Abi diyelim en baştan başladınız. To be, Possesive 's and Preposition of, have got has got gidiyorsunuz peki bunların pratiklerini nasıl yapıyorsunuz ? En düşük kurdan başlayan arkadaşlar için soruyorum ne tür ve hangi kaynaklardan alıştırmalar yapıyorsunuz ? Reading olsun Listening olsun Speaking olsun. Yani bu konulardan başlayan birisine hoca al şu bilimsel makaleyi oku diye eşek gibi uzunlukta metinler yollamaz diye düşünüyorum. Ayrıca son olarak konuları hızlı hızlı mı geçiyorsunuz ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmerikanÖzentisi -- 5 Ekim 2021; 10:15:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Boun, Odtü, Bilkent gibi ünilerin hazırlıkları nasıl oluyor ?
-
-
hazırlıkta akademik ing yok zaten. arkadaşım bilkentte I love riding bicycle falan görüyordu. özyeğinse biraz ağır gidiyor. bilkentte hızlı geçmişti
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sen halen burda mısın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet
up
hocam peki test çözmek gerekli mi ? Hazırlıkta insanlar kendisini nasıl test ediyor ve pratik yapıyor ? Listening, speaking, reading, writing gibi gibi
bu sene öğreneceğim kardesim beklemede kal
Ödevler oluyor grammar, vocab, writing için. Aynı zamanda bunları ve listening'i derste de kitaplar üzerinden çalışıyoruz. Test çözme mantığı sadece makale okuyup ilgili sorularını çözdüğümüz biz ödev sistemimizde var. Sınav öncesi kendini denemek için vs test çözebilirsin fakat onun haricinde dil öğrenirken test çözmekten daha iyi yapılabilecek çok şey var.
(bilkent hazırlık)
-
Hocam ODTÜ'de quiz ve midtermler yeterince test ediyo diyebilirim. Artı olarak zaten kitaptan alıştırma ödevleri de veriliyo. Ek olarak more to read gibi içerisinde reading testleri barındıran kitaplar hem ders içi hem de ders dışında kullanılıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam derste kullanmış olduğunuz ders kitapları nelerdir
Hocam ben de more to read kitaplarını kullanabilir miyim ? Bunu şundan soruyorum başımda bu kitaptan ilerleyen bir hoca olmadığı için bir faydası olur mu ? ODTÜ'nün bu kitaplar ile ilerleyen bir online ingilizce kursu var mıdır acaba
Elementary vs bilmiyorum 4. kurda bunlar kullanılıyor
Leap 3
Contemporary Topics 2
Grammar and Beyond Essential 3
En baştan başladım sorunun cevabını biraz vereyim(Bilkent).
Pratik için elimizde Focus on Grammar-Q Skills Listening ve aynısının reading writing olan kitabı var ek olarak okulun kendi kaynağı mı diyim artık o tarz bir şey var,buna ek olarak hocalar da seni çalışma kağıtları ile destekliyor.
Bunlarla bitmiyor elbette 2 haftada bir 8 etkinlik vermek zorundasın.Bu 8 etkinlikten 2 vocab 2 reading 2 listening 2'de şu an unuttum başka bir şeyden yani pratiği ek burdan yaptın.Okul kendi moodle denen siteden etkinlikleri sana sunuyor sen seçip yolluyorsun
Yine bitmiyor buna ek olarak english central diye bir şey verdiler mesela orada dün 20 video izledim izledikten sonra bazı kelimelerin yazılışını ve telaffuzunu sordu ardından 180 tane kelimenin(videolarda geçen kelimeler de gözün korkmasın ele seviyesi kelimeler yani) anlamını sordu.Bugün daha 10 video+90 kelimem var galiba.
Burada hocalar evet konuyu anlatıyor ama bu saydıklarıma ek olarak da senden ek çalışmalar yapmanı bekliyor şahsen.Bu ek çalışmalar nedir mesela:
Konu anlatımıyla ilgili ek bir video izleyebilirsin.
Bir konu hakkında yazı yazıp bunu hocana götürüp kontrol etmesini sağlayabilirsin(bu teklifi hocalar getiriyor)
Kelime listelerimiz var ve o kelimeleri öğrenmeni bekliyorlar.Her hafta sonu 15 kelimelik vj template diye bir etkinlik var mesela orada anlam olsun collocation vs vs kelimeleri derinlemesine irdeliyorsun.
Derse gelmeden önceki gün yarın ne işlenecek yazıyorlar ve oradaki şeylere önceden hazırlık yapman bekleniyor.
Kurtçu doğru demiş öyle ultra zor şeyler en azından en alt kur için yok ama çok şey var yani do/does gördüm bitti ile işler yürümüyor.Oda arkadaşım 2.kurda yani bir üst kurda o çocuk da yoğun,3.kurdan adam gördüm o da çok yoğun artık en son 4.kurdan adam gördüm o daha da beter daha 5.kur ile tanışacak vakti bulamadım.
Burası çok ağır şahsen.Öyle yan gelip yatayım vs ile Bilkent hazırlığı imkanı yok kimse geçemez(iyi bir ingilizcesi varsa ve öylesine kaldıysa farklı tabii).
Ekleme olarak ödevleri yapmadım ne olacak diyenler olabilir.Kur geçmek için gireceğimiz sınava girebilmek için:
Devamsızlığın bir oranı var ve çok az.Derslere düzenli olarak paşalar gibi gelmek zorundasın.
Hocaların verdiği ödevler(hepsi değil ama çoğu)puanlı ve o puanlarda bir radde var ona ulaşman gerekiyor.Bu english central vs hepsi dahil.
Ek olarak 2 tane cat denilen sınav var yani kur içinde ara sınav gibi mesela haftaya pazartesi giricem ve ilk iki ünite varmış işte o sınavlarda 60 puanı geçmen lazım diye biliyorum.
Gözünüz korkmuş olabilir ama çalışmayı göze alarak geldiyseniz sorun yok.Ben kendime demiştim:
Yıllar boyunca ne İngilizce dersi dinledin ne de bir şey biliyorsun e madem hayatımız için İngilizce artık bir seçenekten ziyade bir zorunluluk o zaman paşalar gibi çalışacaksın.Zaten konser şu bu gibi şeylerin sonu yok.Bunu hayatının herhangi bir döneminde paran olduktan sonra veya diğer aktiviteleri bir şekilde yaparsın ama bu hazırlık bir uzarsa 2.seneye falan kalıyon veya irregular işte o zaman boşuna yıl kaybı oluyor.Ha full emek göstererek 1.5 senede vs geçsen sorun yok da bizim sınıfta var mesela zaten en alt kurdan başladık kalacaz diyor kız adam gibi derse bile gelmiyor.Eşek kafanda bitmiş zaten sen 2 senede geçebilirsen iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapauss33 -- 5 Ekim 2021; 17:33:46 >
-
hocam benim anladığım kadarıyla çok sağlam bir ingilizce istiyorsan bu evde kendi başına olmaz. Senin bana istanbul'da önerebileceğin sıkı eğitimli bir ingilizce kursu var mıdır acaba ?
Hocam yks işini evde tek başıma hallettim şu an da youtube üstünden mevcut bazı ingilizce kanallarına işte Özer Kiraz-Bahar Şahin gibi kanallara bakıyorum veya konuya özel farklı kanallara ancak okulda aldığımız eğitime göre cidden ingilizce konusunda tam yeterli diyemeyeceğim.Ha belli bir noktaya Bahar Şahin ile çıkılır(bu bence diğerlerinden iyi)yani en alt seviyeyi ve bir üstünü evden halledebilirsin ama benim gibi cidden 0 isen kurs veya okulun ciddi faydaları var.Aklıma takılanı tak tak soruyorum mesela ders esnasında ve bildiğin teke tek işliyor gibi bir şey oluyoz ki olması gereken benim açımdan bu(millet çekinip sormuyorsa ben napiyim di mi :)
İstanbul hakkında pek bilgim yok ancak genel olarak Türk Amerikan Derneğinin dil eğitimi iyi diye duydum.Daha bilgili olan arkadaşlar yardımcı olacaktır ancak çok soruştur ve iyi bir yer seç hatta imkan varsa içeriden birkaç kişiyle konuşursan sana daha gerçekçi bir yardımı olur.
Umarım gönlünüzce olur
-
hocam uzun uzun yazmışsın çok teşekkürler cidden Türk Amerikan derneğini bir araştırayım
bu arada up
hocam son olarak dersleriniz günde kaç saat oluyor
yok test çözmeye çok gerek yok da workbooklardaki alıştırmalar önemli. speakingi konuşarak yapcaksın yaninasıl tavsiye vereyim. writing için bilkentli arkadaşım konu belirleyip kafasından sonra bana kontrol ettiriyordu. reading falan study booktaki şeylerle gelişir kendinden
hocam video + ELS english grammar inside and out kitabı başlangıç için nasıl
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sen halen burda mısın |
Benzer içerikler
- siyaset bilimi ve kamu yönetimi işsiz kalır mi
- tyt fizik kaynak önerileri
- diş hekimi maaşı
- itü yatay geçiş
- denizde yüzen 10 manken
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X