Arkadaşlar bildiğiniz üzere 2023 YKS tercihleri yaklaşıyor ben 3. kez mezuna kalarak artık YKS sürecini bitirdim, sonuç ne gelirse gelsin mecburen bir yeri yazacağım artık. Ankara'da yaşıyorum ama devlet üni. yazarsam şehir dışına gideceğim, eğer Ostim Teknik Üni. yazarsam Ankara'da kalacağım. Tahminen bana %50 burslu Bilgisayar Müh. geleceğini düşünüyorum. (Sıralamamı 120 bin civarı bekliyorum). Sorum şu: Örneğin Selçuk Üni'de Bilgisayar Müh. okusam Ostim Teknik Üni'ye göre iş imkanı fark eder mi? Çevremizde özelde okuyanlardan dolayı (Bilgisayar Müh. okumadılar) annem biraz önyargılı ama ben hesap yapınca şehirdışında devlette okumanın aynı masrafa geleceğini tahmin ediyorum. Daha yurt konusu var, KYK çıkmazsa benim için çok kötü olur. Babam emekli memur KYK yurdu çıkma ihtimali artar mı sizce? Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim hem diğer araştıran arkadaşlara da yardımcı olur. |
Bilgisayar Müh. Devlet Özel Fark Eder Mi?
-
-
sıralama 100k fılansa ozel yaz ıyı bı yerde tıptan ıyı calısma sartlar maası
-
Yığılma çok olmazsa 100-130k arası bekliyorum. Bölüme girmeden önce birkaç yazılım dili bilmemin faydası olur mu?
-
Tahminimce selçuk üniversitesinin ad olarak ağırlığı daha fazladır. Selçuktan çıkıp şaşırtıcı derecede iyi yerlere gelen kişiler okumuştum forumda. Ama büyük şehir olduğu için Ankara’da okumak daha iyi olabilir. Bi çok etken var aslında ostim’de %50 okuyup aile evinde kalırsan aylık masrafın daha az olabilir ( konya’da kyk yurdunda kalmadığını varsayıyorum ev tutacaksın falan. Kyk da kalırsan belki daha ucuza gelir ama hayat kaliten düşer ) bu bir etken.
Aile evinde kalmak istiyor musun ailen baskıcı mı anlaşabiliyor musun bi bir etken.
Konya büyük bi şehir hem yüzölçümü olarak hem gelişmişlik olarak Konyaya gidilebilir ama konya’da gelmezse ne geliyor onu da düşün bayburta gidilmez yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Selçuk üzerinden konuştum ama ikinci öğretimi bile 92 binden almış. Bu sene en azından 80 e çeker. Senin dediğin sıralamaya zonguldak karabük falan gelir oralara da ankaradan kalkıp gidilmez benim fikrimce.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevabınız için teşekkür ederim. İnşallah Bilgisayar sıralamaları bu sene geriler artık şu bölüme girmek istiyorum şansıma sınava girdiğim ilk yıldan beri ilgi sürekli artıyor. Mesela Elektrik Elektronik sıralamaları pek değişmemiş ama bu Bilgisayar delirmiş gibi ileri gidiyor. Eğer sıralamalar gerilerse bir ihtimal Selçuk Üni. olma ihtimali var ama olmadığını varsayıp seçimimi ya Ostim Teknik'ten ya da maalesef başka bir mühendislik bölümünden yapacağım. Ekonomi malum, Ostim Teknik gidilebilecek bir üniversite diye düşünüyorum okuldaki birçok arkadaşım gitti ama aileme de yük işte.
-
dostum bilgisayar mühendisliğinin özellikle senin dediğin bantta gerileme ihtimali bana kalırsa %0. hatta yüksek ihtimalle %50 ostim bile gelmeyebilir bir ihtimal 100k gelirse sıralaman ona göre düşünmen daha mantıklı. bu sıralama aralığında bence eem yazman çok daha iyi olucaktır senin için.
-
hocam ben ostimi gördüm ama oraya üniversite diyenin aklına şaşarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İmkan olarak baya iyi bu arada. Metronun yanında bir de. Ostim gibi bir sanayiiyi kullanıyor. Ankara'da Bilkent ve TOBB dan sonra yazılacak en iyi 3. Özel bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA5BCF592 -- 15 Temmuz 2023; 21:34:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hshddjd dalga mı geçiyorsun abi.ostim denen yer bk çukuru gibi bir yer.bi kere yolum düşmüştü hava kirliliğinden zehirleniyordum az kalsın.kampüs diye bir şey yok.sanayinin ortasına iş hanı gibi bir yerin bir kısmını üniversite diye kullanıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damakcatlatan -- 15 Temmuz 2023; 21:35:51 >
İyi işler çıkarıyorlar. Oranın kurucusu benim babamın müşterisi. Doğma büyüme ankaralıyım. Biliyorum neyin ne olduğunu. Herkesin amacı kampüs vs olmak zorunda değil yani. Mezun olan kişi kesin işini bulup mezun olacak. Ayrıca adı üstünde Ostim teknik üniversitesi. OSTİM OSTİM ismi OSTİM ne olacaktı tabii öyle bi ortamda olacak. Sanayii ile bilerek iç içe yapılmış ki mezunlarını oradaki firmalara istihdam edeblsinler diye. Kuruluş amacı bu. Kampüs şu bu konusundan söz etmiyorum bu arada. Mezuniyet sonrası sana sağlayacağı imkanlar gerçekten iyi bundan söz ediyorum.
Ayrıca sen ostime bk çukuru tabiri kullanamazsın. Orta doğunun en büyük sanayii bölgesi. Hatta ülke adına ekonomik anlamda çok büyük işler yapıyorlar. Senin teşekkür etmen lazımken bk çukuru diyerek aşağılayıcı bir tabirde bulunuyorsun. Sanayii bölgesi ne olacaktı ayrıca hiç hoş değil böyle tabirleri kullanmak.
Hocam i harfi kullanır mısın, çok sinir bozucu
sanayi olarak iyi olabilir ama kendimi pakistanda gibi hissettim orada okuyanlara Allah kolaylık versin
Gerilemez hocam en iyi ihtimalle aynı kalır ama ben iyi çekmesini bekliyorum hala. İstatistik bile hayvan gibi ileri çekiyor bilgisayarın ileri çekmeme ihtimali kaçınılmaz.
-
Aynı şekilde düşünüyorum, zaten EEM ve CENG arasında gidip geliyorum hangisini daha ilgiyle okurum emin olamadım, tercihime eem ekleyecektim zaten. Yazılımı kendim de ilerletebilirim hem de iki alanda da iş imkanım olur. Ama ilklere Ceng yazacağım. Bir de şöyle düşünüyorum: Ceng bu sene de ilerlerse demek ki bazı bölümler de gerileyecek demektir. Tıptan ceng'e bir ilgi akışı var geçen seneki sıralamalar bunu gösterdi bence.
-
-
haklı olanın acelesi yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları GenişletBu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X