gösterebilecek,
    Literatürü takip edebilecek seviyede İngilizce bilgisine sahip, tercihen lisans eğitimini İngilizce olarak tamamlamış
    Ekip çalışmasına önem veren, yazılı ve sözlü iletişim becerileri gelişmiş, problem çözme kabiliyetine ve analitik düşünce yapısına sahip.

Gerekli Yetenekler

.NET,AJAX, AngularJS, ASP.NET, C#,CRM, CSS, ERP

Bu ilana verilen tekliflerin ortalaması 1660TL.

Link:http://www.uzmankirala.com/projeler/goster/29024/senior_development

SS:
    Bilgisayar Mühendisliği asgari ücretlik bir iş mi? (Türkiye'de)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 29 Nisan 2018; 18:48:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Bu mesaj silindi.
    +1

İnternet devasal bir bilgi kirliliği ağı. Ürün alırken, bilgi alırken, her hangi bir görsel içerik tüketirken internetin adeta hızlıca kirlenen bir su birikintisi olduğunu unutmayalım. Özellikle ülkemizde bu çok daha kötü bir şekilde yaşanıyor, görülüyor.

İş teklifi verenlerin, site üzerinde her hangi bir işlem geçmişleri yok.
  • bu kriterlere sahip birisinin iş arayacağını zannetmiyorum iş zaten onu bulmuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, Amerika'dahttps://duu86o6n09pv.cloudfront.net/reports/2015-data-science-salary-survey.pdf gibi 3000+ kişiyle yapılan anket çalışması gibi bir çalışma Türkiye'de var mı? Yok. O zaman başka yerlere bakacağım tabi ki. Linkteki çalışmayı tıklayın. Öyle bizdeki gibi 'İstanbul 'da bir finans firmasında çalışan bilg müh arkadaş 15bin TL net maaş alıyor' gibi tellalık yapmak yok, gerçek veriler ve matematik hesaplar, median ve the interquartile rangehttps://en.wikipedia.org/wiki/Interquartile_range (IQR) rakamları var. Median ve IQR rakamları bir coğrafyadaki maaş durumunu en gerçekçi şekilde anlatır. İstanbul'da bir finans sektöründeki bir kişinin 15k maaşı median range 'e girmez cunku öyle kişi cok az sayıda var ancak Bursa'da ingilizce türkçe arayüzlü veritabanlı custom PHP uygulamayı 600TL'ye yapan kişinin geliri girer cunku öyle birçok kişi var.

Ve IQR rakamı.. yani çalışanların 50% 'sinin maaşının altında ve üstündeki 25% i belirleyen rakam. Türkiye'de IQR rakamı,tahminimce median range'in oldukça üstündedir. Türkiye'de median range atıyorum kafadan (ortada güvenilir veriler olmadığından) 2000TL - 5000TL arasında olsa 3500TL median için IQR 4500TL'dir, yani çalışanların 75%'i 4500TL altında maaşa sahip iken 25%'i 4500TL üstünde maaşa sahip. IQR rakamı Afrika ve Asya ülkelerinde median range'in en sağındadır.

Fakat IQR ile bağlantılı olarak Türkiye'deki maaşlarda bence 'bimodal dağılım' (https://en.wikipedia.org/wiki/Bimodal_distribution ) sorunu da var yani çalışanları büyük kısmı median range'in en sol ve en sağında yer alıyor, yani coğu kişi ya 2000TL ya da 5000TL civarında maaş alıyor ve bunun ortasında yani 3000, 3500, 4000TL maaş alanların sayısı az. Bimodal dağılım, IQR'ın sağda olması gibi sektörde sağlıksızlığa işaret eder fakat IQR'in aksine Afrika Asya dışında tüm ülkelerde rastlanan bir sorun.

Fakat bitmedi, daha da sağlıksız unsurlar var. Örneğin Türkiye'nin ezeli sorunlarından biri 'aciliyet' unsuru. Bir pozisyon veya bir iş acilse iyi para veriliyor. Acil olmayan işlerde ücretler düşük. Bir diğer konu, maaş konuşurken öğlen yemeği ve servis parasının maaşa dahil edilmesi, yani adam '3000TL maaş, yemek ve servis şirketten' diyor iyi ama ben yemek fabrikasının yemeğini yemek zorunda mıyım veya servis güzergahında aynı saatte servise binmek zorunda mıyım? Avrupalı bu konuyu coktan çözmüş: Maaşa yemek ve servis dahil değil, herkes kendi cebinden yemeğini yer kendi bileti ile otobüse binerek vey otomobilini kullanarak gelir. Ancak şimdi odadaki fil konusuna geliyorum: Haftalık mesai günü. Devlet sektöründe ve meslek liselerinde dahi ctsi mesaileri var artık! Özel sektörü siz düşünün. Bir insan programcılık gibi hem beden hem de beyin kullanmayı gerektiren bir işi haftada 6 gün yapacak? Böyle şey olmaz. Bilgisayar ekran başında haftada 6 gün durmak insan sağlığına zarar. 3 sene önce Bursa'daki büyük işletmelerin birinde çalışan kıdemli bir arkadaş firmaya tecrübeli bir programcı aradıklarını ve bana 3500TL net maaş verebileceklerini söyledi. Tabi ki cok sevindirici birşey, ben sormadan güzel bir rakamlı iş teklifi almak fakat geçmişte yaşadığım deneyimlerden dolayı ilk sorum şu oldu: Ctsi mesaileri var mı? Bizde herkes ctsi çalışır. Ah öyle mi, kalsın o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 29 Nisan 2018; 18:55:41 >

• hocam 3500 sizin gibi birine düşük bir teklif bence forumda gördüğüm kadarıyla. 6bin'den aşağısını düşünmemelisiniz.

edit: 3 sene önceymiş zaten, pardon.

şu an bence yeni mezunlar için diyorum, iyi bir üniversiteden mezun olmuşsa, biraz da kendini sevdiği alanlarda geliştirmişse maaş beklentisi 4-5bin arası olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 29 Nisan 2018; 19:7:9 >
  • funky-nd kullanıcısına yanıt
    Sözkonusu teklif 2015 Şubat'ta gelmişti. Daha önceden fena sayılmayacak maaşlarla çalıştığım yerlerde de ctsi mesaileri sorun olmuştu. Ctsi mesaisi olan yer 6bin TL verse dahi cok fark etmez. Düşünsene dünyanın her ülkesinde insanlar 5 gün çalışıyor. Avrupa'da haftada 5 gün her çalışan için aynı, devlet ve özel arasında maaş farkı olabilir ancak haftalık 5 gün açısından fark cunku anayasa öye. Türkiyede özel sektör calışanları 6 gün devlette çalışanlar 5 gün, iki sınıflı bir toplum görüyorum ben burada. Bu arada Karl Marx'ın Das Kapital 'ini orjinalinden Almanca olarak 40-50 sayfasını da okudum ha hah :|

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Hocam, ben Türkiye'deki iş cevrelerine girmeye çalışmıyorum ki? Türkiye piyasası benim için coktan bitti. Bu önemli ayrıntıyı kaçırdın herhalde. Sadece Türkiye'de iş arayan bir Bilg Müh ne kadar maaş alabilir ona dair bir belgeyi esas alarak bir konu açtım, hepsi bu.

• Ankara'da 4-4.500 yarın gel başka diyecek firma önerebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin o firmalarda ctsi günleri mesai yapılıyor mu?

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Orası Amerika. Benim hedef Almanya. Almanya'da öyle bir durum yok yani o kadar Hintli ve Çinli yok. Var fakat IT alanında o kadar yok.

İngilizceyi biz Türkler de iyi konuşamıyor ki? Aksan diyorsan bizde de var.

• herşeyi geçtim. Türkiyede çalışmak zorunda değiliz crossover.com toptal var upwork var. freelancer.com var. Sadece iki şeyi indrak edelim. Yazılım geliştirici olmak diploma ile olunan bir şey değil. bilgisayar mühendisliği okuduysanız, büyük artı. ama sadece diploma size meslek kazandırmak (maleasef)
  • Bu bilgi yada bu işveren şirket dunyanın gidişatından habersiz sanırım. Ben Akbank şirketinin yazılım mühendisi çalışanlarındanım. Şirkette kullanılan sitemdeki açıkları, hataları denetleyip düzeltiyoruz ve aylık ortalama 20.000 TL alıyoruz. Bu paylaştığın 1600 TL muhabbeti çok saçma geldi. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayonerr2002 -- 9 Haziran 2018; 16:10:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayonerr2002

Bu bilgi yada bu işveren şirket dunyanın gidişatından habersiz sanırım. Ben Akbank şirketinin yazılım mühendisi çalışanlarındanım. Şirkette kullanılan sitemdeki açıkları, hataları denetleyip düzeltiyoruz ve aylık ortalama 20.000 TL alıyoruz. Bu paylaştığın 1600 TL muhabbeti çok saçma geldi. Kolay gelsin.
    Benim gönderide belge var. 100% gerçeği göstermese dahi link ve SS bir belgedir. Senin gönderide ise Akbank'ta yazılım güvenlik elemanı olarak 20.000TL net maaş alıyorum şeklinde bir ifade dışında herhangi bir belge yok, o yüzden ifaden geçersiz. Belge göster; bu bir bordro fotoğrafı olur, maaş yatan hesaptan bir SS olur, (özel kısımlar kapatılmış olarak) belge olsun bakalım ona göre değerlendirelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Benim gönderide belge var. 100% gerçeği göstermese dahi link ve SS bir belgedir. Senin gönderide ise Akbank'ta yazılım güvenlik elemanı olarak 20.000TL net maaş alıyorum şeklinde bir ifade dışında herhangi bir belge yok, o yüzden ifaden geçersiz. Belge göster; bu bir bordro fotoğrafı olur, maaş yatan hesaptan bir SS olur, (özel kısımlar kapatılmış olarak) belge olsun bakalım ona göre değerlendirelim.

Alıntıları Göster
    Adam 2002 doğumlu

• quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

Adam 2002 doğumlu

Alıntıları Göster
    Trollük açısından hafifletici sebep :)

• Arkadaşa iyi güldüm. Yaşı max 17 benim nickimi eleştiriyor. Oğlum 2002 doğumlu boş yapmayın burda. Bu arada arkadaşın hesabı banlanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayonerr2002 -- 9 Haziran 2018; 16:9:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayonerr2002

Arkadaşa iyi güldüm. Yaşı max 17 benim nickimi eleştiriyor. Oğlum 2002 doğumlu boş yapmayın burda. Bu arada arkadaşın hesabı banlanmış
    Burada boş yapmıyor, Bilg Müh / Programcı ücretlerini konuşuyoruz. AI Engineer kendi isteğiyle uzaklaşmış, ban değil. Akbank'ta ort 20.000TL maaş aldığına dair belge / scanner / resim / link yok. Ben geçenlerde diplomamı soran arkadaşa diploma resmimi cekip, özel bigileri kapatıp gönderdim, örneğin onun gibi veya örneğin Mak Müh olarak (kısım yöneticisi, Vice President, CEO vs değil, Destek Mühendisi unvanı ile) belli bir kıdem sonrası asgari x7.3 maaş aldım, bordro belgesi duruyor, özel bilgileri kapatıp gönderebilirim, onun gibi. diyelim ki Akbank'ta güvenlik alanında biri 20.000TL maaş alıyor o salt teknik pozisyon mu yoksa siber güvenlikten sorumlu yönetici pozisyonu mu. Buradaki konu, Bilg Müh / Programcı biri bir yerde programcılık yazılım geliştirme işine başlasa kazanacağı maaştır, üstten atama ile yapılan üst düzey pozisyonlarda alınan maaş değil.

• Yabancı büyük şirketler sadece o kişinin belirli bir işe odaklanmasını sağlayarak kaliteli ve dikkatli iş yapmasını ister. Türkiye'de ise adamlar, geliştiricilerden her şeyi bekliyor. Sadece UI/UX bile ayrı bir uzmanlık ve sanat alanıyken onu istemesi, C# dili yazıp JS konusunda da bilgi sahibi olmasını istemesi, üstüne üstlük bunlar yetmezmiş gibi araya veritabanı işi sıkıştırmalarıda ayrı bir ironi olmuş. Türkiye'de yazılım konusunda genelde kalitesiz ve kötü iş çıkmasının asıl sebebi budur. Genelde neredeyse bütün isim yapmış zirve şirketler tek uzmanlık alanı odaklı işe alım yapıyor. Hardcore C++ client yazılımcı illaki bir veritabanı hazırlayıp onun optimizasyonunu yapabilir ama bir DB Engineer kadar iyi değil, Senior JS Dev. illaki UI/UX hazırlayabilir ama onun işi değil...

(bknz: "ne iş olursa yaparım abi" ilanları)
  • Dentrax D kullanıcısına yanıt
    Geçen sene bir firmanın PHP işini yaptım. Acil ve önemli bir işti. Günlük 250TL brüt ücret talep ettim hemen kabul ettiler cunku işi yapacak başka kimse yoktu. Nitekim işi cok iyi yaptım ve o günden beri bakım masrafı çıkarmadı. Aynı firma sitenin temasını kaça yenilerim diye sordu. Tema işlerini pek yapmam fakat ücreti ödenirse pekala yaparım. O yüzden 250TL/güne yaparım dedim, aynı firma 'cok yüksek' dedi ! Yani demek istediğim, farklı işler isteyebilirler ancak ücretini tam ödemek kaydıyla. Fakat ondan sonra şunu düşündüm: Baştaki PHP işinde de 250TL'yi cok bulmuşlardı fakat acil ve daha ucuza yapacak başka kimse olmadığı için kabul etmişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Bahsettiğin o firmalarda ctsi günleri mesai yapılıyor mu?
    Yapmıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.