Şimdi Ara

Boğaziçi ve ODTÜ İİBF'de okumak sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İİBF okuyup mülki idarelerde ve genel olarak devlet kademelerinde rol almak isteyen bir kişi için Boğaziçi ve ODTÜ'de okumuş olmak sorun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pazarlama istiyorsan Unilever, PG, Henkel, CocaCola, BAT, JTİ, PepsiCo,Reckitt, Nestle, J&J,PhilipMorris, Loreal vb. FMCG şirketleri iyidir. Başlangıç maaşları ve kariyer olarak.

Finans alanında ilerlemek istersen yukardaki şirketlerin finans departmanları olabilir, bankaların ya da fonların yatırım kısımları olabilir.

Yatırım Bankacılığı yine dünyada da en iyi kazandıran alanlardandır. Türkiyede de gelişiyor. Butik yatırım bankacılığı şirketleri oluyor çok iyi kazanıyorlar. Bankaların, big4’ün falan da corporate finance departmanları oluyor. ÜnlüCo, pragma ve etiler,maslak civarında butik danışmanlık şirketleri.

yönetim danışmanlığı iyi okuldaysan ve en iyilerden biriysen alınırsın big3 ( McKinsey, BCG,Bain ), simon kucher, oliver wyman, mastercard iyi şirketlerdir. Sağlam para verirler sağlam çalışılır. Big4’ün de consultancy departmanları oluyor audit kısmına göre daha iyidir maaşlar.

akademisyenlik için iktisatın önü açıktır. Yurt dışı doktorası sonrası güzel para kazanılır ders çalışmayı seviyorsan.

yeni trend e-commerce şirketleri de iyidir. Kaç yıllık kurumsal şirketlerden verdikleri güzel imkanlar için geçenler oluyor. Getir,Trendyol,Amazon vb. Data, pazarlama, finans, iş geliştirme aranan pozisyonlar.

Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler. Daha saymadığım olanaklar da vardır.

• 2023 te iktidar değişmeyecek diye düşünüyorsan ahmet davutoglu boun mezunuydu eğer iktidar değişcekse zaten hiç sorun olmaz.ek olarak devlette üniye göre alım yok ki kpss mülakat ve referans önemli oluyor.

• Teşekkür ederim hocam. Sen de ea'cısın sanırım. İİBF mi düşünüyorsun?

• devlette okulun hiçbir önemi yok tamamen kpss ve aşırı torpil dönüyor şu ara devlette çalışmak istiyorsan çevre yapmaya bak

• Sorun olmaz

• ne?
    sorun mu

okulda her kesimden insan var

herkes internette gördüğün kişiler gibi değil yani
    bir de senin de öyle olman gerekmiyor bir de

iyi adamı herkes alır, mühalif bile olsan aranan adam olursan düşünmen gerekmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oyle yerlerde okusam devlet hedeflemezdim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sl1ent

oyle yerlerde okusam devlet hedeflemezdim

Başka ne hedefleyeceksin? İktisat okusan Big4 şirketlerinde çok az maaş veriyorlarmış, uzun çalışma saatleri de cabası. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi okusan şirketlerde ya da bankalarda insan kaynaklarında çalışmak dışında alternatif var mı? Şöyle ya da böyle biraz rahatlık istiyorsan memuriyet yolu gözüküyor iibf'de. İktisat ya da işletme okuyanlar belki bankalara filan girebilir rahatlık amaçlamıyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 20 Eylül 2021; 21:55:35 >
  • Boun İİBF için vizyonun biraz dar kalmış hocam. Kısa bir linkedin turu yapmanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ray Allen 20

Boun İİBF için vizyonun biraz dar kalmış hocam. Kısa bir linkedin turu yapmanı öneririm.

Olabilir hocam. Linkedin'e göz gezdirmeye çalışıyorum. Vizyonumun geniş olduğunu da iddia etmiyorum ama şirketlerde yeni mezun olarak az bir maaşa tamah etmek haricinde alternatifler nelerdir acaba? Malumat verirseniz çok memnun olurum. Bu arada yanlış anlaşılmasın. Boun econ gibi bölümleri ben de çok beğeniyorum ve planlarım arasında zaten. Sizi de ea gurur tablosu konusundan görmüştüm, bu konuda iyi bilgi sahibi olduğunuza inandığımdan soruyorum.

Ek olarak econ'da belki özel sektör iş olanakları daha geniş olabilir. Ben şu an ilk sırada siyaset bilimi düşündüğümden ve aşırı girişken/networking kabiliyeti çok yüksek biri de olmadığımdan kamudan ve insan kaynaklarından başka bir alternatif aklıma pek gelmiyor. Varsa da, öğrenmek isterim. tabii bu seneki ea 1.si de boun'da siyaset bilimine gitti. benim bilmediğim olanaklar da vardır muhakkak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 20 Eylül 2021; 22:35:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-879B7E2D8

Olabilir hocam. Linkedin'e göz gezdirmeye çalışıyorum. Vizyonumun geniş olduğunu da iddia etmiyorum ama şirketlerde yeni mezun olarak az bir maaşa tamah etmek haricinde alternatifler nelerdir acaba? Malumat verirseniz çok memnun olurum. Bu arada yanlış anlaşılmasın. Boun econ gibi bölümleri ben de çok beğeniyorum ve planlarım arasında zaten. Sizi de ea gurur tablosu konusundan görmüştüm, bu konuda iyi bilgi sahibi olduğunuza inandığımdan soruyorum.

Ek olarak econ'da belki özel sektör iş olanakları daha geniş olabilir. Ben şu an ilk sırada siyaset bilimi düşündüğümden ve aşırı girişken/networking kabiliyeti çok yüksek biri de olmadığımdan kamudan ve insan kaynaklarından başka bir alternatif aklıma pek gelmiyor. Varsa da, öğrenmek isterim. tabii bu seneki ea 1.si de boun'da siyaset bilimine gitti. benim bilmediğim olanaklar da vardır muhakkak.

Alıntıları Göster

Pazarlama istiyorsan Unilever, PG, Henkel, CocaCola, BAT, JTİ, PepsiCo,Reckitt, Nestle, J&J,PhilipMorris, Loreal vb. FMCG şirketleri iyidir. Başlangıç maaşları ve kariyer olarak.

Finans alanında ilerlemek istersen yukardaki şirketlerin finans departmanları olabilir, bankaların ya da fonların yatırım kısımları olabilir.

Yatırım Bankacılığı yine dünyada da en iyi kazandıran alanlardandır. Türkiyede de gelişiyor. Butik yatırım bankacılığı şirketleri oluyor çok iyi kazanıyorlar. Bankaların, big4’ün falan da corporate finance departmanları oluyor. ÜnlüCo, pragma ve etiler,maslak civarında butik danışmanlık şirketleri.

yönetim danışmanlığı iyi okuldaysan ve en iyilerden biriysen alınırsın big3 ( McKinsey, BCG,Bain ), simon kucher, oliver wyman, mastercard iyi şirketlerdir. Sağlam para verirler sağlam çalışılır. Big4’ün de consultancy departmanları oluyor audit kısmına göre daha iyidir maaşlar.

akademisyenlik için iktisatın önü açıktır. Yurt dışı doktorası sonrası güzel para kazanılır ders çalışmayı seviyorsan.

yeni trend e-commerce şirketleri de iyidir. Kaç yıllık kurumsal şirketlerden verdikleri güzel imkanlar için geçenler oluyor. Getir,Trendyol,Amazon vb. Data, pazarlama, finans, iş geliştirme aranan pozisyonlar.

Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler. Daha saymadığım olanaklar da vardır.

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam. Bilgilendirici bir cevap. Umarım bu tip fırsatları yakalamak mümkün olur zamanı gelince.

• Hocam sıkı çalışın boğaziçine girin. Boun ve odtü arasında çok prestij farkı var iibf de. Odtü nün ankarada olması ayrı dezavantaj zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dostum rahatlık amaclayıp devlete girmek isteyip boun odtü niye hedefliyorsun devlet için kpss + referans önemli neyin kafasını yaşıyorsun.bouna girmeden bouna girmiş gibi davranıp özel sektöre burun kıvırıp devlette calıscam sorun olur mu diyecek kadar ego nerden geliyor ve bu kadar vizyonsuz olmayı nasıl başardın ?

• Hocam memur olmaksa derdin boün niye hedefliyorsun? Git neresi gelirse yaz kpss ile gireceksin neticede. Bu video gibi bir sürü örnek var. Harvardda mba yapan var o var bu var sen diyorsun ki ben Türkiyenin en iyi okulunda iktisat bitireceğim devlete girip maliyeci olucam. Madem derdin memur olmak boün e de girebileceğini düşünüyorsun git doktor ol tam senin kafana göre meslek.

Enes Hamurciyoutube
    Merhaba Arkadaşlar, İnsan Öyküleri'nin 2. bölümünde konuğum Sezanur Neneler'di. Seza, Boğaziçi İşletme mezunu ve Google'da çalışıyor. Boğaziçinde neler yaptı, işletme nasıl bir bölüm, 2. yıl hazırlanmak mantıklı mı, nasıl staj buldu, Google'dan nasıl kabul aldı gibi soruları cevaplandırdığı videomuz sizlerle. İyi seyirler. #boğaziçi #işletme #google 0:00 Giriş 1:42 Üniversiteye Hazırlık 7:50 İşletme Bölümü nedir 9:15 2. yıl hazırlanmak 11:55 Boğaziçi'nde İşletme 16:05 Stajlar ve Sosyal Aktiviteler 27:35 Mezuniyet Sonrası 29:30 Özet 31:45 Tavsiyeler ve Kapanış
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DM7qxgviRUUY&q=EgQuLZpEGKLqpYoGIhCcbTMKVvGr8AwEYVMCqAyjMgFy

• Hocam ben merkezi yatay geçiş yapacağım. Boun'a puanım yetiyor. 2016'da boun econ sıralaması bu kadar yüksek değildi. Laf olsun diye girmiştim ea'ya ve merkezi yatay geçiş yapabiliyorum şu an. Boun econ iyi hoş ama çok abartıyorsunuz bence. Birkaç sene önce bu kadar yüksek değildi. ODTÜ'deki econ birkaç sene evvel 14k ile filan alıyordu. İnanmıyorsanız araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 21 Eylül 2021; 9:49:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgms2

Hocam memur olmaksa derdin boün niye hedefliyorsun? Git neresi gelirse yaz kpss ile gireceksin neticede. Bu video gibi bir sürü örnek var. Harvardda mba yapan var o var bu var sen diyorsun ki ben Türkiyenin en iyi okulunda iktisat bitireceğim devlete girip maliyeci olucam. Madem derdin memur olmak boün e de girebileceğini düşünüyorsun git doktor ol tam senin kafana göre meslek.

Enes Hamurciyoutube
    Merhaba Arkadaşlar, İnsan Öyküleri'nin 2. bölümünde konuğum Sezanur Neneler'di. Seza, Boğaziçi İşletme mezunu ve Google'da çalışıyor. Boğaziçinde neler yaptı, işletme nasıl bir bölüm, 2. yıl hazırlanmak mantıklı mı, nasıl staj buldu, Google'dan nasıl kabul aldı gibi soruları cevaplandırdığı videomuz sizlerle. İyi seyirler. #boğaziçi #işletme #google 0:00 Giriş 1:42 Üniversiteye Hazırlık 7:50 İşletme Bölümü nedir 9:15 2. yıl hazırlanmak 11:55 Boğaziçi'nde İşletme 16:05 Stajlar ve Sosyal Aktiviteler 27:35 Mezuniyet Sonrası 29:30 Özet 31:45 Tavsiyeler ve Kapanış
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DM7qxgviRUUY&q=EgQuLZpEGKLqpYoGIhCcbTMKVvGr8AwEYVMCqAyjMgFy

Ben tıp fakültesini bıraktım hocam zaten. Boun'a da merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapacağım yaparsam. Yüksek ea puanım var girdiğim seneden. Benim girdiğim yıl 2k sıralama ile alıyordu boun. Fazla da abartıp nimetten saymayın yani hasbelkader bir kişi Google'a gitti diye. METU veya Boun bitirip memuriyet kovalayan da çok. Siz uç nokta bir örneği alıp genelliyorsunuz.

Ayrıca memur olmak isteyen herkesin doktor mu olması lazım? Belki doktorluğu, tıbbı, hastane ortamını sevmiyorum ama memurluğu seviyorum. Olamaz mı? Siz bu kafayla boun gelse de gitmeyin derim. Basit mantık yürütme becerisinden yoksunsunuz çünkü. Bitiremezsiniz bu kafayla o okulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 21 Eylül 2021; 10:9:57 >

• altiyedisekiz A kullanıcısına yanıt

Boun işletme hariç hepsine yetiyor puanım hocam. 2016'daki puanımla merkezi yatay geçiş yapacağım. Haklısınız, ODTÜ Econ 14k ile alıyormuş birkaç sene evvel. Biraz düşük kalıyor boun'a göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 21 Eylül 2021; 10:19:1 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.