top class universitelerde işletmeci maaşlarını merak etmeyen var mı? ben sakaryada elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. baya kişiden bilgi aldım, en ortalama mezun 14-17 arası alıyor. aşağı yukarı 2 asgari ücret. hemşire maaşı, 20 bin civarı ama seneler geçtikçe pek üstüne koymuyor. atıyorum, 10 senelik tecrübeyle 30 bin alıyorlar. bir kişiden (2 senelik tecrübeli itü işletme mezunu) ortalama 20-25 diye duydum, böyleyse ve 2 senelik içinse düşük. çok iyi yerlere giren yeni mezunlar 30k civarı alıyormuş, bunu biliyorum. başka bilmiyorum ama ortalama üstü bir mühendis kadar alıyorlar. cidden o kadar 1000’e girip 2 senelik tecrübeyle bu adamlar 25 falan alıyorlarsa, 70 binlik bir sayısal bölümdeki adam gibi maaş alıyorlar. bilgisi olan var mı? bizim okul mühendislikte turkiyenin tam ortalamasında, baykar maaşları 30’a yaklaşık; ford, siemens için ise bu maaş aralığı 23-25 arası yeni mezu için. ford,siemense yeni mezun olup giren bir sürü ytü mezunu bile var. bizim okuldan bile yüzde 10’u bu tür şirketlere giriyor yeni mezun olup. otokar,bmc,toyota boshaku’nun bile neredeyse %20-25i sakarya mezunu. sakaryada olduğundan dolayı. burada bu insanlar 20-25’ten düşük almıyor yeni mezunken. tabii, çok yüksek alanlar da var mezunken ama cidden bir boğaziçi,koç,itü,gsü işletme mezunu 20-25k alıyorsa biraz vasat. üstelik, kendinizi geliştirmezseniz ortalama bir mühendisten farkınız kalmıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Boğaziçi İşletme Mezunları Ciddi Düşük Maaşlı mı?
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunlarının maaşları sıklıkla tartışma konusu olmaktadır. Bazı kişiler bu mezunların düşük maaş aldığını iddia ederken, diğerleri bu iddiayı reddetmektedir.
Boğaziçi İşletme Mezunlarının Maaşları
Boğaziçi İşletme mezunlarının maaşlarının sektör, pozisyon ve deneyim gibi faktörlere bağlı olarak değişebileceğini belirtmek önemlidir. Ancak genel olarak, bu mezunlar iş piyasasında yüksek talep görmekte ve rekabetçi maaşlar almaktadırlar.
Verilere göre, Boğaziçi İşletme mezunlarının ortalama maaşı sektör ortalamasının üzerindedir. Örneğin, finans sektöründe çalışan Boğaziçi İşletme mezunları, diğer üniversitelerden mezun olan meslektaşlarına göre daha yüksek maaşlar almaktadırlar.
Diğer Üniversitelerden İşletme Mezunlarının Maaşları
Boğaziçi İşletme mezunlarının maaşlarını diğer üniversitelerden mezun olan işletme mezunlarının maaşlarıyla karşılaştırmak da faydalı olabilir. Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunları da yüksek talep görmekte ve rekabetçi maaşlar almaktadırlar.
İşletme Mezunlarının Maaşlarını Etkileyen Faktörler
Boğaziçi ve Koç gibi prestijli üniversitelerden mezun olmak işletme mezunlarının maaşlarını etkileyen faktörlerden biridir. Ancak sektör, pozisyon, deneyim, beceriler ve kişisel nitelikler gibi diğer faktörler de maaşları önemli ölçüde etkileyebilir.
Sonuç
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunlarının maaşlarının sektör, pozisyon ve deneyim gibi faktörlere bağlı olarak değişebileceği söylenebilir. Genel olarak, bu mezunlar iş piyasasında yüksek talep görmektedirler ve rekabetçi maaşlar almaktadırlar.