Şimdi Ara

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ iyi mi ? ( ÖZYEĞİN vs ODTÜ vs İTÜ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
16.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elbette odtü kadar köklü, ismini duyurmuş bir üniversite değil. ( Ama şunu unutmayalım; İTÜ 1773 de kuruldu ancak 1956 da kurulan ODTÜ den daha iyi bir üniversite değil. )

Özyeğin'in Sunduğu imkanlardan bahsedeyim ;

- 3.50 Üzeri ortalamalara okul kendisi Dubai de İsviçre de İsveçte Almanya da İngiltere de staj ayarlıyor, üstelik UÇAK Bileti KONAKLAMA Masrafları da okuldan.

- Hoca kadrosunu incelerseniz odtüyle aynı seviyede olduğunu görürsünüz hatta daha iyi olduğu bölümler de yok değil Örnek; Ekonomi, İşletme vb.

- CALİBRE nin mezunları en hızlı iş bulan üniversiteler listesinde türkiye birincisi.

- Exchange Erasmus imkanları çok iyi, Uni. of Michigan (Dünyada 20.), Uni. of Minnesota, Uni. of California, Irvine. Erasmus için de sağlam anlaşmaları var, inceleyebilirsiniz.

- Arkasında Türkiyenin en zengin 3. İnsanı Hüsnü Özyeğin var. ( Bu sene servetini ikiye katladı. )

- Geçen yıllarda okul MIT ile anlaşma imzaladı, bu da okula geniş network sağlıyor.

- TÜMA Genel Üniversite Memnuniyet sıralamasında birinci.

- ÖZÜ X bizzat gezdim girişimci arkadaşlar için bir cennet gibi, araştırmanızı öneririm.

- Öğretim üyelerinin yüzde 60’ı dünyada ilk 100, yüzde 85’i ise ilk 200’de yer alan üniversitelerden geldi. Öğretim üyelerinden son işi yurtdışında olanların oranı %36, doktorası yurtdışından olanların oranı ise %73. ( Üniversitenin kendisi verileri paylaşmış. )

- Kampüsü ODTÜ kadar olmasa da yeşil, geniş ve yurt kampüsün içinde dersliklere sadece 5 dakika, detaylı bilgi için vlog tarzı videolar izleyebilirsiniz.

- Koç Bilkent Sabancıdan sonra gelen en iyi özel üniversite ( 4. lüğü TOBB la paylaşıyor, Tobb da 3 dönem eğitim okurken staj gibi bir çok imkan sunuyor. ) devlet üniversitelerinin çoğu bütçe kesintileri gibi sebeplerden dolayı şu zamanlarda yokları oynuyor, iyice geriliyor, uluslararası sıralamalardan da bunu görebilirsiniz.

- ilk 10000 deki öğrencilere 950 liradan 1950 liraya kadar burs var ve yurt ücretsiz.

- Okurken FİBA Holding içinde staj imkanı.

Söyleyeceklerim bu kadar, okuyanlara teşekkür ederim.
    --- Tanıtım videosunu da izlemenizi öneririm.

( Bir şeyi her ne kadar linç yiyecek olsamda vurgulamak istiyorum ; DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİN ÇOĞU BÜTÇE KESİNTİLERİ GİBİ SEBEPLERDEN DOLAYI ŞU ZAMANLARDA YOKLARI OYNUYOR, TÜRKİYEDEKİ YAKLAŞAN KRİZ DE CABASI. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 1 Ekim 2018; 21:59:54 >

• Bu okulda mı çalışıyorsunuz? Yoksa reklam yapmak için para mı aldınız?

Hadi reklamı anladım, neden Türkiye'nin en iyi devlet üniversitelerinden 2sini karalayarak reklam yapmaya çalıştığınızı tam anlayamadım.

Özyeğin sadece 5 tane çalışkan öğrenci alıyor mühendisliklere. Sitesinden yaptığım incelemelerde, girdikten sonra tam burs almak imkansız gibi görünüyor. Sadece tüm fakültedeki ilk 3e yüzde 25 burs veriyor fazladan. Madem okulun arkasında Türkiye'nin en zengin adamı var, niye çalışana burs vermiyor? Neden daha fazla burslu öğrenci almıyor?

Benim asıl kafamdaki soru şu: Bu okul hep girişimci, staj, iş bulma gibi konularda konuşuldu. Mühendislik açısından, akademik hedefleri olanlar için de uygun bir yer mi yoksa girişimci olmayı, hemen İstanbul'da şirketlerde iş bulmayı hedefleyenlere daha mı uygun?
  • Sunduğu imkanları sizleri bilgilendirmek amacı ile yazdım, elbette amacım odtü den daha iyi demek falan değil sadece sizleri bilgilendirmek istedim.
  • ODTÜ çok kötü okul, Özyeğin alır.
  • Her 4-5 mezunundan biri yurtdışında olan bir okul için ağır olmuyor mu bu sözler ?

ODTÜ de memleketimizin TOP okullarından biri, oldukça başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 1 Ekim 2018; 21:55:55 >
  • ODTÜ vs den sonra okunmaması gerekir ama genede okudum bursları çok göze batırmışsın hocam ayrıca hocaların öğrenciyle nasıl iletişim kurduğu da çok önemli odtü ile kıyaslanamaz ama itü olabilir ilk 10k içinde olanlar için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ 1944 yılında kuruldu.

Ben de devlet üniversitesinde okunmayacağını düşünüyorum sonuçta cerrahpaşa bile kesilip atıldı.

• Orada çalışan bir fizik profesörü de 1773 demişti ama siz bilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon Lee Cooper

Her 4-5 mezunundan biri yurtdışında olan bir okul için ağır olmuyor mu bu sözler ?

ODTÜ de memleketimizin TOP okullarından biri, oldukça başarılı.
    Verdiğiniz istatistiğin doğru olduğundan emin değilim, ODTÜ'lüler genelde mezun olur olmaz ASELSAN'a kapak atmaya çalışan vizyonsuz tipler. Yurt dışında da tanıyan yok zaten hatta isminden dolayı ön yargıyla karşılaşıyor.
  • LET THE LINC BEGIN kullanıcısına yanıt
    Okunmaması gerekir yazmışsınız işte bunlar hep ön yargı...

Odtü ile kıyaslanamaz da çok yanlış, ön yargıda bulunmak istemiyorum ama siz sanırım devlet üniversitelerini kutsallaştıran ''özellerde paralı köpekler var abi yhaa'' diyenlerdensiniz galiba.

Eğer öyleyseniz sizi tanıştırayım THE Sıralamasına göre Sabancı Türkiye 1. si, Koç Türkiye 2.si , Bilkent Türkiye 3.sü , Boğaziçi Türkiye 4.sü, ODTÜ Türkiye 6. sı....
    QS Sıralamasında da durum aynı...

Eğer öyle birisi değilseniz de özür dilerim.

Özyeğinin odtü den yüksek kapatan bölümleri var en basit örnek ekonomi. Bazen özellerin sunduğu imkanları devlet üniversiteleri her ne kadar köklü olursa olsun sunamaz örnek bahçeşehir ilk 1000 e giren öğrencileri 1 sene yurtdışında dil eğitimine gönderiyor, yurt ücretini de okul karşılıyor.

• Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Devlet öğrencisiyim ama özellerinde gerçekten çok iyi fırsatları oluyor yok ben öyle demek istemedim ama odtü mühendislik de her türlü benim gözümde 1 numara

• LinkedIn verilerine göre şuanki mezunlardan %21 i yurtdışında, bir de linkedin profili olmayanlar, sisteme girilmeyenler var tabi.

5 te 1 lik orana denk geliyor ortalama, bazen de %25 oluyor 4 te 1 demek o da.

Ama ODTÜ için yaptığınız aselsan yorumuna üzülerek katılıyorum, ne yazık ki haklısınız.
    Hele son senelerde pankartlar yüzünden odtünün bütçesi iyice kesiliyor, ömrü fazla uzun gibi gözükmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon Lee Cooper

LinkedIn verilerine göre şuanki mezunlardan %21 i yurtdışında, bir de linkedin profili olmayanlar, sisteme girilmeyenler var tabi.

5 te 1 lik orana denk geliyor ortalama, bazen de %25 oluyor 4 te 1 demek o da.

Ama ODTÜ için yaptığınız aselsan yorumuna üzülerek katılıyorum, ne yazık ki haklısınız.
    Hele son senelerde pankartlar yüzünden odtünün bütçesi iyice kesiliyor, ömrü fazla uzun gibi gözükmüyor.
    Sisteme girilmeyenler Microsoft'ta falan çalışmıyor yalnız :D Öğretmen olan adam Linkedin açmaz zaten, fakat yurt dışına gidenler açıyor. O yüzden bu veri fazla gösteriyor oranı. %20.3'ten daha düşüktür normalde o oran.
  • Neyse özetle Özyeğin kesinlikle ODTÜ'den iyidir. Buna karşı çıkanların tek argümanı taban puanları asD:ASD: Taban puanı bir üniversitenin iyi olup olmadığını göstermiyor, sadece tercih edilip edilmediğini gösteriyor. Özyeğin varken ODTÜ yazmak aptallık bence. İyi forumlar.
  • sosyal medya sitelerinde gördüğüm kadarıyla okulda pelinsular ve berkecanların sayısı baya fazla sanırım
  • brutalx B kullanıcısına yanıt
    Oldukça fazlaydı ama bence bu bir artı.

Hocalardan referans almak daha kolay.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up up up okuyan herkesin objektif fikirlerini bekliyorum.

• 5 kişilik kontejanı ile puanlara oynamasaydı kimse adını bile anmazdı.

İtü ve odtü çok ayrı bir yerde. Buralar varken özyegin tobb falan maceraya gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ganara G kullanıcısına yanıt
    Önyargı... özellerin sunduğu imkanları araştırmanızı öneririm.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.