Şimdi Ara

Bilkent EE mi daha zor ODTÜ makine mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • odtü makine’den mezun olup abd’de yüksek maaşla çalışma şansı var mı?

• var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • örnek var mı?

bilkent ee/cs/ctis mezunu bir sürü kişiyi gördüm ama odtü makineden mezun olup giden o kadar kişi bulamadım. gidenler genelde doktor yapıp geri dönüyor

• hiç bir bölüm zor değildir, tamamen ilgi meselesi.

• Bilkentin yurtdışı imkanıyla ODTÜ yü kıyaslama. Bilkent bu alanda Türkiye'de çok öndedir. ODTÜ makina evet iyidir ama maalesef fosildir. Kendini güncellemiyor orası. Geçen gün LinkedIn'de birisiyle daha konuştum. ODTÜ makina mezunu. Kız bana direkt 10 şey anlatıyorlar 100 şey soruyorlar. Çağ dışı eğitim söz konusu. Sadece bizi zora hazırlıyor demişti. Bilkent makina da daha geri olabilir ona bir sözüm yok ama güncel bi okul ayrıca ihsan doğramacı vakfı var arkasında. Her şekilde ODTÜ den daha fazla imkan sağlayacaktır. Eem konusunu sormuşsunuz, bilkentin eemsi bildiğim üzere başka okullar ile kıyaslamıyorum kendi içinde söylüyorum bilkentin en iyi bölümü diye biliyorum. Kısaca versus kazananı bence Bilkent eem. Bildiğim üzerede orada okuyorsunuz. Gerçekten iyi bir şekilde bitirirseniz. Savunma sanayii de başta olmak üzere özellikle meteksan direkt Bilkent kuruluşu işin anında hazır iyi de para kazanırsın Bilkent'li olduğun için. Dilini geliştirmiş ve teknik anlamda iyi yetişmişsen ve global düşünen bi öğrenci de olursan, yurtdışında tr okullarına göre açık ara önde olursun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Example3 kullanıcısına yanıt

İlgi bölümün zorluğuyla daha rahat baş edebilmeni sağlar bölümü kolaylaştırmaz

• O bölümleri hakkını vererek bitirip üzerine phd vs eklediğin sürece dünya üzerinde çalışamayacağın bir yer yok bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    illa ODTÜ İTü mi lazım?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Odtü makinenin bir mezunu f1 williams takımında çalışıyor şu an yani üst seviye bir öğrenci olursan her yere girersin

• Hacettepe tıp

• Makine varken eenin zorluğu ne ki duuymamis olayim

• direkt youtube'un en kallavi kanalı "anlatan adamlar" ikisi de odtü mak müh mezunu ylyi falan da odtüde yaptılar diye biliyorum ikisi de şu an yurt dışında. hatta muhtemelen asml'deler?? pek araştırmadım. ilgimi çekmediği için ama bildiğin adamlar youtube'un en büyük kanalı ve pek bulamadım diyorsun. pek bakmamış olabilirsin .d

bir de bilkent cs ee'den zaten çok var. yüksek ihtimal odtü makineden çoktur. herhangi bir makineden bile çoktur. hatta bilkent ee-cs trdeki diğer tüm üni bölüm kombinasyonlarından dhaa çok adam yollamıştır.

• Bilkent ee’deki sidik yarışının başka bi yerde olacağını sanmıyorum gpa yapmak daha kolay sıralama yapmak daha zor olabilir

• ergin erant yaz google’a

• pandie kullanıcısına yanıt

hocam makine nasıl sarıyo mu yönelmek istediğin yapmak istediğin bir şeyler var mı?

• makinedeki dinamik/kontrol kısmına ml + game theory ekleyerek ortaya karışık bi robotik & ai uzmanlaşması düşünüyorum belki ikisinden birine daha çok yönelirim zamanla belli olucak

Şu an research yaptığım hoca makineden ama ml+game theory yapıyor mesela otonom araçların simülasyonu ve optimizasyonu

• hocam o zamanlar ctis meslek lisesi öğrencilerinin ve 300-400 bine girenlerin gittiği bir bölümdü. burslusu da 30 binle falan alıyordu. 2021'ye kadar benim sıralamamı yapıp ctis yazan yoktur muhtemelen, ego olarak algılanmasın, kıyaslama anlamında söylüyorum. okulun en dandik bölümlerinden biriymiş o zamanlar ama ona rağmen ergin erant gibi bir sürü cv'ye denk geldim tabii o biraz top seviye çünkü pozisyonu çok çok iyi. yılda 500k civarı maaşı var internetteki verilere göre. millet code monkey diye dalga geçiyo ama stanford'ta master yapıp google'a girsen adamın yarısı kadar maaş alamıyorsun. kafayı yicem ne yapcağımı bilmiyorum

• Sıralamam burslu Bilkent EE'ye yetse zaten bunu sormam bile 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.