Şimdi Ara

Diş ağrısından ölüyorum NE YAPMALIYIMM??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
28.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım dişimde iltihap var sol alt tarafı o kadar kötü ki çürükten daha çok ağrı yapıyor . Zonkluyor napıcağımı bilmiyorum. Ne yapmalıymmm yoksa bu gece bana uyku yokk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Activision -- 22 Ocak 2013; 0:56:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Ağrısından Ölüyorum! Ne Yapmalıyım?

Diş ağrısı, dayanılmaz olabilen yaygın bir sorundur. Diş ağrısını hafifletmek için evde uygulayabileceğin birkaç yöntem vardır:

• Soğuk kompres uygula: Yanaklarına veya ağrıyan dişin üzerine soğuk kompres uygulamak ağrıyı geçici olarak azaltabilir.
    • Tuzlu su ile gargara yap: Yarım çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suda eritin ve ağzını bu karışımla gargara yapın. Tuz, iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Karanfil yağı kullan: Karanfil yağı, doğal bir ağrı kesicidir. Bir pamuğa birkaç damla karanfil yağı damlatın ve ağrıyan dişe uygulayın.

Eğer evde uyguladığın yöntemler ağrıyı hafifletmiyorsa, bir diş hekimine görünmelisin. Diş hekimi, ağrının nedenini belirleyebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.

Bazı durumlarda, diş ağrısını gidermek için antibiyotik veya ağrı kesici ilaçlar gerekebilir.

• Amoklavin: Amoklavin, diş apsesi gibi bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir. Diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
    • Ultracef: Ultracef de diş apsesi tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir. Bazı durumlarda diş ağrısını gidermek için kullanılabilir.
    • Endol: Endol, ağrıyı hafifletmek için kullanılan bir ağrı kesicidir. Diş ağrısını geçici olarak azaltmaya yardımcı olabilir.

Gece diş ağrısı çekiyorsan, diş hekimine ulaşana kadar aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsin:

• Bir bardak ılık sütün içine bir çay kaşığı zerdeçal ekle ve iç. Zerdeçal, iltihap önleyici özelliklere sahiptir.
    • Bir diş sarımsağı ezip ağrıyan dişe uygula. Sarımsak, doğal bir antibiyotiktir.
    • Ultracef 500 mg, diş ağrısı için kullanılabilecek bir ilaçtır. Ancak, kullanmadan önce mutlaka doktoruna danışmalısın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tuzlu su ile gargara yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistOguz

Dis agrisi cok fena ya ben bu yuzden agladigimi bilirim. Gecmis olsun.

Teşekkür ederim ama bunun bir çözümü yok mu

quote:

Orijinalden alıntı: juckle

tuzlu su ile gargara yap

Şimdi deniyorum sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Activision -- 22 Ocak 2013; 1:00:55 >
  • hocam gıt bı kalıp buz bul posetın ıcıne koy bastır ıntıhaplı yere agrısını keser,uzun sure basılı tutarsa bı sure sonra ıntıhap yumusar patlar ama patlarsa doktor ıgne verır 1 hafta penısılın olursun,agrı kesıcı kesmedıyse daha da atma gıt cın mı bulursun alkol mu artık agzında gargara yap uyustursun doktora gıdersen sana hap verecek bunu bıtır gel cekelım der en kotu
  • Apse yapmış 1000 mg antibiyotik + majezik 200 mg tok karnına 2 sini beraber alma ölmeyesin ilk majezik al ağrı kessin 8 saat sonra antiyi al antinin adı amoklavin olabilir

Mesuliyet kabul etmem ilaçların yan etkileri olabilir

Yarın çekinin var benim de 3 diş çekilecek , 1 tane dolgu , komple bakım. Aksatma çok uğraştırır diş hekimin de çekeceğin 1 saat acı diğer türlü süründürür ömrüm boyunca , çürüklerin kalbe , böbreğe zararı var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-293545EA6 -- 22 Ocak 2013; 1:06:43 >
  • Anlık çözümü var. Tuzlu su ile gargara + ağrı kesici. 5 dakikaya kadar ağrın geçecektir ancak etkisi 1 saat sürmez bile. Bu saat içerisinde hemen uyumaya çalış. Sabah da ilk iş olarak dişçiye git (yine ağrı kesici alırsın) dişçi kontrol edip sana bir antibiyotik yazar. Geçmiş olsun.
  • karanfil çiğne
  • kürekle vur geçer
  • Eczaneye git ve dişe sürülen dişimentol mu ne vardı onlar bilirler anında geçiyor çünkü uyuşturuyor fakat bu geçici..yarında doktora git
  • Ecelinle öl?

• kolonya bas
  • Antibiyotik ve Apranax içtim. Pek faydasını göremedim ilaçla geçmiyor bunu anladım. Buzu denicem evde buz yok Aksilikkk işte
  • Geçmiş olsun hocam ben bolca tuzlu suyla gargara yapardım kafamı duvarlara vurduğumu bilirim ciddi ciddi
  • dişçiye git rahatla kardeş

değmiyor gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Activision

Antibiyotik ve Apranax içtim. Pek faydasını göremedim ilaçla geçmiyor bunu anladım. Buzu denicem evde buz yok Aksilikkk işte

O ilaçları ne zaman içtin ? 10 dakika önce ise biraz beklemen lazım buz yerine buzlu su ile çalkala 15 saniye sonra yine ağrı yapar .

Diş hekimine uğra sabahtan ilerlemesin pişman olma .
  • apranax kesin çözüm
  • ya buz yada saglam bı alkol bul hocam 1 bardak cin i al gargara yapman bıle zaten sana yeter alkol kullanmıyorsan benım basıma gelmıstı alkol senı sabaha kadar ıdare etırırbuz kesın cozum aslında acıyı sıfırlıyor artık hıssetmıyorsun ama cok da abartma da dıscı bısı yapmaz abzelı yere bıldıgım kadarıyla ıgne vuramıyorlar yanı yapacakları en fazla antıbıyotık ve agrı kesıcı yazmak ,agrı kesıcı majezık ıyı kesıyor aslında
  • Eczaneye gitme şansın varsa bi kutu majestik al iyi gelir 5 lira mı neydi en son
  • Bu akşam acile gittim dişime baktı çürüğün var deyip ilaç yazdı. Antibiyotik ve Apranax verdi bunları kullandım. Çürük varmış ama çene cerrahına git dedi çekecekler heralde. sadece tek dişim değil bütün sol kesimi çok fazla ağrıyor
  • apranax gecirmediyse ya arveles içcen yada bi profenoid ikiside işe yarar dışarı cıkamam diyorsan 4-5 tane karanfil sıcak suya atıp beklet biraz sonra gargara yapcan azda olsa uyuşturur orayı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.