Şimdi Ara

25 yaşında boğaziçi işletme-iktisat mı hukuk mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bi kafa karışıklığıyla karşı karşıyayım. Cevap bulmak adına üye olup konu açtım yardımlarınızı bekliyorum :)

2013 te 60k sayısal yaparak üniye girdim. felaket bi 4 yıldı çoğu zaman nefret ederek okula gittim. bölümüm garanti diye devam ettim ama çalışırkenki yaşadığım psikolojik sorunlarımdan dolayı işi bırakıp eşit ağırlıktan hazırlandım. Ve sınavdan bekledğimden iyi aldım.(cevapları kontrol edip söylüyorum). Tm de başlıkta belirttiğim üniversiteler gelmekte.

Sorum şu: 25 yaşında Boun iibf mi daha mantıklı olur yoksa ankara iü hukuk mu? Bi de şöyle de bi sorun var 30 yaşında Boundan çıkmış biri özel sektörde sorun yaşar mı? Sosyal biriyim iyi durumda ingilizcem var. Staj bulmakta sorun yaşamayacağımı düşünüyorum ama yaş sorunu çok kafamı karıştırmaya başladı. hukuk sektörü de malum sıkıntılı. Her iki bölüme ilgim de var aslında o yüzden tam olarak seçimimi yapamadım.

3 aydır bu seçimimi düşünüyorum. Uyuyamadığım geceler oldu bunu düşünmekten. Ama şunu biliyorum ki tekrar döneceğim meslekten nefret ediyorum sırf parası için katlandım. bu hayallerimden birini gerçekleştirmek için para da biriktirmem lazım o yüzden katlanıcam şimdilik. tabi bölümü okurken sıkıntı yaşarsam da bırakabilirim.

Özetle siz olsanız ne yapardınız ya da ne önerirdiniz? Böyle bi şey yaşayan var mı çevrenizde yardımcı olur, cevap verirseniz çok mutlu olurum. teşekkürler şimdiden :)

• işletme krdsm ileriye dönük kariyer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hangisini daha çok istiyorsun? Bu her şeyden daha önemli. Çünkü hukuk ile işletme çok alakasız. İşletme ile iktisat bile çok alakasız. Çok ama çok farklı disiplinler. 30 yaşında yeni mezun olarak P&G ya da Unilever kapısına gidersen iş bulman zor olabilir. Ancak kendi işimi kuracağım diyorsan o başka tabii. Yaş açısından hukuk daha avantajlı ama çalıştığını söylüyorsun. Kaç sene iş tecrüben var bilmiyorum ama o tecrübe belki 30 yaşında işletme diploması ile iş bulmanı kolaylaştırır. Bu arada iş bulma derken marka değeri yüksek şirketlerden bahsediyorum. Yoksa Boğaziçi etiketi ile zaten çok rahat iş bulursun.

Hukuğa gidersen işsiz kalmazsın. Meslek saygınlığı çok yüksek. Ayrıca çok fazla kariyer alanı var. Avukatlıktan tut da hakimliğe, savcılığa hatta diplomatlığa kadar. Ama hukuğu sevmen lazım. Zor alan.

Boğaziçi'ne gidersen çok iyi dil öğreneceksin, okulun sağladığı çok kültürlülüğü kapacaksın, marka değerin yüksek olacak ve Boğaziçi İşletme deyince herkes bir durur. Yaşından ötürü top yerlerde işe giremesen de orta üst şirketlerde işe girebilirsin rahatlıkla. Ondan sonrası zaten azim, yetenek, kararlılık.

• AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Çalıştığım yer tamamen farklı bi alan. Sağlık alanıydı. Yani ilerde işletmeye herhangi bir katkısı olacağını sanmıyorum.
    Ne istediğime gelirsek çok aradayım. İkisine de yakınım aslında. Benim için önemli olan konu mezun olduktan sonra ne yapacağım. Hukuka bakarsak 1 sene staj var ve bulmanın da sıkıntılı olacağı söyleniyor. İşletme bu yüzden daha ön planda benim için.
    Açıkçası boun işletmeyi sanırım daha fazla istiyorum ama 1 yıl hazırlık(geçemezsem sınavı) +4 yıl... 30 yaş falan. Özetle kararsızlık yedi bitirdi beni saçlarım beyazladı :( hiç olmadı tercih günlerine gidip bi bilgi alırım.
    Bu arada teşekkür ederim değerli cevabınız için.

• Mistake1 M kullanıcısına yanıt
    Ne demek. Boğaziçi tanıtım günlerine gidersen hocalara direkt sor. Hiç çekinme. Onlar çok fazla mezun tanıyor. Aynı durumda kişiler varsa onların kariyerden bahseder. Özellikle Ayşegül Toker varsa direkt ona git.
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Aynen çekinmeden sorarrım. Hayatımın sanırım en önemli kararını vericem iyi araştırırım :)

• Muhafız. kullanıcısına yanıt
    Yaş sorunu var pek ileri olarak bakılır mı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletme mi? İktisat mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hukuk esnaf işi. Çevrene güveniyorsan ve piyasa yapabileceğine inanıyorsan avukatlık çok zevklidir. Tabi eski prestiji kalmadı. Her yıl 15–16 bin kişi mezun veriyor. Stajyerler doğru düzgün maaş alamıyor.
    Tabi ben naptım. Çevre namına en ufak bişey yok. Gsü iktisat tutuyodu, fransızcayı gözüm yemedi yazmadım zamanında. Şimdi hukuk bitti sayılır bakalım asosyal asosyal ne halt yiyeceğim :d
    Yani tartışmasız boun derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salih uçan -- 26 Haziran 2019; 22:48:47 >
  • salih uçan S kullanıcısına yanıt
    18 yaşında kazansam kesinlikle boun tercih ederdim. Ama şimdi 25 yaşında gireceğim. Bu sıkıntı yaratır mı? tek kafama takılan soru bu. Yoksa hukukun hali ortada.

• 60 K ile girdiğiniz bölüm neydi hocam?Bende sağlık alanındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mistake1

18 yaşında kazansam kesinlikle boun tercih ederdim. Ama şimdi 25 yaşında gireceğim. Bu sıkıntı yaratır mı? tek kafama takılan soru bu. Yoksa hukukun hali ortada.
    Sıkıntı yaratır mı sorusundan kastın devamsızlık gibi teknik konularsa bir fikrim olmadığı için yanlış yönlendirmek istemem.
    Okulun öğrencilerine doğrudan sorabilirsen daha yararlı olur. Konu dışından tatmin edici cevap bulman zor olabilir

• Genetikçiçocuk G kullanıcısına yanıt
    Hemşirelik hocam

• salih uçan S kullanıcısına yanıt
    Devam sorunu sanırım yok boun işletmede. Ama olursa meslekten istifa edip bölüme yönelebilirim tamamen.

Asıl sorun 30 yaş geç mi olur mezun olunca.

Tyt kısmına mı açsaydım diye düşünmedim değil:)

Şu yaş sorununu kafadan silin bir kere. Ülkemizde emeklilik yaşı olmuş 65. Şuan 25 yaşındasın işletme veya hukuk kazandın, bitirdin en kötü ihtimal yaş olacak 30-31. Emekli olmak için 65 yaşına kadar çalışmak zorundasın, 50-60 yaşları arasında hemşirelik mi yapacaksın ?

50-60 yaşlarına gelindiğinde o alacağınız diploma fazlasıyla işinizi göreceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1BE9FCC1E -- 27 Haziran 2019; 0:53:6 >
  • Aynen işte. 50 yaşında hemşirelik yapmak ölüm gibi olur sanırım. Çok geç bi yaş gibi gelmişti 30 yaş ama sanırım o kadar da değil. Teşekkürler hocam

• 25 yaşında 2. Üni okuyacak kararı alabilecek durumdaysanız kesinlikle boun iibf.

Not: hukukspor

• Bölümler meslek sağlamaz. Kendinle alakalı bir durum. Bizim okulun hukuk fakültesinden çıkan İHAM yargıcı da var düz avukat da var. Hangisine ilgi duyacaksan ilgileneceksen onu seç.

• Vahsincir kullanıcısına yanıt
    Aslında ekonomik olarak iyi değiliz. Ama ailem baktı ki mesleği yaparken mutsuzum ve devam edersem hep mutsuz olucam destekleme kararı aldı.
    Üstelik okurken nöbetlere kalıp aylık 1000 civarı kazanabilirm.(Ailemle kalıyorum) bu da yeterli olur sanırım. Kyk borcu ve askerlik de var ama şimdilik düşünmek istemiyorum.

• Up

hocam aynı kararsızlığı bende moleküler biyoloji genetik için yaşamaktayım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.