Şimdi Ara

İYİ BİR ÜNİVERSİTEDE İŞLETME BÖLÜMÜ OKUNUR MU? ( BOĞAZİÇİ,GALATASARAY,KOÇ,ODTÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben mf öğrencisiyim, ama hedeflerim doğrultusunda eşit ağırlık alanında hazırlanıp işletme okumayı planlıyorum. Zaten bir iki üniversite var ilk 1000-1500 sıralama ile alan. Gözüme kestiriyorum bu sıralamayı. Varsa bu üniversiteler hakkında bilgisi olan, tavsiyelerini verebilir mi? Bu arada benim Galatasaray Üniversitesine karşı bir sempatim oluştu. Ayrıca böyle bir yerden mezun olduğumuzda güzel bir işe girersek ortalama nasıl bir maaş sklasında işe başlayabiliriz? MBA planım bulumaktadır.

• Sanırım işletme okumuşsunuz, rica etsem bakabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.altinok -- 10 Aralık 2019; 20:56:48 >
  • Diger konuya etiketlemissin, buraya cok hizli yaziyorum. oraya en son 3 yil once yazmistim, 3 yil artik bi 30 yil hizinda geciyor. Isletme okuyacaksan eger okulun mufredatini iyi arastir. Bu tur universiteler degisiklige gitmistir diye umuyorum teknolojinin geldigi su nokta itibariyle. Programlama vs bir seyler calis, ogren. Isletme'nin hangi alanina yoneleceksin bunu arastir. Isletmeden mezun olanlar genel olarak banka- muhasebe/denetim firmalari, satis ve pazarlama pozisyonlari, is analisti, is gelistirme, strateji gibi kurum ve departmanlarda calisiyor. simdiden oturup arastir. bankada ne pozisyonlar var, kredi tahsis, teftis, proje finansmani, hazine bunlar ne is yapar vs. satis ve pazarlama ne demek? Galatasaray universitesinden fransizca ve ingilizce bilerek cikip o kadar donanim kazandiktan sonra 6 ay 1 yil vs ford transit surerek sigara satabilecek misin? ya da bi kia rio ile tum gun bakkallara marketlere restoranlara kola satabilir misin? denetim firmalari ne is yapar vs onlara bak.

Ortalama maas mevzulari - pek az yer tatmin edici bir maasla baslatiyor. Cok parlak bir ogrencilik gecirmemissen falan cok zor. Yeni mezuna doktor falan degilsen kimse para vermez. Sonrasi da sana bagli.

MBA - Galatasaray'i ve ODTU'yu bildigim icin bu ikisi adina konusuyorum. Isletme okuyan bir ogrenciyi ikisi de MBA programina kabul etmez. Eden vardir illaki ama cok sacma. Cunku MBA de isletmede gordugun derslerden farkli bir sey gormuyorsun. MBA Isletme masteri demek. Yuksek lisansini daha teknik bir alanda yap.

• Ben MBA'yı Galatasaray ve ODTÜ lisansından sonra planlamıştım ama. Bu arada bu fakülteler ilk bin sıralama ile alıyor, yani bu insanlar bu kadar dil ve donanım öğrendikten sonra British American Tobacco'da falan sigara mı satacak. Yok mu bunun yönetim, yönetim planlama gibi departmanları. Ben Mba'yı Amerika'da çalışmak için falan düşünmüştüm. Yani ne bileyim sonuçta yurt dışında iş başvurusu esnasında bu CV'ler işe yarayabilir diye düşünmüştüm ama. Yani sigara, kola dağıtımcısı diyince biraz moralim de bozulmadı değil ya :( Bu arada teşekkür ederim. Bu arada siz şuan ne işle uğraşıyorsunuz yada nerede okuyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.altinok -- 12 Aralık 2019; 0:0:17 >
  • Mr.altinok kullanıcısına yanıt
    hahah dostum BAT, JTI vs PM bunlar disinda P&G, Unilever yonetici adayi pozisyonlarina alir yeni mezunlari, iyi unilerden mezunlari alir. yonetici adayligi programinin ilk ayagi da sahada remzi tekel'e gidip abi sana 10 karton kent sivic yaziyorum yanina da 2 karton pall mall ekledim diyerek basliyor, ya da markete gidip Clear sampuanlari falan raflarinda duzeltmekle. sonra program dahilinde yukseliyorsun iste. kimse alip seni ilk yilinda yonetici yapmiyor. bu arada yeni mezun icin satis guzel bir baslangictir. primleri olur, fena maas almazlar sigara satmalarina ragmen. bunlar prestijli firmalar.

MBA ile Amerika'da calismak arasinda nasil bir bag kurdun anlamadim. Turkcesini yazinca belki fikrin degisir; Isletme Yuksek Lisansi. ABD de yaparsan MBAbir ihtimal ama green card cikmazsa veya genius degilsen o is zor. Isletme okursan eger Turkiye icindeki iyi universiteler zaten kabul etmez MBA'e. MBA'i muhendisleri yonetici yapma programi diye dusun. Bir cok calisma ve gorus de zaten MBA in 4-5 sene is tecrubesi olmadan yapilmamasini soyluyor.

• Hocam okunmaz mı o zaman bu bölüm, yani o kadar derece yapacağız ve baya prestijsiz bir şekilde mi işe başlayacağız. Ayrıca rehber öğretmenlerimiz güzel bir üniversitede yüksek lisans yaparsanız, işveren davetiyesi ile Amerika'da çalışabilirsiniz dedi.
    Yani ben şunu söylemek istiyorum para uğruna tıp fakültesinden vazgeçip işletme okumam mantıklı mı
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • para uğruna tıp fakültesine gitmek de mantıklı değil ki en başta. mantık sakat yani. onun dışında ilginiz varsa evet okunur. gs'den ziyade boğaziçi ve koç hatta bilkent bir adım daha önde olmalı bence. odtü ve gsü itü gibi yerler 2. planda kalıyor. yurtdışı bağlantılar staj olanakları master için yurtdışı olanakları vs. koç ve boğaziçi bence bir adım daha önde.
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle mesajınız için teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum. Hocam önce tıp olayını söyleyeyim. Tık okuyanların çok büyük bir çoğunluğu direk atanma ve trink para için okumuyor mu? Tıp zaten akıl karı değil ki 6-7 sene okunsun. Onun daha Tus'u, master'ı... Bir öğrenci okumadan önce okuduktan sonraki hayatına bakar ve ona göre karar verir. Şimdi ben de bir öğrenci olarak bu rutini gerçekleştiriyorum. Hedefim zaten her işletme okuyanıni gibi Boun İşletme. Ama bahsettiğimiz sıralama ilk 400-500 en ufak hatayı affetmiyor hemen ufak tefek sıralamalar ile kaybedilebilcek pozisyonda. Ve Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümü'ne de bir semptami vardı zaten. Gerek 3.dil olsun gerek camia gerek butik okul falan. Öte yandan Bilkent ve TOBB ETÜ de var bunlar vakıf yani baştan beni itiyor. Ayrıca Ankara ama iş ve iş network'u falan fazla olabilir dediğiniz gibi. Peki TOBB ETÜ nasıl kalır yukarıda adı geçen programlara göre?

• Tobbla falan uğraşma. Bilkent Koç Boğaziçi işletme açısından zirvedir. Odtü va gsü onları takip eder. Gerisi sıralamaya bile giremez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu en üstteki adam aşırı saçmalamış. ODTÜ iktisat bitirdim ben de işletme zaten boun gsü gibi yerlerde daha iyi ve daha eğlenceli olur. Okul imkanları seni zaten geliştirir. MBA da yap ama pahalı baya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki dil geliştirmek çok zor mu, yani ben gsü düşünüyorum ama Fransızca'dan korkuyorum, Boün olmazsa diye ilk başlarda bir köşeye koymuştum Gsü'yü lakin sonradan Üniversite daha çok hoşuma gitti diğerlerine göre. Fransızca solması büyük avantaj ama okurken sıkıntı çok çeker miyim zira sıfır Fransızca var. Yoksa Boun'e alternatif olarak Gsü yerine Bilkent, Tobb Odtü mü düşünmeliyim? Biraz Gsü ile Odtü'yü karşılaştırabilir misiniz gerekli bilginiz varsa. Teşekkür ederim.
    GSÜ İşletme tanıtımına gitmiştim bu sene. Fransızca yazıyor bölümün yanında YÖK programına göre ama bu şu demek değil: Sen Fransızca okuyacaksın bölümü. Özellikle İşletme bölümünde Fransızcanın payı diğer bölümlere daha az. Türkçe/İngilizce/Fransızca olarak okutuluyor bölüm atıyorum %50’si Fransızca ise derslerin geri kalan yarısı da ingilizce + türkçe tabii bu oranı uydurdum ama kafanda canlansın diye iyi olur diye düşünüyorum. İki üniversite arasında en kısa yoldan yapabilceğin müfredatlarını kıyaslamak. İşletme gibi çok geniş bir alanda müfredatlar üniversitenin anlayışına göre değişiklik gösterebiliyor ikisinin müfredatlarına göz atmalısın. Bir diğeri de LinkedIn incelemesi yapmak, yani iki üniversitenin mezunlarını kıyaslamak veya hala öğrenci olanların stajlarını v.s karşılaştırmak. Hem de forumdan alacağın bilgi subjektif olacakken objektif bilgi elde etmiş olacaksın böylece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 29 Aralık 2019; 22:20:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki bilgi sahibi misiniz bu konuda? Kendinizi benim yerime koysanız bu beş üniversite için nasıl bir tercih sıralaması yapardınız?
    Kişisel olarak işletme benim tercih edeceğim bir bölüm değil o yüzden detaylı araştırma yapmadım ama kendi fikrimi birkaç üstteki mesajda yazmıştım zaten.
  • up
  • Malum bir iki günden YKS sınavı olup bitecek ve öğrencileri tercih stresi saracak. Konu tm'de derece yapanların ilgisini çekebilir. Konu hakkında konuşmak isteyen olursa bu dönemde tercih yapan öğrencilere bir nebze faydalı olabilir.
  • Holding varisi isen neden olmasın?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Holding varisinin işletme okumaya pek de gereği yoktur diye düşünüyorum. Zira işletme bitirmedi diye holdingin holding varisi olan şahısa devredilmeme gibi bir durumu yok. Her türlü o mülk onun. Ayrıca holding içerisinde tek güzel iş varislik değil ;) Lojistik, insan kaynakları, satın alma, ar-ge vs...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.