doğru mu bunu düşündüm dün gece mesela gittin 100-200k arasında bilgisayar yazdın gidiyorsun hayatında 1 sınav için bile emek vermemişsin ve yazılım sektörü çalışanlardan gördüğüm kadarıyla çok emek,sabır istiyor. Buralarda bilgisayar okuyupta başarılı olan illaki vardır. soru başlıkta |
taşrada ceng okuyup kendini geliştirirsin(sizce en kötü kaç k de bilgisayar okunur ?)
-
-
Emek verirsen karsılığını tabi alacaksın. Böyle diyip yatan çok adam da var ama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Emek verince karşılığını elbet alırsın ama boylesıne vahsı bı rekabet alanında bu durum tam olarak olur mu orası tartısma konusu
işte ben de bunu soruyorum onlar arasında bir fark yok ama 50k ile 200k giren adam arasında bir fark var biri matematiğin m si bilmeden giriyor
-
3k
-
Beyler hacimahmutogullari kasabin web sitesini yapmaya da adam lazim. 200k daki adamlar gelisip hacimahmutogullarina bir internet sitesi yapabilir is kisinin kendisinde bitiyor
Bence bu düşünce yanlış, okuldaki öğrenci kalitesi bile çok önemli bir etmen. En iyi birkaç okul dışında hepsi aynı diyemeyiz.
Bir de bilgisayar düşünen arkadaşlar çoğunlukla okulu yalnızca formalite olarak görüyor bence bu da hatalı. Akademisyenler, fiziksel olanaklar, çevre size hiçbir şey katmayacak gibi konuşuyorlar.
Düzce Bilgisayar'ı bitirip bankada iyi bir pozisyonda çalışan birini duymuştum. Yani bilgisayarda okulun önemi daha çok çevrenizdeki kişilerin sizi etkilemesinden ibaret. Yoksa okullar arasında çok da bir fark yok. Selçuk Bilgisayar'ın tanıtım broşürlerini okursanız çok güzel yerlerde olanlar var. Bununla birlikte ODTÜ Bilgisayar'ı bitirip 1 senedir işsiz olanını da duyduk. Burası Türkiye. Beklentileriniz yükseldikçe iş bulmanız da zorlaşacaktır. Bilgisayar mühendisliği mezun sayısının fazla olduğu, yetmezmiş gibi alaylı yazılımcıların da yer aldığı bir sektör. Bu sebeple nerede okursanız okuyun kendinizi geliştirmek zorundasınız zaten bu sektörde. Rekabet çok büyük.
Ha okulun önemi nerede derseniz, çevrenizdeki insan profili sizi mutlaka etkileyecektir. Belki bu bakımdan etkisi olabilir. Tabii Ankara'da ya da İstanbul'da okumakla taşrada okumak da bir değil. Bu tip faktörler değişecektir. Yoksa iş bulmak açısından okulun en az etkili olduğu bölümlerden biri bence ceng.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 21 Eylül 2021; 11:47:55 >
-
top okullar dışında hepsi aynı demek saçmalıktan ibaret geliyor. kim 9 eylül'ü, gebze teknik'i vs. top okul seviyesine koyar? ama bu demek değildir ki 9 eylül öğrencisinin niteliği ile artvin çoruh üniversitesindeki öğrencinin niteliği aynı. 9 eylül top tier değil diye artvin seviyesine mi indi?
-
Her şey eğitimin kalitesi mi tabiki eğitim önemli herkes İTÜ'de okumak ister ama itü'yü milletin isteme nedeni sadece eğitimi mi güzel bi kampüs güzel bi şehir aklı başında nitelikli arkadaşlar ( ileride işsiz değil de önemli yerlerde önemli pozisyonlarda çalışacak) da önemli bence. 200k yapmış olabilirsin internet derya deniz yazılımı çok iyi öğrenebilirsin ama okulunu arkadaşlarını şehrini değiştiremezsin ki hayatının en güzel yıllarını apartmandan bozma bir okulda ya da Yozgat'ta geçirmek üzücü bence.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
katılıyorum hocam size.
iyi bir üniversite çevresi, iyi bir işi de beraberinde getirebilir.
tabi kendine bir şey katmadıktan sonra çevren iyi olsa bile işsiz kalabileceğin gerçeğini de unutmamak gerek.
hem çevren iyi olmalı hem de işinde kendini iyi geliştirmiş olmalısın ki, rahat bir şekilde iş bul.
öbür türlü ya çevreyi kendin bir şekilde oluşturman gerekecek ya da kendini ortalamanın üstünde geliştirmen gerekecek ki, iş bulabil.
bu sektörde öyle sanıldığı gibi kolay para kolay iş durumu olduğunu sanmıyorum.
-
Taşrada hiçbir şey okunmaz tıp hariç.
-
Taşrada üniversite okunmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: NicotinellTaşrada hiçbir şey okunmaz tıp hariç.
Hocam sen hangi tıpta okuyordun?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-879B7E2D8Hocam sen hangi tıpta okuyordun?
Alıntıları GösterBen kamuda mühendis olarak çalışıyorum. Yaşça sizden büyüğüm.
-
quote:
Orijinalden alıntı: NicotinellBen kamuda mühendis olarak çalışıyorum. Yaşça sizden büyüğüm.
Alıntıları GösterBaşka bir nick ile karıştırdım hocam. Kusura bakmayın. Nickiniz hala aşina geliyor ama. Eski konulardan aklımda kalmış herhalde.
-
Hocam üniversite çevresi ve bulunduğunuz bölümdeki öğrenci profili buradaki önemli olan şey.50k civarı ve altındaki öğrenciler genelde çalışma alışkanlığı kazanmış oluyorlar.100k ve üstündekiler henüz bunu elde edememiş oluyor. Üniversitede kazanırlarsa çalışma alışkanlığı o zaman bir yerlere gelebiliyorlar.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Düzce Bilgisayar'ı bitirip bankada iyi bir pozisyonda çalışan birini duymuştum. Yani bilgisayarda okulun önemi daha çok çevrenizdeki kişilerin sizi etkilemesinden ibaret. Yoksa okullar arasında çok da bir fark yok. Selçuk Bilgisayar'ın tanıtım broşürlerini okursanız çok güzel yerlerde olanlar var. Bununla birlikte ODTÜ Bilgisayar'ı bitirip 1 senedir işsiz olanını da duyduk. Burası Türkiye. Beklentileriniz yükseldikçe iş bulmanız da zorlaşacaktır. Bilgisayar mühendisliği mezun sayısının fazla olduğu, yetmezmiş gibi alaylı yazılımcıların da yer aldığı bir sektör. Bu sebeple nerede okursanız okuyun kendinizi geliştirmek zorundasınız zaten bu sektörde. Rekabet çok büyük. Ha okulun önemi nerede derseniz, çevrenizdeki insan profili sizi mutlaka etkileyecektir. Belki bu bakımdan etkisi olabilir. Tabii Ankara'da ya da İstanbul'da okumakla taşrada okumak da bir değil. Bu tip faktörler değişecektir. Yoksa iş bulmak açısından okulun en az etkili olduğu bölümlerden biri bence ceng. |
Beyler hacimahmutogullari kasabin web sitesini yapmaya da adam lazim. 200k daki adamlar gelisip hacimahmutogullarina bir internet sitesi yapabilir is kisinin kendisinde bitiyor |
Emek verirsen karsılığını tabi alacaksın. Böyle diyip yatan çok adam da var ama.
|
Benzer içerikler
- siyaset bilimi ve kamu yönetimi işsiz kalır mi
- eba mezun girişi
- roma hipodromu nasıl yazılır
- tyt mi zor ayt mi
- bilgisayar mühendisliği kısaltması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X